‘Trek-Segafredo heeft interesse in Eritreeër Natnael Tesfatsion’
foto: Cor Vos
maandag 16 mei 2022 om 14:35

‘Trek-Segafredo heeft interesse in Eritreeër Natnael Tesfatsion’

Natnael Tesfatsion komt momenteel nog uit voor Drone Hopper-Androni Giocattoli, maar volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport er is vanuit de WorldTour interesse in de 22-jarige Eritreeër. Het zou gaan om Trek-Segafredo.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Het is de doorgaans goed ingevoerde sportjournalist Ciro Scognamiglio die met het nieuws komt. Volgens Scognamiglio is er een kans dat Tesfatsion volgend jaar zal uitkomen op het hoogste niveau. De beloftevolle renner wordt in verband gebracht met de Amerikaanse wielerploeg Trek-Segafredo, de werkgever van onder meer Bauke Mollema en Jasper Stuyven.

Dat Tesfatsion goed in de markt ligt, is geen verrassing gezien zijn huidige ontwikkeling. De Eritreeër is bezig aan zijn tweede seizoen als beroepswielrenner en wist, zeker dit jaar, al de nodige ereplaatsen te verzamelen. Zo werd hij vierde in de GP Industria, negende in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali en deed hij ook in de Tour of the Alps van zich spreken. Tesfatsion begon het seizoen met eindwinst in de Tour du Rwanda.

De snelle Tesfatsion, die ook zijn mannetje staat bergop, is momenteel bezig aan zijn tweede Giro d’Italia. Hij liet zich al meerdere keren opmerken in de aanval, maar eindigde bijvoorbeeld ook als achtste in de sprintersrit naar Messina. Afgelopen zondag maakte hij in de bergrit naar Blockhaus nog indruk in de vroege vlucht, maar kwam hij in een afdaling op hoge snelheid ten val. Tesfatsion kwam echter met de schrik vrij.

 
6 Reacties
Sorteer op:
16 mei 2022
Is een goede subtopper aan het worden.
16 mei 2022
Mooie move , bij trek hebben ze ook al werkilul dus die kunnen samen op de kamer
  16 mei 2022
  Werkilul bij Trek? Haha
  16 mei 2022
  Ammanuel moet eerst maar eens volledig herstellen voordat hij aan kamer delen kan denken, die maakte een geweldig zware crash in Catalonië. Hopelijk komt hij snel weer aan fietsen toe want bleek al bij Dimension Data een meer dan gemiddelde prof.
  16 mei 2022
  Oh ja klopt die ligt flink in de lappenmand, die kan inderdaad heel wat onderschatte renner
16 mei 2022
Niemand die het aandurft om te gokken op welke plaats de h's moeten in Ghebreigzabhier? Hopelijk herstelt die nog van z'n blessures zodat hij de Vuelta nog kan rijden en ze zijn contract verlengen bij Trek.

Reacties zijn gesloten.