‘Trek-Segafredo start vrouwenploeg met Van Dijk en Deignan als blikvangers’

‘Trek-Segafredo start vrouwenploeg met Van Dijk en Deignan als blikvangers’

foto: Trek-Segafredo

donderdag 12 juli 2018 om 13:47

Trek-Segafredo zal vanaf komend seizoen met een eigen vrouwenploeg komen. Dit meldt Cyclingweekly op basis van bronnen dicht bij het vuur. De Amerikaanse formatie zou al enkele toppers hebben weten te verleiden tot een overstap, waaronder Ellen van Dijk en Lizzie Deignan.

Volgens het Engelstalige nieuwsmedium zou ook Elisa Longo Borghini de overstap maken naar de nieuwbakken ploeg, net als haar ploeggenote Audrey Cordon-Ragot. Beide rensters koersen nu nog voor Wiggle-High5, dat naar verluidt op de rand van de afgrond bivakkeert. Van Dijk en Deignan zouden dan weer afscheid nemen van Sunweb en het Nederlandse Boels-Dolmans.

De ploeg – die door het leven zal gaan als Trek Factory Racing – zal aanvankelijk nog worden gemanaged door Luca Guercilena, die ook verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen van het mannenteam. Het plan is echter om de taken van de Italiaan langzaam over te dragen aan de Belg Tim Vanderjeugd, die in het verleden actief was als persvoorlichter van Trek-Segafredo.

De verwachting is dat het nieuws aanstaande maandag – tijdens de eerste rustdag van de Tour de France – bekend zal worden gemaakt. Mocht Trek-Segafredo inderdaad met een vrouwenteam op de proppen komen, dan is het na Sunweb, Mitchelton-Scott, Lotto Soudal, Groupama-FDJ en Movistar de zesde WorldTour ploeg die eveneens investeert in een vrouwelijke tak.

Dit artikel delen:

10 Reacties

KnightBiker 12 juli 2018 om 13:59

Ik dacht dat van Dijk wel op haar plek zat bij Sunweb, maar wellicht moet ze toch iets teveel knechten?

Valt wel op dat Trek op zoek blijft naar renners met een 'Cancellara-profiel', (zie ook de interesse in Van Aert) van Dijk is bij de vrouwen de renster die het best in dat profiel past.
Verder wel goed dat Trek ook met een vrouwenploeg komt, de markt voor vrouwen fietsen groter aan het worden, Canyon heeft in dit segment goede stappen gezet en dat succes is een goed voorbeeld.

Deignan wil al een paar jaar niet meer zo overtuigen… (eigenlijk vanaf dat whereabaouts debacle)

(zou het rood van Trek, bij de vrouwen een ander kleur worden? zou wel een mooi onderscheidend element zijn)

CyclesGoff 12 juli 2018 om 14:00

Zou op zichzelf wel goed zijn. Boels en Sunweb zijn wel erg dominant. Een sterke ploeg erbij maakt het vrouwenwielrennen alleen maar interessanter.

NietRobertGesink 12 juli 2018 om 14:17

Heeft Trek niet al een vrouwenploeg: TrekDrops (geen grap)?

west 12 juli 2018 om 14:17

Goed bezig. Het moet geen verplichting zijn om als WT-ploeg een vrouwenteam te hebben, maar het lijkt mij gezien de omkadering die je kan delen een best wel goede en goedkope investering.

(@knightbiker
50 euro op roze dan maar?)

Baik-Baik 12 juli 2018 om 15:13

Wel een beetje ondankbaar van Deignan om na haar zwangerschap te vertrekken, al komt dit in de ‘echte wereld’ ook regelmatig voor. Of zeg ik nu iets seksistisch?

Koersmaniak 12 juli 2018 om 17:30

Mooi nieuws.
En slim van een fietsenmerk om te investeren in een vrouwenploeg.
Als je nu nog een knap tenue maakt, gaan er heel wat vrouwen voor de bijl lijkt mij.

NDI22 12 juli 2018 om 17:31

@NRG
Volgens mij is dat als co-sponsor met Drops als team eigenaar.

Overigens Astana heeft toch ook een vrouwen team?

petoi 12 juli 2018 om 21:11

Deignan heeft een lopend contract met Boels lees ik. Dus lijkt een PR stuntje.

Hoebele 12 juli 2018 om 21:28

Astana heeft inderdaad ook een vrouwenploeg. En Trek-Drops is volgens mij al gelieerd aan Trek-Segafredo, bij de Amstel Gold Race stonden ze samen op het startpodium. Dat de Wiggle-tweeling (Elisa & Audrey) nieuwe oorden opzoekt, lijkt me niet meer dan logisch. Deignan heeft nog een contract en ik vraag me uberhaupt af of ze terugkomt na haar zwangerschap.

petoi 12 juli 2018 om 22:50

@Hoebele met een WK in de regio waar ze vandaan komt? Reken maar dat die daar ontzettend voor gemotiveerd is.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair