Trek-Segafredo lonkt naar Van Avermaet en Sagan

Trek-Segafredo lonkt naar Van Avermaet en Sagan

Foto: Sirotti

donderdag 17 december 2015 om 14:42

Hoewel het seizoen 2016 nog moet beginnen, is Trek-Segafredo al druk bezig met mogelijke versterkingen voor 2017. Namen als Vincenzo Nibali en Tejay van Garderen zingen al rond, daar komen nu Greg Van Avermaet en Peter Sagan bij.

Opvolger Cancellara moet er gelijk staan
Met de komst van Segafredo kreeg Trek Factory Racing een financiële injectie. Daarnaast stopt Fabian Cancellara aan het einde van komend seizoen en loopt het contract van Bauke Mollema af. “Mijn antwoord is duidelijk: het zal iemand zijn die al op een hoog niveau staat en meteen resultaten kan scoren”, zegt algemeen manager Luca Guercilena op de persconferentie tegen Het Nieuwsblad. “We willen ons tonen, we willen wedstrijden winnen. Die druk leg je niet op de schouders van jongeren, hoe getalenteerd ze ook zijn. Aan wie ik denk? Jij kent de markt, ik ken de markt. Van Avermaet is straks vrij. Sagan ook, als Tinkoff ermee ophoudt te bestaan. Zij zijn het niveau dat we ambiëren. Uiteraard zou ik graag hebben dat één van hen het seizoen nadien voor ons fietst, maar de markt zit iets gecompliceerder in elkaar.”

‘Tevreden over Mollema’
Daarnaast doen ook de namen van Van Garderen en Nibali de ronde, waarbij vooral die laatste logisch lijkt daar Segafredo een Italiaans bedrijf is. “Ik wil eerst en vooral benadrukken dat we enorm tevreden zijn over Bauke. Hij heeft ook het afgelopen seizoen een stap voorwaarts gezet. Maar een renner met het palmares van Nibali is uiteraard meer dan welkom in ons team. Hij heeft al meerdere grote rondes en kleinere rittenwedstrijden gewonnen. Of het feit dat hij Italiaan is een rol speelt? Nee, maar toch ook ja. Segafredo is een internationaal bedrijf en kijkt echt wel verder dan de Italiaanse markt. Maar tegelijkertijd zouden zij en wij het leuk vinden om een Italiaans kampioen aan boord te hebben.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

billi 17 december 2015 om 15:17

ik herken dat …

o ja, Lefevere wil ook alle goede renners en roept dat ook uit …
maar de vraag is, gaan de renners ook komen ;)

v Avermaet & Sagan samen in ene ploeg, lijkt me niet handig, zeker niet voor Van Avermaet, gezien het samen rijden met Gilbert ook niet echt soepel verliep

Chaba 17 december 2015 om 16:17

Hij zegt ook niet dat hij ze beide wil contracteren. Hij zegt interesse te hebben in een renner van een hoog niveau als Sagan en van Avermaet om een Cancellara te kunnen vervangen. Ze zijn beide interessant aangezien ze beide einde contract zijn volgend seizoen.

Lothlòrien 17 december 2015 om 17:34

Interesse lijkt me niet meer dan logisch, versterking voor iedere ploeg!

Headlines

Materiaalzone

Populair