Transfers 2010: Paolini, LPR, Cervelo…
zaterdag 5 september 2009 om 18:06

Transfers 2010: Paolini, LPR, Cervelo…

Vanaf 1 september maken de ploegen bekend welke renners ze voor volgend seizoen bij andere teams hebben weggeplukt. WielerFlits zorgt voor een overzicht.

Luca Paolini rijdt volgend seizoen waarschijnlijk in dienst van Lampre. De 32-jarige Italiaan, onlangs nog winnaar van de Coppa Bernocchi, komt over van Acqua & Sapone.

———–

Gabriele Bosisio en Daniele Pietropolli blijven hoogst waarschijnlijk bij hun huidige ploeg LPR, dat volgend jaar verder gaat als Farnese Vini. De twee Italianen besloten ondanks aanbiedingen van Pro-Tour ploegen voor een langer verblijf bij de formatie van manager Bordonali

———–

Bij Cervelo is nog een plekje over voor volgend seizoen. De Italiaan Davide Appoloni, momenteel stagiair, lijkt hiervoor een belangrijke gegadigde maar volgens ciclismo-online maakt ook een Nederlander kans om volgend jaar de kleuren van de Zwitserse formatie te verdedigen.

———–

Francesco Chicchi staat heel dicht bij een overgang naar CSF Group-Navigare. De Italiaanse spurter, die weg moet bij Liquigas, tekent waarschijnlijk binnen enkele dagen voor de pro-continentale ploeg.

———-

Vladimir Gusev zal volgend jaar waarschijnlijk zijn rentree in het peloton maken in dienst van Katusha. De Rus werd vorig seizoen nog ontslagen door zijn toenmalige werkgever Astana. De transfer naar de ploeg uit zijn thuisland hing al langer in de lucht, maar lijkt nu ook rond te zijn.

———–

Volgens manager Acquadro rijdt Jose Rujano volgend jaar voor een Pro-Tour ploeg. De Venezuelaan, momenteel uitkomend voor een kleine ploeg uit zijn thuisland, won in 2005 nog het bergklassement in de Giro.

RIDE Magazine