Trots overheerst bij Wilco Kelderman: “De anderen waren net wat sterker”

zaterdag 9 september 2017 om 20:33

Bij Wilco Kelderman overheerst vooral de trots op een vijfde plaats in het eindklassement van de Ronde van Spanje. De kopman van Sunweb was vandaag niet bij machte om zijn podiumplek te verdedigen. “Het is wel even balen dat ik geen podium rijd, maar het was gewoon een man-tegen-mangevecht, waarin ik vijfde ben geworden. Het is nu even dubbel, maar ik mag supertevreden zijn met dit resultaat.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

45 Reacties

Wheely 9 september 2017 om 20:37

De jongens hebben beregoed gereden! :)

Mark96 9 september 2017 om 20:42

Zonde, maar eindelijk weer eens een ronde zonder al te veel pech.

Haanaf 9 september 2017 om 20:49

Mooie Vuelta zo. Keurige prestatie van Wilco. Wout is na zijn slepende blessure definitief weer terug en rijdt voor het eerst top 10. Stefan laat in een prima derde week zien dat hij gewoon een goede ronde renner is.

Nog een paar herfstkoersen en met goede motivatie de winter in.

UrbanSteel 9 september 2017 om 20:52

Mooi , geen onzin verhaal vertellen maar gewoon zeggen dat de anderen net wat sterker waren. Respect.

Pédaleur de charme 9 september 2017 om 20:58

Zet zichzelf weer helemaal op de kaart, na bijna te zijn afgeschreven als ronderenner.

Dumoulin heeft volgend jaar wellicht de beste meesterknecht van het hele peloton. En Kelderman zelf gaan we ook nog om het podium zien strijden.

ikbenprocycling 9 september 2017 om 20:59

Deze winter verder met marginal gains.

Hemelrijk 9 september 2017 om 21:02

Maar ik heb hem weinig het voortouw zien nemen, of komt dat nog?

Hemelrijk 9 september 2017 om 21:03

Een knecht voor Dumoulin moet dat namelijk wel nemen dat vermaledijde voortouw.

marehoek 9 september 2017 om 21:04

Gewoon , geen gezeiks van wat als, gewoon zeggen de anderen waren beter,
en daar is niks mis mee, gewoon eerlijk.
Wilco en zijn ploeg hebben een heel mooie Vuelta gereden, en dat belooft
met Sunweb in 2018 nog een beter jaar te worden, als 2017 dat een fantastisch
jaar is , en dat is nog niet eens om.

janwillem92 9 september 2017 om 21:06

@hemelrijk, heb je gelijk in. Maar ik snap dat in Wilcos geval nu wel. In de Giro die hij reed was hij allerminst defensief. Maar hij was nu ook een renner opzoek naar de bevestiging dat hij het nog kan 3 weken en nog niet overloopt van zelfvertrouwen.

Romāns Vainšteins 9 september 2017 om 21:12

Kelderman gaat volgend jaar met een vrachtwagen vol zelfvertrouwen als laatste man voor Dumoulin aan de slag. Nu terugdenkend vraag ik me af hoe lekker hij al op schema lag afgelopen giro …

RaketVuist 9 september 2017 om 21:13

We zijn als Nederlanders zo verwend dat we durven te zeiken op een renner die verreweg zijn beste prestatie ooit neerzet in een grote ronde, in een veld met veel van de beste ronderenners ter wereld. Bedenk dat dit pas zijn tweede top tien notering is in een grote ronde en dat hij zijn beste jaren nog voor zich heeft. Die gaat echt nog wel vaker meedoen om het podium. Denk zelfs dat de Tour hem nog beter gaat liggen. Komende jaren hebben we Gesink, Mollema, Poels, Dumoulin, Kelderman, Oomen en Kruijswijk die mee gaan doen voor de top 5 plaatsen. Dat is ongelofelijk..

Chaba 9 september 2017 om 21:16

Fantastisch Kelderman weer op niveau te zien. Ik begon het vertrouwen wel wat te verliezen in hem. Hij blijft natuurlijk een renner die veel valt en dat is wel een zorg maar hij laat hier echt weer zijn klasse zien. Sunweb heeft echt wel een top team voor de grote rondes voor volgend jaar.

Natrix maura 9 september 2017 om 21:18

Volgend jaar Tour: Tom, Wilco, Bauke, Wout, Robert, Steven, Sam. Niet. Normaal.

horsm 9 september 2017 om 21:32

Mooi. Sympathiek. Lijkt me erg gegroeid als persoon.

TeamNL 9 september 2017 om 21:36

Zijn Vuelta lijkt op die van Tom in 2015.

Zowel Tom (2015) als Wilco (2017) wilden erachter komen of ze in de toekomst mee konden strijden voor het podium. Allebei hebben ze dit bevestigd. Sunweb zal wel met een mooi uitgestippeld plan komen om Wilco naar het podium te krijgen in de toekomst.

Bedankt Wilco!

LutsenkoFan 9 september 2017 om 22:02

Jammer Wilco, maar ik heb van je genoten. Of ja niet zo zeer van je koersstijl maar dit was toch weer een prestatie die we al een aantal jaar niet van je hebben gezien. Helaas breek je vandaag een beetje… Ergens zag ik het ook al aankomen, jammer. Maar gun het Zakarin ook wel.

jan jansen 9 september 2017 om 22:24

Raketvuist; +1
WK heeft een fantastische Vuelta gereden. Wie zou er niet getekend hebben vooraf voor een top 5?
Ja en dan heb je toch nog altijd mensen die ontevreden zijn, ongelooflijk.

kleomantre 9 september 2017 om 22:25

Knappe prestatie die lof verdient maar hij krijgt vandaag de rekening gepresenteerd voor behoudend rijden eerder in de ronde. Verloor nu omdat hij eerder niet durfde te winnen misschien. Hopelijk kan daar nog wat aan geschaafd worden… Dat plakken van Mollena kennen we nu wel.

Koel 9 september 2017 om 22:45

De chaos en impact van een TdF is inmens, maar niet te vergelijken met de zwaarte van de Giro en deze Vuelta.
In de TdF vielen veel kanshebbers letterlijk weg, hier heeft Wilco gestreden tegen de sterksten en is boven komen drijven, zeker niet door gebrek aan gewicht!
Zeer verstandig gereden, heel blijven en een goed klassement rijden was het motto, de basis is gelegd.

maklukzat 9 september 2017 om 22:48

@kleomantre
Wat een vreemde redenatie. Dus als Kelderman eerder deze ronde meer in de aanval had gereden dan had hij hoger gestaan in het AK ? Denk dat hij dan nog eerder de rekening gepresenteerd had gekregen. Insteek was een zo goed mogelijk klassement.

James Highsand 9 september 2017 om 23:34

Kan me wel vinden in de reactie van Kleomantre. Kelderman heeft etappes gehad dat hij zich erg sterk voelde en toch niet ging aanvallen. Ook vandaag leek hij me in de eerste helft van de Angliru sterker dan bijvoorbeeld Zakarin. Was hij met Kruijswijk meegegaan dan was hij misschien op het podium gebleven. Maar al met al heeft hij natuurlijk een geweldige Vuelta gereden.

maklukzat 9 september 2017 om 23:52

@James
Ze hadden Kelderman natuurlijk nooit laten rijden als hij met Kruijswijk mee had gegaan. Stel dat hij met Kruijswijk mee was gegaan. Dan had hij diep in het rood moeten gaan, want zo goed was hij niet vandaag. Dan was de klap aan het eind nog harder aangekomen. Kruijswijk kon dat risico nemen gezien zijn positie in het AK op dat moment.

Titaantje 9 september 2017 om 23:57

Mooi gereden. Zou Dumoulin zowel Kelderman als Oomen als knecht meekrijgen? Dat zou een mooi paar knechten zijn, ongeacht welke ronde.

tristania 9 september 2017 om 23:58

Trots op Kelderman. Maar ook trots op Poels, Kruijswijk. Eerste keer dat hij strijdt voor het podium. Mooi interview. Ook in de interviews wordt hij sterker vind ik. Volwassener. Ook respect voor Bouwman en Tolhoek die nog binnen de 10 minuten eindigen.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair