Trek-Segafredo en Ellen van Dijk beginnen Giro Rosa met zege in ploegentijdrit

vrijdag 11 september 2020 om 15:34
Trek-Segafredo en Ellen van Dijk beginnen Giro Rosa met zege in ploegentijdrit

foto: Cor Vos

Trek-Segafredo heeft de openingsploegentijdrit van de Giro Rosa gewonnen. De Amerikaanse formatie van Ellen van Dijk legde het 16,8 kilometer lange parcours in Grosseto af in 20.05 minuut. Kopvrouw Elisa Longo Borghini is de eerste draagster van de roze trui.

Het Nederlandse Boels-Dolmans eindigde als tweede, op slechts twee seconden achterstand van Trek-Segafredo. Mitchelton-Scott wist op vijf seconden de derde plaats te veroveren in de inleidende ploegentijdrit.

Kijkend naar de topfavorieten voor de eindzege is Longo Borghini dus de winnares van vandaag. Boels-Dolmans-kopvrouw Anna van der Breggen volgt op twee seconden en Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) op vijf seconden.

De komende week wordt echter nog genoeg geklommen in de Italiaanse rittenkoers, dus er zijn nog meerdere mogelijkheden om het verschil te maken. Lees hier onze voorbeschouwing op de Giro Rosa 2020.

Dit artikel delen:

2 Reacties

pirazzi 11 september 2020 om 16:24

Trek Segafredo heeft ook de meeste sterren.

0
Cayolle 11 september 2020 om 17:55

Verschillen zijn wel erg klein. Had gehoopt op iets meer spanning in het AK (lees: iets meer achterstand voor Van Vleuten), maar blijkbaar kan Mitchelton-Scott ook aardig tijdrijden (als ploeg).

0

Headlines

Populair

Materiaalzone