Transfers 2011: Astana, Liquigas, Sky, Lampre en Colnago

vrijdag 18 juni 2010 om 21:28

De Tour de France komt alweer in zicht, en er beginnen dan ook steeds meer transfergeruchten de kop op te steken. Ploegen die tot nu toe een tegenvallend seizoen draaien zijn bijvoorbeeld wanhopig op zoek naar nieuwe renners, en renners die het juist heel goed doen hopen elders een beter contract te kunnen versieren. In de rubriek Transfers 2011 zet WielerFlits actuele transfernieuwtjes en geruchten voor u op een rij.

Astana
Nadat vandaag bekend werd dat Alberto Contador waarschijnlijk zijn contract bij Astana zal verlengen, wist cislismo-online ook enkele namen te geven van renners die volgend jaar wellicht in dienst van de Spanjaard zullen rijden. Zo zou het Tsjechische rondetalent Roman Kreuziger overkomen van Liquigas, evenals de Wit-Rus Aleksandr Kuchinski. Diens landgenoot Branislav Samoilav moet dan weer overkomen van Quick Step, terwijl de ervaren Amerikaanse klimmer Chris Horner weer terug zou moeten keren na een jaar bij RadioShack.

Liquigas
Naast het mogelijke vertrek van Kreuziger en Kuchinski is er nog meer transfernieuws omtrent de Italiaanse ProTour-ploeg Liquigas-Doimo. Alessandro Vanotti en Fabio Sabatini zouden dicht bij een contractverlenging staan, maar laatstgenoemde kan volgens ciclismo-online ook terecht bij de Britse ploeg Sky en het Russische Katusha. Verder lijkt het er steeds meer op dat Manuel Quinziato en sprinter Daniele Bennati andere oorden opzoeken.

Yauheni Hutarovitch
Bij Liquigas zijn ze al druk op zoek naar een mogelijke opvolger voor Bennati. Eén van de mogelijkheden zou Yauheni Hutarovitch zijn. De 26-jarige Wit-Rus is nu nog sprintkopman bij het Franse La Française des Jeux.

Francesco Chicchi
Naast Bennati heeft Liquigas in de persoon van Francesco Chicchi nog een sprinter in dienst, maar ook hij gaat wellicht vertrekken. De snelle Italiaan heeft namelijk een aanbieding op zak van het Russische Team Katusha. Die ProTour-formatie wil zich ook versterken met de eerder genoemde Aleksandr Kuchinski.

Joaquin Rodriguez
Datzelfde Katusha ziet één van hun kopmannen, Joaquin Rodriguez, wellicht al na één seizoen weer vertrekken. De Spaanse klimmer kan namelijke rekenen op interesse van het Britse Sky Pro Cycling Team. Ook een terugkeer naar zijn voormalige werkgever Caisse d’Epargne is een optie, aangezien die nog op zoek is naar een kopman nadat Alejandro Valverde geschorst werd.

Sky Pro Cycling Team
Naast een Spanjaard wil Sky ook graag een extra Italiaan aan de selectie toevoegen, met name om in de heuvelklassiekers voor vuurwerk te zorgen. Het liefst zien ze Damiano Cunego (Lampre) komen, maar ook diens landgenoot Giovanni Visconti (ISD) is een optie.

Lampre-Farnese Vini
Bij Lampre-Farnese Vini zijn ze druk in de weer met Slovenen. Ze hopen namelijk de contracten met klassementsrenner Simon Spilak en sprinter Grega Bole te verlengen, maar kijken ook al naar nieuwe talenten. Volgens ciclismo-online is de Italiaanse ploeg namelijk zo goed als ronde met Marko Kump. Het Sloveense toptalent werd eerder al in verband gebracht met Rabobank.

Andrey Kashechkin
Het lijkt erop dat er ook een Kazach in dienst van Lampre gaat rijden. Voormalig dopingzondaar Andrey Kashechkin werd de laatste tijd al meerdere malen in verband gebracht met Lampre, maar volgens ciclismo-online is er nu daadwerkelijk een contract getekend tot eind 2012.

Colnago-CSF Inox
Een wat kleinere Italiaanse ploeg, Colnago-CSF Inox, is ook in de weer op de transfermarkt. De ProContinentale-formatie is namelijk op zoek naar een nieuwe sprinter, nadat Mattia Gavazzi dit seizoen tegen de dopinglamp liep. De ervaren Alberto Loddo (Androni) en de piepjonge Andrea Guardini zouden in beeld zijn.

Klik hier voor een overzicht van alle transfers en transfergeruchten

(Bron: ciclismo-online)

Dit artikel delen:

Volg hier