Transfers 2010: Footon, Van Vooren, Baliani..

woensdag 2 december 2009 om 17:20

Vanaf 1 september maken de ploegen bekend welke renners ze voor volgend seizoen bij andere teams hebben weggeplukt. In deze rubriek zorgt WielerFlits voor een overzicht.

Miguel Angel Rubiano
Miguel Angel Rubiano komt dan toch niet naar Footon-Servetto. De Colombiaan, dit seizoen nog actief voor Centri della Calzatura, had nochtans een contract ondertekend bij de Spaanse ProTour ploeg, maar dat wordt verbroken. Naar verluidt heeft dat te maken met een dopingzaak rond Rubiano.

Joaquin Sobrino
Ook Joaquin Sobrino rijdt komend seizoen niet voor Footon-Servetto. De onderhandelingen met de jonge Spanjaard liepen namelijk op niets uit. Zijn ploeg Burgos Monumental heeft echter ook geen plaats meer, dus moet hij op zoek naar een nieuwe werkgever. Datzefde geldt voor zijn land- en ploeggenoot Ivan Melero.

Steven van Vooren
Steven van Vooren maakt de overstap naar Topsport Vlaanderen. De 23-jarige Belg draaide een succesvol seizoen in dienst van het An Post-Sean Kelly Team, met onder meer de eindwinst in de Ronde de l’Oise.

Fortunato Baliani
Fortunato Baliani rijdt volgend seizoen een stapje lager. De 35-jarige Italiaan tekende een contract bij het San-Marineese continentale team Miche-SilverCross. Baliani komt over van CSF Group-Navigare, waar hij geen contractverlening kreeg.

Constantino Zaballa
Mocht het noodlijdende Contentpolis-Ampo blijven bestaan, dan koerst Constantino Zaballa komend seizoen in dienst van die ploeg. De 31-jarige Spanjaard reed dit jaar voor het kleine Portugese team Paredes Rota dos Moveis, maar kwam in het verleden onder meer uit voor Kelme, Saunier Duval en Caisse d’Epargne. Als Contentpolis ophoudt te bestaan, kan Zaballa terecht bij CC Loulé.

CC Loulé
Datzelfde CC Loulé heeft zich versterkt met ex-dopingzondaar Santiago Perez. Naast de voormalige nummer 2 uit de Vuelta a España trekken ook Bruno Pinto (Barbot), Celestino Pinho (Paredes Rota dos Moveis), Rogério Batista en Tiago Silva (Elite-2) naar de Portugese continentale-formatie.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair