Trek-Segafredo verwelkomt Alex Kirsch en William Clarke

maandag 3 september 2018 om 17:17
Trek-Segafredo verwelkomt Alex Kirsch en William Clarke

William Clarke namens Drapac - foto: Sirotti (archief)

Alex Kirsch en William Clarke rijden volgend jaar voor Trek-Segafredo. De Amerikaanse formatie van Bauke Mollema maakt dat bekend via Twitter. De Luxemburger Kirsch komt over van WB Aqua Protect-Veranclassic, terwijl de Australiër Clarke de transfer maakt van EF Education First-Drapac.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Voor de 26-jarige Kirsch wordt het zijn debuut in de WorldTour. In 2014 mocht de klassiekerrenner al stage lopen bij het toenmalige Trek Factory Racing, maar tot een transfer kwam het toen niet. Dit jaar zette hij goede uitslagen neer in Le Samyn (zesde), de Ronde van Luxemburg (twee keer top-3 in een daguitslag) en op het Luxemburgse kampioenschap. Daar moest hij in de wegrit en de tijdrit zijn meerderen erkennen in Bob Jungels.

Will Clarke is met zijn 33 jaar een ervaren renner. In 2011 maakte hij zijn profdebuut voor de Leopard-ploeg, nadat AG2R La Mondiale hem een jaar daarvoor als stagiair liet rijden. Via Champion System en Argos-Shimano belandde hij in 2014 bij Drapac. Daar reed hij drie seizoenen, waarna hij overstapte naar de fusieploeg Cannondale-Drapac. Clarke staat bekend als proloogspecialist; van zijn negen profzeges zijn er vier prologen. Zijn laatste overwinning behaalde hij in 2016 in de Ronde van Portugal.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Random wielerliefhebber. 3 september 2018 om 18:26

Snap deze transfers niet echt, zijn toch een hoop mannen met meer potentie. Ook op pct niveau als het aan het budget ligt

0
west 3 september 2018 om 21:19

Ze hebben er bij Trek wel een handje van om iets te oude middelmatige renners binnen de gelederen te houden.

0
vlaamse ardennen 4 september 2018 om 08:46

Tip voor Trek: Horner koerst opnieuw…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone