Transfers 2010: Visser, Laws, De Wildt…
zondag 11 oktober 2009 om 22:04

Transfers 2010: Visser, Laws, De Wildt…

Ook in het vrouwenwielrennen lopen contracten af en veranderen rensters van ploeg. WielerFlits houdt voor u een overzicht bij.

Adrie Visser maakt de overstap van DSB naar Team Columbia-HTC. De Nederlandse tekende een contract van één jaar bij de topploeg en wordt zo ploeggenote van Ellen van Dijk. Visser gaf aan het erg naar haar zin te hebben bij de ploeg van Marianne Vos maar ze heeft er voor gekozen haar carriere een nieuwe impuls te geven.

———-

Sahron Laws rijdt volgend jaar voor Cervélo Test Team. De al 35-jarige klimster tekende een éénjarig contract bij de ploeg van Kirsten Wild en Regina Bruins. Eerder versterkte Cervélo zich al met de Nederlandse Iris Slappendel en de Britse Elizabeth Armistead.

———-

Anne de Wildt rijdt in 2010 voor Leontien.nl. De 20-jarige Nederlandse komt over van Batavus en is na Tessa van Nieuwpoort de tweede aanwinst van de ploeg van ex-wielrenster Leontien van Moorsel.

———-

Maria Grandt Petersen rijdt volgend jaar voor het Noorse Team Hitec. Het Deense talent is 1 van de 12 rensters van de ploeg in 2010, die met 22 jaar een zeer lage gemiddelde leeftijd heeft. Van de huidige ploeg mogen maar vijf rensters blijven, waaronder de ex-Nederlandse Margriet Kloppenburg. Eyelien Bekkering, Danielle Bekkering en Janneke Ensing moeten net als tien anderen op zoek naar een nieuwe werkgever.

RIDE Magazine