Bobbie Traksel nieuwe koersdirecteur Veenendaal-Veenendaal Classic

maandag 4 juni 2018 om 22:04
Bobbie Traksel nieuwe koersdirecteur Veenendaal-Veenendaal Classic

De Veenendaal-Veenendaal Classic heeft in Bobbie Traksel een nieuwe koersdirecteur gevonden. Dat is vandaag bekendgemaakt. Traksel, in 2002 winnaar van de Nederlandse eendagswedstrijd, gaat zich voornamelijk bezighouden met het sporttechnische gedeelte van de organisatie, zoals het samenstellen van het parcours en het deelnemersveld.

“Veenendaal-Veenendaal is de eerste profwedstrijd die ik won, daarom heeft deze koers altijd een speciale plek in mijn hart”, zegt hij verheugd over zijn nieuwe rol. “Om er nu als koersdirecteur bij betrokken te mogen zijn, is erg mooi.” Traksel groeide op in Tiel, dat slechts een half uurtje rijden is vanuit Veenendaal, en is dus een jongen van de streek.

“De Veenendaal-Veenendaal Classic is voor mij een thuiswedstrijd. Toen ik jong was, spijbelde ik van school om naar deze koers te kijken. En als jonge renner trainde ik vele kilometers op dit parcours. Daarnaast was het één van de weinige keren dat mijn vrienden en familie mij van dichtbij konden volgen”, aldus Traksel.

Vrouwenkoers
De 33e editie van de wielerronde wordt verreden op 22 augustus. Het parcours is grotendeels gelijk aan dat van vorig jaar, toen de Sloveense kampioen Luka Mezgec Wouter Wippert en Moreno Hofland te snel af was in de massasprint. Wel wordt de aankomstlocatie eenmalig verschoven. Door wegwerkzaamheden wordt er namelijk niet gefinisht in de Kerkewijk, maar op de nabijgelegen Duivenwal.

Voor het eerst wordt op dezelfde dag ook een wedstrijd voor vrouwen georganiseerd.

Dit artikel delen:

18 Reacties

Verweggistan 4 juni 2018 om 22:08

Kan ie na afloop zichzelf interviewen. Moet lukken.

Thijs E 4 juni 2018 om 22:22

Als je het als koers van de bekendheid van je koersdirecteur moet hebben is het wel aan de schrale kant

Romāns Vainšteins 4 juni 2018 om 22:26

Zo veel mogelijk over de dijken en bidden voor ineens vet veel wind lijkt me. Meer kans dan alle heuveltjes in de buurt op en af te knallen.

reusjen 4 juni 2018 om 22:39

Volgens mij hoef je echt niets gepresteerd te hebben om hier directeur te worden. Jammer dat ik niet wist dat de vacature open stond.

Thijs E 4 juni 2018 om 22:43

Je moet wel écht goed niets kunnen. Dan wordt je pas gevraagd.

Jammer dat ik toen de telefoon niet opgenomen heb.

simplex 4 juni 2018 om 23:18

Typisch een nieuwsartikel waar negatief ingestelde non-en betweters zoals ook al weer bovenstaand hun gebrekkige kennis van wielrennen weer kunnen botvieren.
Kennen ze deze ex renner, destijds groot talent en zijn palmares eigenlijk wel?
Of kennen en gaan ze alleen uit van zijn Eurosport activiteiten?
Hij wordt opvolger van een andere ex renner die als wielrenner ook niet bij iedereen hier bekend is en met zijn huidige activiteiten ook niet door iedereen wordt gewaardeerd.
Zijn uitslagenlijst en bekendheid als ex renner is het veelvoudige van zijn voorganger.
Is al jaren lid van de vakbond van beroepswielrenners dus zal als directeur ook die aspecten mee kunnen nemen.
Zijn analyses en koersinzicht zijn meer dan voldoende.
Zijn netwerk in de regio V-V is ook beter.
En tot slot het is niet alleen een echte wielerliefhebber maar eigenlijk ook een soort koersbeest in de juiste zin van het woord.

Vinden jullie het gek dat ze jullie niet eerst gebeld hebben? :p

girardengo 5 juni 2018 om 00:13

@simplex
Treffend verwoord. Helaas is er wel bij meer onderwerpen behoefte aan een aanvullende en ‘corrigerende’ analyse;-)

reusjen 5 juni 2018 om 01:30

@simplex
Een geintje moet kunnen, met een serieuze ondertoon dat wel. Ik ben het dan ook niet eens met je verhaal. Het gaat niet om je bekendheid of erelijst, het gaat om je kwaliteiten om een organisatie te leiden. En nee, dat zie ik hem nog niet doen. De renners vakbond is eerder een min- dan een pluspunt, die krijgen werkelijk niets voor elkaar.

Secondant 5 juni 2018 om 04:15

@reusjen,

Maar wat is jouw onderbouwing dan dat hij geen goede directeur zou zijn? Zou wel fijn zijn om dat dan op zijn minst te onderbouwen, nietwaar?

De rennersvakbond heeft wel degelijk dingen bereikt. Zij zijn betrokken bij onderzoeken naar ongevallen en veiligheid. Vergeet niet dat zij geen bevoegdheid hebben om regelementen o.i.d. te wijzigen, zij kunnen dus weinig anders dan advies geven en dingen de media in slingeren. Onder meer de afdalingsprijs in de Giro is niets meer van vernomen na kritiek van de rennersvakbonden.

Daarnaast is een vakbond er voor 95% van de gevallen natuurlijk voor individuele renners. Wanneer een renner een vraag / probleem / geschil heeft omtrent zijn contract of werkgever, dan geeft een vakbond daar advies in. Dit zijn zaken waar wij als wielervolger niets van mee krijgen.

Spartacus 5 juni 2018 om 06:44

Misschien heb ik het gemist, maar waarom is Thijs Zonneveld ermee gestopt? Hij had veel revolutionaire ideeën over deze koers en wilde het publiek ook actief betrekken bij de invulling hiervan. Ik heb daar niet heel veel van gemerkt eigenlijk, op wat niet goed functionerende live-beelden vanaf de fiets na. Is Thijs aangelopen tegen het toch wel conservatieve wereldje en kreeg niets voor elkaar? Of was hij er niet geschikt voor? Of was zijn termijn gewoon op.
“Die berg komt er” hoorde je opeens ook niets meer over.

Secondant 5 juni 2018 om 07:14

@spartacus
Volgens Van Schuppen (bestuursvoorzitter, nam ook de rol van koersdirecteur over na de laatste editie) heeft Zonneveld aangegeven te druk te zijn met andere werkzaamheden en is om die reden naar de achtergrond verdwenen. Voor zover ik kan achterhalen is hij nog wel bij de koers betrokken, maar in een meer bescheiden rol.

bron: Utrechtse Sportkrant (aug. 2017): http://utrechtsesportkrant.nl/veenendaal-veenendaal-grote-ambities-als-wielerkoers/
bron 2: Veenendaalse Krant (gisteren): http://veenendaalsekrant.nl/sport/veel-nieuws-bij-veenendaal-veenendaal-classic-451401

G99prblms 5 juni 2018 om 08:10

Simplex, Secondant. Hulde! Nog nooit heb ik negativisme zo effectief de kop in gedrukt zien worden hier.

reusjen 5 juni 2018 om 08:52

@Secondant
Heb je daar concrete voorbeelden van? Over het algemeen is er nog weinig verbeterd met betrekking tot de veiligheid. Die afdalingsprijs kan je niet op het conto van de vakbond schrijven, daar was binnen no time zoveel kritiek op dat er geen houden meer aan was. Daarnaast is het niet waar dat de invloed niet groot is, een vakbond kan enorme invloed uitoefenen mits de leden zich actief en collectief achter de ideeën scharen. Dat is nog niet gelukt binnen het wielrennen.

marehoek 5 juni 2018 om 08:59

Wordt het nu een leuke wedstrijd?

Secondant 5 juni 2018 om 09:15

@reusjen,
Bedankt voor je toelichting op mijn vraag waarom je Traksel een ongeschikte directeur vindt.
Oh sorry, je hebt hier over heen gelezen of hebt hier geen antwoord op? Wees dan ook een vent en zeg gewoon dat je hem bij Eurosport niet zo goed vindt, en hem daarom ook een mislukkeling als directeur vindt (waar mij overigens de relatie niet duidelijk van is).

Ik wil overigens niet zeggen dat Traksel WEL een goede directeur is, maar hij mag zich zeker bewijzen. Is zeker iemand met inzicht in wielrennen en een goed netwerk, bekend in de omgeving. Eens met @simplex dus. Geef hem op zijn minst een kans man, voordat je begint te zeiken zonder hem objectief te kunnen beoordelen.

Terugkomend op je punt over de rennersvakbond. Zoals aangegeven, 95% van de zaken waar een vakbond aan meewerkt zullen wij als wielervolger niets van mee krijgen (is mijn eigen ruwe schatting). Concrete voorbeelden waar de wielrennersvakbonden wel zichtbaar aan hebben meegewerkt / hebben aangedrongen op onafhankelijk onderzoek is het overlijden van Demoite (CPA, overkoepelende vakbond), het instellen van een minimumloon (bij de mannen al een feit, bij de vrouwen hopelijk in ontwikkelling), het bieden van ondersteuening van niet-uitbetaald startgeld (diverse media, Google maar), een na-carriere fonds voor de minder bedeelde wielrenners die in een eventueel zwart gat belanden (VVSB, nota bene uit de hoed van Traksel). Do I need to say more? Ik kijk uit naar je reactie.

reusjen 5 juni 2018 om 09:27

@Secondant
Grote jongen hoor, beetje populair doen doet je posts geen goed. Ik heb nergens gezegd dat hij een mislukkeling is als directeur. Ik heb gezegd dat ik het hem niet zie doen. Dat is gebaseerd op wat ik van hem zie op tv, bij onder anderen Eurosport, vandaar dat ik het er ook niet mee eens ben dat zijn analyses en inzicht van voldoende niveau zijn. Daarnaast vind ik dat hij zich niet uitspreekt over belangrijke zaken, wat als vakbond belangrijk is. Je lijstje met wapenfeiten van de vakbond spreekt voor zich, het na-carriere fonds is het enige, maar is dat eigenlijk al van de grond?

Secondant 5 juni 2018 om 09:36

@ reusjen,
Ik stuur je even een PB. Deze discussie kan vermakelijk zijn voor andere gebruikers, maar voegt weinig toe aan het artikel. Hadden we misschien 2/3 posts terug al moeten bedenken.. ;)

ikbenprocycling 5 juni 2018 om 09:47

Gelukkig heb ik geen last van anti-Bobbie Traksel-sentimenten. Ik vind hem niet onprettig als commentator en hij heeft ruim genoeg kennis van wielerzaken. Traksel, veel succes ermee kerel.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone