Tratnik schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

Tratnik schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

foto: Sirotti (archief)

zaterdag 31 maart 2018 om 16:02

Jan Tratnik heeft de Volta Limburg Classic gewonnen. Hij was onderdeel van de vroege vlucht die tot aan de finish vooruit bleef en was in een sprint Jimmy Janssens en Marco Tizza te snel af.

Ondanks meerdere aanvalspogingen duurde het bijna een uur voordat een eerste succesvolle vluchtpoging op touw werd gezet. Yoann Bagot was de man die het peloton verliet, iets later sloot Nahom Desale aan bij de Fransman. De twee kregen een maximale voorsprong van een halve minuut maar hun vlucht was geen lang leven beschoren. Nadat ze werden bijgehaald vormde zich gelijk een nieuwe kopgroep. Ditmaal kozen Oscar Riesebeek, Edward Dunbar, Ben Perry, Marco Tizza, Thomas Degand en Jens van den Dool de aanval.

De kopgroep had al vrij snel een voorsprong van ruim twee minuten te pakken. Ongeveer een uur later moest Tom Leezer in het peloton de strijd staken. Hij had te veel last van zijn rug door een valpartij afgelopen week. Enkele coureurs uit het Nederlandse continentale circuit probeerden ondertussen de sprong naar de kopgroep te maken maar hun pogingen kenden weinig succes. Iets later kreeg LottoNL-Jumbo een tweede teleurstelling te verwerken, ook Daan Olivier moest de koers verlaten.

Kopgroep blijft peloton voor
Met nog vijftig kilometer te gaan trokken Jan Tratnik en Jimmy Janssens ten aanval om bij de kopgroep aan te sluiten. Aan de voet van de beklimming van de Koning van Spanje lukte dit. Op dat moment moest Van den Dool de kopgroep echter laten gaan. Onder impuls van Tratnik werd Perry op de Varnstraat afgeschud. In het peloton zette Stef Clement de achtervolging in maar de voorsprong van de kopgroep nam weinig af.

Op de beklimming van het Mheerelindje trok Pieter Weening ten aanval. In zijn kielzog reed Quentin Pacher mee en een tegenaanval van Enrico Battaglin, Juan José Lobato en Jeroen Meijers sloot snel aan. De vijf werden binnen enkele minuten echter al weer ingerekend door het uitgedunde peloton. Vanaf dat moment bleef het aanvalspogingen regenen in het peloton maar niemand wist het peloton achter te laten.

Chaotische slotfase
Met nog elf kilometer te gaan probeerde Riesebeek zijn vluchtmakkers achter te laten. Tratnik wist de aansluiting te maken en samen leken de twee weg te rijden bij de kopgroep maar door een inschattingsfout in een bocht vloog Riesebeek een weiland in. De Sloveen werd iets later ingehaald door de kopgroep omdat hij ook een bocht mistte. Hij wist de aansluiting weer te maken en de laatste tien kilometer werkten de koplopers samen af.

Janssens lanceerde met iets minder dan een kilometer te gaan een aanval maar werd direct door Tratnik bijgehaald. De Sloveen ging met tweehonderd meter te gaan de sprint aan en wist op de kasseien in Eijsden al zijn medevluchters voor te blijven.

Dit artikel delen:

30 Reacties

BenderBeach 31 maart 2018 om 19:52

Stef Clement na zijn val en loopwerk toch nog net plekje voor Lobato gefinisht ;-) Zuur voor Roompot en Riesebeek. Met Tratnik toch nog aardig naam voor de erelijst v/d Volta. Al die anderen uit de kopgroep waren minder qua naam.

Bikeage 31 maart 2018 om 20:08

Die bochten in de afdaling van de Mescherberg zijn bij droog weer al niet de makkelijkste om te nemen. Kan me voorstellen als je het parcours niet kent dat je die bocht inderdaad niet lekker neemt. Zuur dat Riesebeek daar het slachtoffer van wordt.

schipperaar 31 maart 2018 om 21:11

TLJ niks te verwijten, Roompot wel ondanks 2 in de top tien normaal gesproken als Riesebeek zijn benen bij elkaar houdt ipv het verkeer regelen met zn rechterbeen.

kelderfan 31 maart 2018 om 23:00

@BenderBeach
Ja, dat is wel opvallend, dat die twee samen over de streep kwamen.

Huubi 1 april 2018 om 01:33

ik snap niet dat Weening werd ingezet terwijl hij morgen “kopman” is

  • 1
  • 2

Headlines

Materiaalzone

Populair