Trek-Segafredo ontkent verregaande interesse in Jai Hindley

dinsdag 4 mei 2021 om 15:16
Trek-Segafredo ontkent verregaande interesse in Jai Hindley

foto: Cor Vos

Team DSM-renner Jai Hindley werd onlangs sterk gelinkt aan Trek-Segafredo. Ploegmanager Luca Guercilena weerspreekt deze berichten echter. Hij ontkent in gesprek met Cyclingnews dat de Australische ronderenner op weg zou zijn naar de Amerikaanse WorldTour-formatie.

“Ik weet niet hoe het nieuws naar buiten is gekomen dat hij al bij ons zou hebben getekend, maar er is geen link”, valt Guercilena met de deur in huis. “We hebben met het management (Altus Sports Management, red.) gesproken en we hebben het gehad over renners die einde contract zijn, maar er is nog geen enkele overeenkomst bereikt. We hebben het zelfs niet over onderhandelingen gehad. Ik weet niet waar het gerucht vandaan komt.”

Guercilena zei verder dat hij tot na de Giro wacht om contractbesprekingen te voeren met Vincenzo Nibali. “Het is aan hem om te bepalen of hij volgend jaar wil koersen. Het draait allemaal om motivatie, maar hij moet de vrijheid hebben om te beslissen of hij door wil gaan. Hij heeft daar de capaciteiten zeker voor, maar we zullen na de Giro met hem praten.”

Zowel Nibali als Hindley bereiden zich voor op deelname aan de Giro d’Italia, die zaterdag met een korte tijdrit van start gaat in Turijn.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Murcia 4 mei 2021 om 15:40

Het enige wat hij weerspreekt is dat hij al getekend zou hebben, de gesprekken met het management ontkent hij echter niet wat betekend dat ze inderdaad interesse hebben en we na de Tour wel een ronkend persbericht gaan krijgen.

Titaantje 4 mei 2021 om 16:19

Trek hoeft natuurlijk niet de enie ploeg met interesse te zijn. Als er budgetruimte is, neem ik aan dat een BikeExchange ook wel geinteresseerd is. En mss wil Israel de gemiddelde leeftijd eindelijk eens omlaag halen.

Murcia 4 mei 2021 om 17:01

Titaantje,
Klopt helemaal, Bike Exchange zou natuurlijk ook een perfecte kandidaat zijn zeker om een Australische ronderenner binnen te halen en ISN was ook geïnteresseerd volgens het Nieuwsblad maar Trek is wel de ploeg die na Porte en het aanstaande vertrek van Nibali het meest behoefte heeft aan een ronderenner. Mollema is een veteraan en steeds meer een type rittenkaper geworden dus Jai zou daar op zijn plaats zijn.

peterwinnen 4 mei 2021 om 16:47

Helder verhaal, HIndley gaat dus naar Trek.

Turtlehead 4 mei 2021 om 17:36

Precies. En Nibali krijgt een sterk verminderd contract (of gaat weg).

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair