Trek-Segafredo dacht ook na over transfer Tom Dumoulin

Trek-Segafredo dacht ook na over transfer Tom Dumoulin

foto: Cor Vos

zondag 1 december 2019 om 17:45

Het is een van de meest opvallende transfers die deze winter gaat plaatsvinden: Tom Dumoulin die verkast van Team Sunweb naar Jumbo-Visma. Voor de Nederlandse grote ronde-hoop waren tal van ploegen in de markt. CCC, Team Ineos, Total Direct Energie en UAE-Emirates passeerden al de revue. Ook Trek-Segafredo heeft intern over een transfer gesproken.

Bauke Mollema en Vincenzo Nibali in dezelfde ploeg als Dumoulin. De staf van de Amerikaans ploeg heeft het idee overwogen. Dat vertelt ploegleider Steven de Jongh in een nieuwe aflevering van de wielerpodcast De Grote Plaat. “Bij Team Sunweb hebben ze zoveel regels en protocollen. Dat was Tom ontgroeid. Voor kampioenen zoals hij moet je uitzonderingen maken. Zijn naam is ook bij ons genoemd, want het ging rond dat hij wilde daar écht weg wilde. Hij was dood en doodongelukkig. Als je beiden vindt dat je op een dood spoor zit, moet je een oplossing zoeken.” Die kwam er uiteindelijk met Jumbo-Visma.

‘Brailsford was niet de meest plezante mens’
De Jongh blikt ook terug op de seizoenen 2011 en 2012, toen hij na zijn carrière aan de slag ging bij Team Sky. “Ik kijk niet met heel veel vreugde terug op de periode dat ik daar gewerkt heb. Sir David Brailsford was niet de meest plezante mens om mee samen te werken, om het zo maar uit te drukken. De beleving van het wielrennen miste ik. Als er gewonnen werd, was dat normaal. Er werd nooit genoten van het moment. Ik had bij Brailsford het idee dat hij het meer voor zijn eigen ego deed dan voor het wielrennen.” Na 2012 vertrok De Jongh bij de Britse sterrenformatie, nadat hij weigerde een verklaring te tekenen waarin stond dat hij nooit doping gebruikt had. Kort daarna bekende de Noord-Hollander epo-gebruik van 1998 tot 2000.

De Jongh achter het stuur bij Sky – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

5 Reacties

LutsenkoFan 1 december 2019 om 18:39

Trek vind ik echt een lachtertje qua transferbeleid.
Al jaren halen ze renners die hun top al hebben bereikt en verwachten dat deze nog voor hun een grote ronde kan winnen.

Eerst met Contador, toen met Porte en nu met Nibali.

EmPeHa 1 december 2019 om 19:01

Als ik het interview met Mollema lees (Gelderlander/AD?) zijn die vooral gehaald als uithangbord om fietsen te kunnnen verkopen.

ebl 1 december 2019 om 19:21

Ik roep het hier vaker, maar Trek zoekt bij elke high profile transfer wanhopig de publiciteit op. Echt heel sneu, hou het maar eens in de gaten. Bij iedere topper roepen ze wel weer interesse te hebben, alleen zo jammer dat ze nooit meedoen om de echte grote renners. Altijd nét niet renners, of toppers die hun piek echt achter zich hebben.

Het is net de fiets zelf, nét niet stoer genoeg om met de big boys mee te doen

Bullfish 2 december 2019 om 13:22

@LutsenkoFan

Nibali?
Hij is op leeftijd maar in de Giro van dit jaar werd ie nog 2e

Kevin Lowagie 2 december 2019 om 15:30

Ze hebben deze winter toch ook wel in nieuwe jonge renners geïnvesteerd. Ik denk aan Simmons, Ries, Quarterman en Lopez. Dat kan mogelijks binnen een paar jaar lonen.

Headlines

Materiaalzone

Populair