Trotse Miguel Ángel López: “Perfecte start voor de ploeg”

zondag 25 augustus 2019 om 09:04
Trotse Miguel Ángel López: “Perfecte start voor de ploeg”

Miguel Ángel López - foto: Cor Vos

Astana greep gisteren de macht in de openingsploegentijdrit van de Vuelta a España. De ploeg legde de 13,4 kilometer lange chronoproef af in een tijd van 14’51”, wat twee seconden sneller was dan Deceuninck Quick-Step. En omdat klassementsman Miguel Ángel López als eerste over de finish kwam is hij de man in bonus: hij kreeg op het podium alle truien uitgereikt, waaronder de leiderstrui.

Het is voor het eerst dat Superman, zoals de bijnaam van de Colombiaanse klimgeit luidt, een leiderstricot mag aantrekken in een grote ronde. Vanzelfsprekend was hij na de podiumceremonie dan ook in zijn nopjes: “Ik ben heel blij met de rode trui. Het kwam onverwachts voor me, maar het motiveert me ontzettend!”

“Het was een heel goede tijdrit, iedereen heeft hard gewerkt en dit is een echt ploegsucces”, vervolgt de 25-jarige López. “Het was niet gepland dat ik als eerste de lijn zou passeren. Voor de laatste bocht zat ik in het tweede wiel toen Gorka Izagirre tegen me zei om over te nemen. Ik realiseerde me dat er nog maar 150 meter te rijden was, dus ik gaf alles tot aan de finish.”

“Dit is een perfecte start van de Vuelta voor onze ploeg. Maar dit is slechts het begin en er ligt nog een hele race voor ons. We zullen kalm moeten blijven en het dag per dag bekijken.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

west 25 augustus 2019 om 10:47

Perfecte start was geweest als hij de trui gewoon aan een ploeggenoot had gelaten. In plaats van in the heat of the moment nog even van het plan af te wijken. Nu mag meneer Lopez zelf op komen dagen bij alle plichtplegingen. Dat was onnodig.

Arry1337 25 augustus 2019 om 15:49

Ja want hij heeft die rust hard nodig na 13 km afzien… Beetje overdreven West, het is de eerste etappe en hij hoeft het shirtje echt niet de hele ronde te dragen.

Headlines

Materiaalzone

Populair