Tre Valli Varesine een prooi voor Santambrogio

dinsdag 18 augustus 2009 om 16:50

Santambrogio heeft eindelijk zijn eerste zege van het seizoen behaald. De Italiaan van Lampre wist de Tre Valli Varesine te winnen voor zijn landgenoot Francesco Masciarelli en de Rus Alexander Botcharov. Na drie podiumplaatsen in de Ronde van Portugal was het nu dan eindelijk raak voor de Italiaan.

Al in de beginfase van de 190 kilometer lange koers reed een kopgroep van twaalf man weg, waarvan er uiteindelijk negen overbleven. Doordat alle grote ploegen een mannetje mee hadden zitten in de ontsnapping, werd er niet achtervolgd door het peloton. Allessandro Proni waagde in de slotfase een poging, maar werd bijgehaald door Santambrogio’s knecht Marco Marzano. Daarna ging de kopman van Lampre zelf en nam Masciarelli (Aqua & Sapone) en Botcharov (Katusha) met zich mee. In de sprint stond er geen maat op Santambrogio.

“Dit maakt veel goed. Ik was dit jaar al verschillende keren dicht bij een overwinning, maar het wilde niet lukken. Ik moet de ploeg en vooral Marzano bedanken”, aldus de gelukkige winnaar. De Tre Valli Varesine is de eerste wedstrijd van het Lombardische drieluik. Morgen wordt de Coppa Agostoni verreden, overmorgen is het de beurt aan de Coppa Bernocchi.

Uitslag
1. Mauro Santambrogio (Ita/Lampre)
2. Francesco Masciarelli (Ita/Acqua & Sapone) + 00:04
3. Alexandre Botcharov (Rus/Katusha) + 00:08
4. Gorazd Stangelj (Slo/Liquigas) + 00:27
5. Marco Marzano (Ita/Lampre) z.t.
6. Alessandro Bertolini (Ita/Diquigiovanni) + 00:33
7. Christiano Salerno (Ita/LPR Brakes) + 00:40
8. Giampaolo Cheula (Ita/Barloworld) z.t.
9. Maurizio Biondo (Ita/Ceramica Flaminia) + 00:49
10. Filippo Savini (Ita/CSF Group) + 02:04

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair