Transfers 2010: Gianetti, Rujano, Lampre…

woensdag 7 oktober 2009 om 16:19

Vanaf 1 september maken de ploegen bekend welke renners ze voor volgend seizoen bij andere teams hebben weggeplukt. In deze rubriek zorgt WielerFlits voor een overzicht.

Mauro Gianetti, momenteel mede-eigenaar van het zinkende schip Fuji-Servetto, wil zoals al eerder bekend gemaakt een nieuwe ploeg oprichten. Volgens ciclismo-online zullen TMC en Servetto de geldschieters zijn. Beide bedrijven zijn nu nog co-sponsor van Fuji-Servetto. Onder meer Juan Jose Cobo, Eros Capecchi, Andrea Tonti en Fabrice Piemontesi zullen deel uitmaken van de ploeg terwijl ook Enrico Gasparotto (Lampre) genoemd wordt. TMC-Servetto zal in 2010 rondrijden met een Pro-Continentale status.

———-

Jose Rujano kan volgend jaar aan de slag bij de Kazachstaanse Pro-Tour formatie Astana. Eerder werd al bekend gemaakt dat Quick Step, Caisse d’Epargne en Garmin-Slipstream interesse hebben in de diensten van de Venezolaan.

———–

Danilo Hondo rijdt volgend jaar wellicht in dienst van Lampre. De 35-jarige Duitse spurter, in het verleden onder meer actief voor Telekom en Gerolsteiner, komt momenteel uit voor de Tsjechische Pro-Continentale ploeg PSK Whirlpool.

———–

Ook de Italianen Daniele Pietropolli en Giairo Ermeti worden door de Italiaanse Pro-Tour ploeg begeerd. De twee rijden nu nog voor LPR, dat aan het einde van het seizoen stopt met de sponsoring.

———–

Paolo Tiralongo gaat Lampre dan weer verlaten. Volgens ciclismo-online is de kans dat de nummer acht van de afgelopen Vuelta volgend jaar bij Garmin-Slipstream rijdt 60%, terwijl de kans dat hij de kleuren van Astana gaat verdedigen 40% is.

———–

Barloworld houdt aan het einde van het seizoen op te bestaan en Diego Caccia is een van de renners die nog geen ploeg heeft voor volgend seizoen. Daar kan snel verandering in komen, want de 28-jarige Italiaan wordt begeerd door CarmioOro.

———–

Serramenti PVC Diquigiovanni heeft interesse in Alessandro Proni en Claudio Corioni, meldt ciclismo-online. De 26-jarige Italiaan Proni rijdt nu voor ISD terwijl zijn evenoude landgenoot Corioni actief is voor Liquigas.

———–

De 20-jarige Italiaan Daniele Ratto kan volgend prof worden bij de opvolger van LPR, genaamd Farnese Vini. Mocht die transfer geen doorgang vinden, dan rijdt kan hij vanaf 2011 terecht bij CSF.

Voor een volledig overzicht van de transfers, zie hier

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair