Trek-Segafredo verwelkomt Alex Kirsch en William Clarke
William Clarke namens Drapac - foto: Sirotti (archief)
maandag 3 september 2018 om 17:17

Trek-Segafredo verwelkomt Alex Kirsch en William Clarke

Alex Kirsch en William Clarke rijden volgend jaar voor Trek-Segafredo. De Amerikaanse formatie van Bauke Mollema maakt dat bekend via Twitter. De Luxemburger Kirsch komt over van WB Aqua Protect-Veranclassic, terwijl de Australiër Clarke de transfer maakt van EF Education First-Drapac.

Voor de 26-jarige Kirsch wordt het zijn debuut in de WorldTour. In 2014 mocht de klassiekerrenner al stage lopen bij het toenmalige Trek Factory Racing, maar tot een transfer kwam het toen niet. Dit jaar zette hij goede uitslagen neer in Le Samyn (zesde), de Ronde van Luxemburg (twee keer top-3 in een daguitslag) en op het Luxemburgse kampioenschap. Daar moest hij in de wegrit en de tijdrit zijn meerderen erkennen in Bob Jungels.

Will Clarke is met zijn 33 jaar een ervaren renner. In 2011 maakte hij zijn profdebuut voor de Leopard-ploeg, nadat AG2R La Mondiale hem een jaar daarvoor als stagiair liet rijden. Via Champion System en Argos-Shimano belandde hij in 2014 bij Drapac. Daar reed hij drie seizoenen, waarna hij overstapte naar de fusieploeg Cannondale-Drapac. Clarke staat bekend als proloogspecialist; van zijn negen profzeges zijn er vier prologen. Zijn laatste overwinning behaalde hij in 2016 in de Ronde van Portugal.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
3 september 2018 18:26
Snap deze transfers niet echt, zijn toch een hoop mannen met meer potentie. Ook op pct niveau als het aan het budget ligt
3 september 2018 21:19
Ze hebben er bij Trek wel een handje van om iets te oude middelmatige renners binnen de gelederen te houden.
4 september 2018 08:46
Tip voor Trek: Horner koerst opnieuw...

Reacties zijn gesloten.