Trentin: “Ik verwacht dat ik in de klassiekers kansen ga krijgen”

woensdag 1 februari 2017 om 14:22
Trentin: “Ik verwacht dat ik in de klassiekers kansen ga krijgen”

foto: Quick-Step Floors / BrakeThrough Media

Matteo Trentin koestert dit jaar persoonlijke ambities voor de voorjaarsklassiekers. De Italiaan van Quick Step Floors vertelt in zijn blog op Cyclingnews dat hij onder meer uitkijkt naar Milaan-San Remo.

“We hebben een sterke ploeg voor de klassiekers, maar ik denk eerlijk gezegd dat ik zelf ook kansen ga krijgen. Wanneer je in de klassiekers mee kan doen in de finales en je in vorm bent, dan heb je vanzelfsprekend een kans”, geeft hij aan. “Milaan-San Remo is misschien wel mijn grootste doel. Het is een wedstrijd die past bij mijn kwaliteiten”, geeft hij aan. “De laatste Italiaanse renner die daar won is Pozzato. Dat is al elf jaar geleden, maar waarom zou ik niet mogen dromen?” vraagt hij zich af.

Trentin zal de Giro d’Italia dit seizoen overslaan. Vorig jaar won hij in La Corsa Rosa nog de rit naar Pinerolo. Wel staat hij op de long-list voor de Tour de France.

Dit artikel delen:

11 Reacties

lorenzvdg 1 februari 2017 om 14:41

Als hij meeschuift met een groepje dat in de slotfase aanvalt heeft hij zeker kans. Als het een sprint wordt zal het toch voor Gaviria werken worden.

Noud89 1 februari 2017 om 14:51

Deze gast zou in heel veel koersen top-5 kunnen rijden als hij de kansen krijgt. Als hij dit jaar die vrije rol niet krijgt bij Quick-step zou ik eens naar een andere ploeg gaan kijken als ik Trentin was.

lnnrt 1 februari 2017 om 14:57

Ik heb ook altijd het idee dat hij veel meer kan dan hij laat zien. Maar in welke koersen dan precies, weet ik weer niet zo goed. Ik vrees dat hij niet specialistisch genoeg is.

flashke 1 februari 2017 om 16:06

Trentin moest weg als hij kansen wil. Ik heb zo’n gevoel dat Gaviria, Gilbert, Stybar ook willen scoren in Sanremo.

jorryt 1 februari 2017 om 16:23

Hopelijk voor hem wint hij Strade Bianchi dat is de enige kans die hij krijgt.

Jan Blokland 1 februari 2017 om 16:25

@flashke.
Ik denk dat het wel meevalt wat betreft de concurrentie binnen de ploeg zoals Gilbert en Stybar.
Natuurlijk zijn dat renners met klasse en ervaring maar je moet ook wat geluk hebben om in een goede ontsnapping te zitten.
Het kan ook een voordeel zijn als je ploegmaten hebt zoals Gilbert, Gaviria, Boonen, Terpstra, Stybar. Wie gaat er dan rijden van een andere ploeg? Ik denk zelfs dat de kansen juist groter zijn dan dat ze geen ploegmaten zijn.

Janjanssen98765 1 februari 2017 om 18:17

Kansen krijgen in de afzwaai optocht van Boonen, lijkt me vrij optimistisch.
Deze renner moet gewoon snel weg bij die ploeg, hetzelfde geldt voor Stybar.

theking 1 februari 2017 om 18:36

Heeft meestal ook moeite met de 200 km grens.

brambo 1 februari 2017 om 19:26

@Janjanssen98765
Trentin moet net dit jaar bewijzen dat hij er staat op de moment van de klassiekers en eventueel een (semi)-klassieker wint. Op die manier kan hij vanaf volgend jaar het kopmanschap delen met Terpstra en Stybar in het vlaamse werk en dan afhankelijk van het parcours en de vorm een absolute kopman kiezen.

Hij moet gewoon op zijn strepen staan en dan zal hij wel mogen maar met ‘ik denk eerlijk gezegd dat ik ook kansen ga krijgen’ ga je het niet ver schoppen. Gewoon opeisen met winst in die periode.

sjoerdtjen 1 februari 2017 om 22:53

Qua type renner lijkt hij echt op GVA. Niet zo goed, niet zo sterk, maar hij kan heel veel en rap aankomen. Denk ook dat hij mooie topnoteringen bijeen kan fietsen bij een kleinere ploeg waar minder wereldtoppers zijn.

williams 2 februari 2017 om 09:31

Waarom denken jullie allemaal dat er maar 1 kopman in een ploeg kan zijn ? De ploeg van Lefevre bewijst al 20 jaar dat het met meerdere kopmannen ook en beter lukt. En daar bovenop een topsfeer maakt dat iedereen er graag blijft en koerst.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair