Transfers 2010: Gasparotto, Footon, Serramenti…
zaterdag 31 oktober 2009 om 22:13

Transfers 2010: Gasparotto, Footon, Serramenti…

Vanaf 1 september maken de ploegen bekend welke renners ze voor volgend seizoen bij andere teams hebben weggeplukt. In deze rubriek zorgt WielerFlits voor een overzicht.

Enrico Gasparotto
De overgang van Enrico Gasparotto naar Astana hing al een tijd in de lucht, maar is nu ook bevestigd. De 27-jarige Italiaan komt over van Lampre, waar hij zich niet op zijn plaats voelde.

Footon-Servetto
Twee Italianen staan in de belangstelling van Footon-Servetto. Het gaat om de 24-jarige Mirko Selvaggi, die in het begin van dit seizoen uitkwam voor het gestopte Amica Chips, en de nog maar 19-jarige Fabi Fellini.

Fabrice Piemontesi
Fabrice Piemontesi lijkt Footon dan weer te gaan verlaten. De 26-jarige Italiaan lijkt op weg naar de ploeg van Gianni Savio, Serramenti PVC Diquigiovanni.

Leonardo Bertagnolli
Datzelfde Serramenti heeft Leonardo Bertagnolli langer aan zich weten te binden. De 31-jarige Italiaan kwam halverwege het seizoen over van Amica Chips en won meteen een Giro-rit. De geruchten over een overstap naar Astana of Lampre zijn dus van de baan.

Luca Barla
Luca Barla moet weg bij zijn huidige ploeg Milram, maar heeft over interesse niet te klagen. De 22-jarige Italiaan
kan naast de eerder genoemde interesse van Skil-Shimano ook rekenen op interesse van De Rosa-StacPlastic, de opvolger van LPR.

Riccardo Chiarni
Riccardo Chiarini heeft nog een doorlopend contract bij die ploeg, maar of hij daadwerkelijk blijft is nog maar de vraag. Naar verluidt kan de 25-jarige Italiaan terecht bij de Pro-Tour ploeg Liquigas. Eerder toonde ISD al interesse in Chiarini.

Davide Apolloni
Davide Apolloni wordt komend seizoen prof bij Cervélo Test Team. De 20-jarige Italiaan is momenteel als stagiair voor de Zwitserse Pro-Continentale formatie, die eerder al Theo Bos en Stefan Denifl binnenhaalde.

Acqua & Sapone
Diego Milan moet hoogstwaarschijnlijk vertrekken bij Acqua & Sapone. Aangezien er van de eerder genoemde interesse van Caisse d’Epargne geen sprake meer lijkt te zijn, komt de jonge Spanjaard zonder werkgever te zitten. De Italiaanse Pro-Continentale formatie verlengde de contracten van Massimo Codol, Dario Andriotto, Ruggero Marzoli en Francesco Masciarelli wel terwijl ook Didac Ortega waarschijnlijk mag blijven.

Rock Racing
Rock Racing wordt volgend jaar een Pro-Continentale ploeg onder een Mexicaanse licentie, en heeft zicht daarom versterkt met vier Mexicanen. Het gaat om Moises Aldape, Luis Fernando Macias, Florencio Ramos, Ignacio Sarabia. Eerstgenoemde komt over van Team Type 1 en de laatste drie zijn afkomstig van Tecos de la Universidad Autonoma de Guadalajara-Trek, waar ook Michael Rasmussen actief voor is.

Klik hier voor een compleet overzicht van alle transfers

RIDE Magazine