Trek-Segafredo versterkt zich met Alexander Kamp

woensdag 21 augustus 2019 om 11:22
Trek-Segafredo versterkt zich met Alexander Kamp

foto: Cor Vos

Alexander Kamp blinkt al enkele jaren uit in het continentale en ProContinentale circuit, maar zal volgend seizoen voor het eerst uitkomen voor een WorldTour-ploeg. Het Amerikaanse Trek-Segafredo heeft de 25-jarige Deen namelijk binnengehaald voor twee seizoenen.

Kamp komt nu nog uit voor het ProContinentale Riwal Readynez. De puncheur liet dit seizoen al mooie dingen zien. Zo won hij het puntenklassement in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. Daarnaast was hij de beste in het Circuit des Ardennes International. De meeste indruk maakte Kamp echter in de Tour de Yorkshire.

Hij werd niet alleen vierde in het eindklassement, maar won ook nog eens de derde etappe naar Scarborough, voor de latere eindwinnaar Chris Lawless en Olympisch kampioen Greg Van Avermaet. Vorig jaar werd hij al eens tweede in de Tour of Norway. “Ik ben blij dat ik nu deel uitmaak van een van de grootste ploegen ter wereld”, zo reageert Kamp in een persbericht.

“Ik ken Mads Pedersen vrij goed en hij vertelde me dat de ploeg erg goed is georganiseerd. Ik heb enkele goede gesprekken gehad met Luca Guercilena (teammanager, red.) en Kim Andersen (ploegleider, red.). Ik kijk heel erg uit naar de samenwerking.” Teammanager Guercilena vult aan. “We volgden Alexander al een tijdje. Hij is erg sterk, snel en veelzijdig.”

Alexander Kamp sprint naar de zege in de Tour de Yorkshire – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

3 Reacties

Cochise 21 augustus 2019 om 12:31

Blijft toch ronduit schandalig welk aankoopbeleid ze hier voeren. Als je met dit budget de meest saaie kern van de hele worldtour bij elkaar hebt en op een heel jaar maar 4 koersen kan winnen, dan moet je toch beter inkopen dan een zoveelste bijna-gepensioneerde kopman en een “getalenteerde” Deen van 25.

josi 21 augustus 2019 om 14:10

Kamp lijkt me toch niet zo’n slechte om erbij te halen en verdient wel een kans op het hoogste niveau. Een sterke jongen die aardig een heuvel over kan en een goed eindschot heeft. Bovendien op z’n 25ste nog wel met groeimogelijkheden. Verder is het altijd wel moeilijk om een lijn in het Trek-beleid te ontdekken, da’s waar, ik vind dit daar alleen niet zo’n goed voorbeeld van.

vanSpringel 22 augustus 2019 om 10:09

Ik volg die renner al zo’n tijdje en geef hem heel veel voordeel van gedeelde twijfel.
Kamp zit nu natuurlijk op dit moment tegen een status quo aan te kijken en is met uitzicht op ‘nieuwe uitdagingen’ een gemotiveerd man. Hij mag ons blij verrassen met opvallende prestaties in het nieuwe jaar.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair