Trek-Segafredo schuift Bauke Mollema naar voren voor Waalse Pijl

dinsdag 20 april 2021 om 10:13
Trek-Segafredo schuift Bauke Mollema naar voren voor Waalse Pijl

Bauke Mollema - foto: Cor Vos

Trek-Segafredo hoopt met Bauke Mollema te scoren in de Waalse Pijl. De ervaren Nederlander, die met de nodige ambitie zal starten, wist al vijf keer een top 10-plaats te versieren in de heuvelklassieker met aankomst op de Muur van Hoei.

Mollema (34) is in de Waalse Pijl bijna altijd op de afspraak. Na een zevende plaats in 2012 en een negende stek een jaar later, eindigde hij in 2014 zelfs als vierde op de Muur van Hoei. Ook in 2018 (zesde) en 2019 (opnieuw zesde) deed hij goed mee van voren. Vorig jaar stond hij wegens een blessure niet aan de start van de Waalse Pijl.

Mollema kon afgelopen zondag geen betekenisvolle rol spelen in de finale van de Amstel Gold Race. Met nog negen kilometer te gaan reed de Nederlander lek, waardoor hij wegviel uit de elitegroep achter Tom Pidcock, Wout van Aert en Maximilian Schachmann. “Ik baal enorm, want ik voelde me nog goed”, vertelde Mollema naderhand.

De Nederlander is de oudste renner binnen de selectie van Trek-Segafredo voor de Waalse Pijl. Mollema is zelfs de enige renner van boven de dertig, maar met Julien Bernard, Alexander Kamp en Toms Skujiņš staan er nog wel meer ervaren renners aan de start. Nicola Conci, Niklas Eg en Juan Pedro López zijn ook geselecteerd.

Selectie flag-us Trek-Segafredo voor Waalse Pijl (21 april)
flag-fr Julien Bernard
flag-it Nicola Conci
flag-dk Niklas Eg
flag-dk Alexander Kamp
flag-es Juan Pedro López
flag-nl Bauke Mollema
flag-lv Toms Skujiņš

Longo Borghini is de laatste weken uitstekend op dreef – foto: Cor Vos

In de vrouwenkoers speelt Trek-Segafredo meerdere toppers uit met Elisa Longo Borghini, Amerikaans kampioene Ruth Winder en Lucinda Brand. Longo Borghini won dit jaar al de Trofeo Alfredo Binda, Winder was onlangs de beste in de Brabantse Pijl en Brand is altijd een gevaarlijke klant in een klassieker als de Waalse Pijl.

Selectie flag-us Trek-Segafredo voor Waalse Pijl voor vrouwen (21 april)
flag-nl Lucinda Brand
flag-fr Audrey Cordon-Ragot
flag-au Lauretta Hanson
flag-it Elisa Longo Borghini
flag-us Tayler Wiles
flag-us Ruth Winder

Dit artikel delen:

8 Reacties

EricV 20 april 2021 om 10:26

Top 10 moet weer lukken

Groetjesaandevoetjes 20 april 2021 om 10:40

Mooie klassering gaat wel lukken, maar wachten tot de laatste 2km dan zal Mollema hem denk ik niet winnen. Hopen dat hij weer eens een aanval zoals in Lombardije of San Sebastian durft te plaatsen.

Renzeva 20 april 2021 om 12:22

Bauke wint!

Murcia 20 april 2021 om 10:55

Bij de vrouwen meer kans dan bij de mannen, Hier krijgt Longo-Borghini een prima gelegenheid om haar klimkwaliteiten te demonstreren. Bauke maar voor de aanval kiezen lijkt me.

horsm 20 april 2021 om 11:07

Het is eigenlijk een beetje een Hennie Kuiper, die Mollema. Begonnen als klassementsrenner en klimmer, om dan na zijn dertigste klassiekerrenner te worden. Ik zou het leuk vinden als hij in het najaar Parijs-Roubaix eens ging proberen.

Jean Dumas 20 april 2021 om 13:22

Bauke moet pieken naar LBL. Ideaal parcours voor hem.

Posterix 20 april 2021 om 14:23

Bij zo’n kop boven het artikel krijg ik gelijk een beeld van Mollema die met zijn hakken in het zand en zijn armen over elkaar staat “NEEE” te schudden en “IK WIL NIET” te roepen, maar dat Steven de Jong in zijn Trek-Segafrebocht-tenue met twee gestrekte armen Bauke naar voren staat te schuiven.
“Zo, wij schuiven Mollema naar voren.”

Lance4eva 20 april 2021 om 15:21

Ja, leuk beeld.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair