Trek-Segafredo haalt Jacopo Mosca bij selectie na blessuregolf

woensdag 31 juli 2019 om 18:31
Trek-Segafredo haalt Jacopo Mosca bij selectie na blessuregolf

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Jacopo Mosca sluit zich vanaf morgen aan bij de selectie van Trek-Segafredo, waarvoor hij zal koersen tot het einde van het seizoen. De Italiaan (25) komt over van het continentale D’Amico-UM Tools. In 2016 was hij als stagiair al eens betrokken bij de ploeg.

“Na mijn eerste ervaring met de ploeg drie jaar geleden kijkt ik er erg naar uit om opnieuw het tenue van Trek-Segafredo aan te trekken”, reageerde Mosca in een relaas dat werd uitgegeven door zijn nieuwe ploeg. “Dit is een nieuwe grote kans voor me. Ik ga heel erg mijn best doen en alles geven. Ik heb veel zin in de maand augustus en om te beginnen aan dit laatste deel van het seizoen.”

Tijdens zijn stageperiode bij de ploeg in 2016 reed Mosca de Tour of Utah, de Tour of Britain, waar hij meteen naar de tiende plaats in het klassement reed en de Abu Dhabi Tour. Ook mocht hij aan het grote werk ruiken in enkele Italiaanse semiklassiekers. In de twee volgende seizoenen kwam hij uit voor het ProContinentale Wilier Triestina-Selle Italia en pakte hij de eindzege in de Chinese Tour of Hainan.

Geblesseerde renners
Na het huidige seizoen te zijn begonnen in het continentale circuit volgt nu plotseling de stap naar de WorldTour. “We besloten een extra renner aan onze selectie toe te voegen voor de rest van het seizoen, omdat een aantal renners geblesseerd is”, verklaarde teambaas Luca Guercilena. In zijn team staan Alex Kirsch, Matteo Moschetti en Will Clarke aan de kant. “We willen hun herstel niet in gevaar brengen door ze te snel en te vroeg te laten terugkeren.”

“Sinds Jacopo bij ons kwam als stagiair hielden we hem op de radar en volgden zijn progressie. Hij liet zien een sterke allrounder te zijn en dat is precies waar we naar op zoek waren. Dus we zijn blij om hem opnieuw te verwelkomen in ons team.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

ChefSpijker 31 juli 2019 om 19:17

In zijn team staan Alex Kirsch, Matteo Moschetti en Will Clarke aan de kant. “We willen hun herstel niet in gevaar brengen door ze te snel en te vroeg te laten terugkeren.” >>> Kirsch reed afgelopen week nog de Adriatica Race en Moschetti is door Trek al bevestigd voor de race in London. Dus…

Verweggistan 31 juli 2019 om 19:45

wellicht gaan deze renners wat minder wedstrijden/andere rijden dan oorspronkelijk de planning, waardoor er toch een extra renner nodig was.
En Pantano is ook uit de running.

ChefSpijker 31 juli 2019 om 21:08

Ja Pantano is inderdaad weg en Irizar stopt na CSS. Wellicht willen ze bij Trek niet meer refereren aan het dopinggeval en halen ze dan maar nu zoiets aan als reden.

Verweggistan 31 juli 2019 om 19:48

Ik gun het Mosca. Hij kwam met enkele mooie resultaten binnen bij de profs. Haalde bij Wilier vooral resultaten in China, maar reed vorig jaar ook een hele sterke Tirrenno. En toch moest hij plots weg. Trek zal vooral gezocht hebben naar een betaalbare Italiaanse renner met ervaring, liefst eentje die ze kenden.

Pak Haas 31 juli 2019 om 20:01

Ik dacht dat je altijd eerst 3 maanden in ADAMS gevolgd moet worden voordat je in WT mag acteren??

Shinzawai 31 juli 2019 om 20:10

En wie zegt dat dat niet het geval is?

Verweggistan 31 juli 2019 om 20:11

Hij komt bij een PCT vandaan (daar is het ook verplicht) en heeft niet aangegeven dat hij stopt met koersen, dan doe je nog steeds gewoon mee.

Headlines

Materiaalzone

Populair