Trek-Segafredo bevestigt start vrouwenploeg rond Lizzie Deignan

maandag 16 juli 2018 om 14:48
Trek-Segafredo bevestigt start vrouwenploeg rond Lizzie Deignan

Trek-Segafredo heeft tijdens een persconferentie op de rustdag in de Tour de France bevestigd dat het volgend jaar met een vrouwenploeg zal starten. Eerder waren er al de geruchten dat het team van Bauke Mollema met een vrouwentak zou komen.

De ploeg zal gebouwd worden rond oud-wereldkampioene Lizzie Deignan. Zij keert in 2019 terug na haar zwangerschap. Onder meer Ellen van Dijk wordt genoemd als mogelijke versterking.

Volgens Trek-president John Burke krijgen de vrouwen dezelfde faciliteiten als de mannenploeg. Beide teams gaan samen op trainingskamp. De samenwerking met de bestaande Trek-Drops ploeg gaat stoppen.

Voor de overige namen moet de damesploeg wachten tot na 1 augustus. Net als bij de mannen geldt bij het vrouwenwielrennen dat transfers pas na 1 augustus bekendgemaakt mogen worden.

Dit artikel delen:

8 Reacties

kelderfan 16 juli 2018 om 15:01

Goed plan met Deignan een prima kopvrouw.

GekkeHenkie 16 juli 2018 om 15:06

Deignan heeft toch ook gewoon nog een contract bij boels-dolmans? Hoezo mag zij wel al aangekondigd worden? Sowieso is het met de huidige stand van zaken een beetje een onzinnige regel dat je pas vanaf 1 augustus mag tekenen. Iedereen doet het al eerder en er wordt op geen enkele manier gehandhaafd. Dan kan je zo een regel net zo goed afschaffen wat mij betreft.

ir-jardinero 16 juli 2018 om 15:24

Ik zat me ook af te vragen ze haar profcontract met boels ivm zwangerschap misschien begin dit jaar al heeft opgezegd of met een jaar onderbroken (met wederzijds goedvinden). Enerzijds lijkt het me sterk om vanwege zwangerschap ontslagen te worden (misschien wel in de kleine lettertjes, maar is dit houdbaar bij een rechter?), anderzijds zou het voor een profploeg ook lullig zijn dat ze wel een salaris moeten blijven betalen en dat de renster na afloop zo naar een andere ploeg vertrekt.

Arema Pro Cycling Team 16 juli 2018 om 15:32

Straks meer ploegen dan goede rensters..zal de salarissen ten goede komen!

jwbriede 16 juli 2018 om 16:05

Wordt dit dan ook de outfit voor komend jaar voor beide teams? Is te hopen. Mooi en onderscheidend.

petoi 16 juli 2018 om 16:15

Boels heeft het cintract van Deignan na aankondiging nog bevestigt. Dus of Deignan heeft zelf haar contract opgezegd of die transferregel geldt niet en dat laatste lijkt me het meest waarschijnlijk ondat wel vaker met die regel wordt geknoeid.
Oh bedenk me nog een oplossing, een midseason transfer ala Dennis die van Vaughters naar BMC ging.

mackie 16 juli 2018 om 16:39

@ir-jardinero,
Het komt in het vrouwen peloton wel degelijk voor in de contracten dat bij zwangerschap of zelfs langdurige blessure geval het contract onderbroken/beëindigd wordt.

geloof dat Marijn de Vries daar over heeft getwitterd.

ir-jardinero 16 juli 2018 om 18:28

@mackie:
Weet ik, maar dat lijkt me vooral van toepassing op minimumloon-contracten. In onderhandelingen met een (ex-)wereldkampioen zou een ploeg best een sporter kunnen laten kiezen tussen een riant salaris op voorwaarde van beschikbaarheid en dat je terugvalt naar een minimum of 0 in geval van een blessure of zwangerschap, of een wat minder salaris dat ten alle tijde doorloopt (en met het verschil zou een werkgever zich hiertegen kunnen verzekeren).

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone