Trek-Segafredo niet in Scheldeprijs na positieve coronagevallen

maandag 5 april 2021 om 12:39
Trek-Segafredo niet in Scheldeprijs na positieve coronagevallen

foto: Cor Vos

Trek-Segafredo heeft zijn mannenploeg afgemeld voor de Scheldeprijs vanwege de positieve coronagevallen die afgelopen week aan het licht kwamen. Het betreft een voorzorgsmaatregel, laat het team weten.

Trek-Segafredo moest vorige week zondag Gent-Wevelgem aan zich voorbij laten gaan na twee positieve coronagevallen binnen de ploeg. Daardoor kon Mads Pedersen zijn zege uit 2020 niet verdedigen. Even dreigde de ploeg ook Dwars door Vlaanderen te moeten missen, maar voor die koers kwam er uiteindelijk toch toestemming om aan de start te verschijnen. Wel bleef Edward Theuns aan de kant, nadat uit twee PCR-tests geen eenduidige uitslag naar voren kwam.

Ook in de Ronde van Vlaanderen ging de Amerikaanse formatie van start. Jasper Stuyven legde daarin beslag op de vierde plaats. Maandag rolde dan een kort persbericht binnen dat de ploeg haar mannenteam terugtrekt voor de Scheldeprijs, die voor woensdag op de agenda staat. Op de voorlopige deelnemerslijst stonden Matteo Moschetti, Koen de Kort, Jakob Egholm, Alex Kirsch, Emils Liepins, Ryan Mullen en Kiel Reijnen ingevuld.

“Vanwege de positieve coronagevallen die afgelopen week aan het licht zijn gekomen, hebben we besloten om onze mannenploeg uit voorzorg terug te trekken voor de Scheldeprijs. De ploeg blijft een week in thuisisolatie ter extra veiligheid, voor onze terugkeer in koers in de Brabantse Pijl”, schreef het team. De heuvelklassieker van Leuven naar Overijse staat voor woensdag 14 april op de kalender.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Stoempen 5 april 2021 om 12:52

Uhm, de ronde kon wel? Of staat er een volledig ander team aan de start daar?

Groetjesaandevoetjes 5 april 2021 om 13:25

Nee, Koen de Kort reed ook de Ronde. Ze houden zich zelf nog steeds aan de regels en nemen nu extra maatregelen om te zorgen dat ze in de Brabantse Pijl weer zekerheid hebben. Scheldeprijs vind Trek blijkbaar niet zo interessant.

Turtlehead 5 april 2021 om 13:37

Wat denk je: commercieel belang van De Ronde is veel groter. En nu misschien sowieso moeite de Scheldeprijs te bemensen, en bovendien geen noodzaak de ploeg gaande te houden nu PR is uitgevallen. Kwestie van damage-control.

platteprijs 5 april 2021 om 12:53

Hè, en gisteren reed bijv Pedersen wel. Ze kunnen wel maar willen niet starten, lijkt mij een betere verklaring.

Sagan=hulk 5 april 2021 om 13:00

Als ze wouden dan waren ze écht wel gestart met een ploeg rondom Moschetti. Denk eerder dat een Pedersen of Simmons vandaag ziek in bed liggen. Indien ja is het terecht dat ze dit niet aan de grote klok hangen of iedereen maakt er weer een drama van dat die gisteren nog Vlaanderen reden.

platteprijs 5 april 2021 om 18:24

“De ploeg blijft een week in thuisisolatie ter extra veiligheid” En intussen in Vlaanderen wel rijden. Echt, hoe krijg je het verzonnen.

Sagan=hulk 5 april 2021 om 12:58

Pedersen positief getest? Want die kwam gisteren geen poot vooruit. Ook Simmons heeft nooit zijn geweldige Strade kunnen bevestigen.

Romāns Vainšteins 5 april 2021 om 13:14

Ik weet nog wel ‘eerste coronageval in Vaticaanstad’ en dat er toen overal ‘de Paus?,.. de Paus..?’ begon te zoemen.

Koers 5 april 2021 om 13:32

Ik vraag mij af hoeveel teams al via achterdeurtjes vaccins hebben weten te regelen. Er staan tenslotte longen en deelnames op het spel.

De Speedies 5 april 2021 om 17:38

In Pakistan zijn ze eenvoudig te koop :)

Jacob Lohof 5 april 2021 om 13:33

Misschien juist wel verstandig, want in Brabantse peil rijden de renners die de Giro gaan rijden , dus uit andere bubbel.

ChefSpijker 5 april 2021 om 15:22

Stuyven pakt toch gewoon BP en AGR nog mee?

Derierre de la course 5 april 2021 om 16:32

Misschien dat er problemen zijn in de omkadering in plaats van in de renners?

Headlines

Materiaalzone

Populair