Trek-Segafredo met Mads Pedersen en Stuyven naar Openingsweekend
Jasper Stuyven won vorig jaar Omloop Het Nieuwsblad - foto: Cor Vos
donderdag 25 februari 2021 om 18:39

Trek-Segafredo met Mads Pedersen en Stuyven naar Openingsweekend

Trek-Segafredo heeft zijn selectie voor de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne op papier. De Amerikaanse formatie heeft met Mads Pedersen, Jasper Stuyven en Edward Theuns drie interessante pionnen om mee te spelen.

Stuyven was al eens de beste in Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne en hoopt in die eerste wedstrijd zijn titel te prolongeren. “Het maakt niet uit dat de Omloop pas mijn eerste wedstrijd van het seizoen is. Ik geloof dat je meteen competitief kunt zijn. We hebben het goed opgevangen met verschillende trainingskampen.”

“Ik kijk ernaar uit om weer in België te koersen. Het is geen geheim dat we een goede klassiekergroep hebben en we ook een vriendenploeg zijn. We hopen deze wedstrijd te winnen. Het is altijd een geweldige ervaring om als titelverdediger aan een wedstrijd te beginnen en met rugnummer 1 te koersen. Het is een uitdaging, maar ik wil graag nog een keer winnen!”

Ook Pedersen kijkt uit naar het Vlaamse Openingsweekend. “We hebben een geweldig trainingskamp achter de rug in Dénia. We hebben bovendien het parcours goed verkend en het voelde goed om weer over de kasseien te koersen. We beginnen met een goed gevoel aan het Openingsweekend en we hopen meteen een topresultaat te boeken.”

Selectie flag-us Trek-Segafredo voor flag-be Vlaamse Openingsweekend (27-28 februari)
flag-dk Jakob Egholm
flag-lu Alex Kirsch
flag-ie Ryan Mullen
flag-dk Mads Pedersen
flag-gb Charlie Quarterman
flag-be Jasper Stuyven
flag-be Edward Theuns

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
25 februari 2021 19:00
Zit Simmons nog op het strafbankje eigenlijk?
25 februari 2021 20:00
Pedersen is een man om in de gaten te houden, net als een andere Deen: Asgreen.
25 februari 2021 20:22
Toch echt een favo team van me. Leuke coureurs die ook wel eea voor elkaar over hebben, ik wens ze bijzonder veel succes dit weekend!
25 februari 2021 20:56
Mets! (met wat extra woorden erachter)
25 februari 2021 21:54
Quarterman, Egholm? Iemand info over deze nieuwelingen?
    25 februari 2021 22:03
    Egholm was wereldkampioen bij de junioren in Doha en komt over van het team van Axel Merckx.

    Quarterman reed vorig jaar ook al voor Trek, geen nieuweling dus.
    25 februari 2021 23:05
    Ja dis wikipediakennis dat had ik ook al gevonden maar ik bedoel verder, aanwijzigingen of redenen waarom ze voor een koers als de omloop geselecteerd zijn.

    25 februari 2021 23:28
    Ik veronderstel omdat Trek dit weekend op drie fronten rijdt en ook in Frankrijk een competitieve ploeg wil opstellen. De Omloop ligt mannen als Mollema, Brambilla en Ciccone niet zo, dan schiet er niet zo heel veel over als je naar hun selectie kijkt.
    26 februari 2021 18:54
    Het enige dat ik weet van Quarterman is dat hij in PCM 2018 vaak bij de laatste eindigde bij U23 koersen. Zou me dus sterk verbazen als die een grotere rol dan waterdrager krijgt. Mogelijk iemand voor een vroege vlucht?

Reacties zijn gesloten.