Trek-Segafredo verlengt liefst vijf contracten
Kenny Elissonde - foto: Cor Vos
donderdag 5 augustus 2021 om 11:18

Trek-Segafredo verlengt liefst vijf contracten

Antonio Tiberi, Julien Bernard, Kenny Elissonde, Juan Pedro López en Antonio Nibali blijven langer in dienst van Trek-Segafredo. De vijf hebben een nieuw contract getekend bij de Amerikaanse ploeg. Tiberi tekent bij tot eind 2024, Bernard, Elissonde en López blijven tot eind 2023 en Nibali tot eind 2022.

Ploegmanager Luca Guercilena is blij met de contractverlengingen van het vijftal. “In een paar maanden heeft Tiberi (20) zijn potentieel bevestigd, maar hij heeft ons bovenal laten zien hoe ver zijn groeimogelijkheden liggen. Door zijn contractverlenging hebben we de tijd om aan dat project te werken. We hebben een ambitieus driejarenplan in gedachten”, aldus Guercilena.

Bernard (29) rijdt al zijn hele carrière voor Trek-Segafredo. De Fransman wordt door de ploeg gezien als een belangrijke aanvaller en trouwe helper voor de kopmannen. Datzelfde geldt voor de 30-jarige Elissonde. “Kenny is zich nog steeds aan het verbeteren. Dat kunnen we zien aan zijn sterke prestaties in de aanvallen tijdens de Tour. Er komen meer kansen voor hem aan, dus dan kan hij zijn kans gaan om eens te winnen”, vertelt de manager.

De 24-jarige López is bezig aan zijn tweede jaar als prof. “We zien in hem een pure klimmer met veel potentieel. Hij heeft twee jaar kunnen leren van de ervaren renners en nu heeft hij de kans om een stap te maken naar een hoger niveau”, zegt Guercilena, die ook ‘broertje’ Nibali bij zich houdt. Ondanks dat Vincenzo Nibali gaat vertrekken. “Antonio staat bekend om zijn betrouwbaarheid en inzet. In grote rondes is er veel onzichtbaar maar lastig werk te doen voor een renner als hij.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
5 augustus 2021 11:28
Hé, broertje Nibali ook? Wat betekent dat voor Grote Broer?
    5 augustus 2021 16:00
    Ik acht niet uitgesloten dat Nibali er na Lombardije mee kapt eigenlijk.
5 augustus 2021 11:52
Jammer dat dit nu pas bekend raakt, anders had Bernaudeau die laatste 2 zinnen perfect kunnen gebruiken om Juraj Sagan z’n transfer aan te kondigen.
5 augustus 2021 11:57
Kunnen we hieruit concluderen dat Quinn, de bebaarde jongeling, dus toch een transfer gaat maken? Die staat hier niet bij.
5 augustus 2021 12:49
opvallend dat broertje Nibali bij de ploeg blijft. Had verwacht dat die wel samen met zn broer naar Astana (?) zou gaan.
5 augustus 2021 15:43
Hoe zit het met de contracten van Jasper stuyven en mads pedersen?
    5 augustus 2021 16:04
    Die schijnen best veel geld te verdienen in ruil voor in strakke pakjes gestoken enorm hard op pedalen te stampen.

Reacties zijn gesloten.