Traksel en Büchli commentatoren bij UCI Track Champions League op RTL 7

donderdag 4 november 2021 om 13:47
Traksel en Büchli commentatoren bij UCI Track Champions League op RTL 7

Matthijs Büchli op de Olympische Spelen - foto: Cor Vos

RTL 7 zendt komend weekend de eerste manche van de UCI Track Champions League live uit. In augustus wist de tv-zender de Nederlandse uitzendrechten voor de gloednieuwe baancompetitie te verwerven. Het commentaar is van oud-wielrenner Bobbie Traksel en baansprinter Matthijs Büchli.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

De UCI Track Champions League zal ook live te zien zijn bij Videoland, de video-on-demanddienst van RTL Nederland. De presentatie is in handen van Bart Nolles, die ook het Tourprogramma Tour du Jour enkele jaren presenteerde bij RTL. Marcel Maijer is de verslaggever ter plaatse.

“Ik heb heel veel zin om bij RTL 7 als co-commentator en analist aan te schuiven bij de Track Champions League”, zegt Büchli, die op de Olympische Spelen in Tokio goud won met de teamsprinters maar zelf ontbreekt in de Champions League. “Het gaat goed met het baanwielrennen in Nederland en de stap naar RTL 7 is een uitgelezen kans om het baanwielrennen bij een nieuw publiek onder de aandacht te brengen.”

“De komst van de Track Champions League speelt hier een grote rol in. Het is een nieuw spectaculair format en geschikter voor tv dan andere toernooien. Ik heb zin om het Nederlandse publiek te laten genieten van de sport en de Nederlandse toprenners. Ik zal analyses en commentaar geven, en waar nodig een stukje extra uitleg.”

Vier onderdelen
De UCI Track Champions League is een nieuwe baancompetitie waarin de UCI de beste sprinters en duurspecialisten wil samenbrengen in een reeks van vijf wedstrijden in vier landen. Vier van deze manches worden rechtstreeks uitgezonden op RTL 7, alle avonden zijn live te zien via Videoland. De nieuwe competitie bestaat uit uit wedstrijden op de individuele sprint, Keirin, afvalkoers en scratch.

Bekijk hier de volledige deelnemerslijst van de UCI Track Champions League. Aanstaande zaterdag (6 november) gaat de eerste manche van start op Mallorca en de tv-uitzending op RTL 7 en Videoland begint om 18.30 uur. Ook Eurosport zendt de baanwedstrijden uit.

De trofee van de UCI Track Champions League – foto: SWPix.com

Dit artikel delen:

11 Reacties

Koers 4 november 2021 om 13:55

Mooi idd dat het naar rtl7 komt, en met de Nederlandse deelnemers is er ook zeker wel iets om naar te kijken.

0
Verweggistan 4 november 2021 om 14:46

Dank voor de waarschuwing

0
TJ 4 november 2021 om 14:59

Gaan we ervaren hoe baanwielrennen met het geluid uit is…

0
Wheely 4 november 2021 om 16:25

Arme Mathijs. #FreeBüchli

0
VerstandOpNul 4 november 2021 om 16:43

Bobbie zal hem wel even uitleggen hoe het allemaal precies zit..

0
Franco Ballerini 4 november 2021 om 17:11

Uit betrouwbare bron vernomen dat Traksel een zak geld meeneemt om commentaar te mogen leveren. Klinkt wel geloofwaardig, hoe zou het ook anders kunnen?

0
Franco Ballerini 4 november 2021 om 17:30

Maar bij nader inzien past hij wel bij RTL.

“Beste kijkers, welkom bij RTL waar deze lefgozers op fietsen zonder remmen wel tegen de 100 kilometer per uur halen. Kijk, daar is Harrie! Op vol vermogen trapt hij wel 25000 Watt. Om u een idee te geven: daarmee kan hij uw hele wijk een maand van stroom voorzien! Hahaha, is dat geen idee Mathijs? Om de hele Nederlandse ploeg op rollerbanken te zetten om ons energie probleem op te lossen? Hahaha. Daar gaat Harrie weer, remmen kan hij niet, had ik dat al gezegd? Als de coach niet aangeeft dat hij moet stoppen blijft hij doorgaan! Pakt hij gelijk het werelduurrecord even mee! Hahaha. Exclusief bij RTL!”

0
xistnc 4 november 2021 om 20:21

Geen enkele verspreking in zoveel zinnen?

0
Pizzi 4 november 2021 om 21:46

Wat xistnc zegt: dit kán niet kloppen.

0
D.Koch 4 november 2021 om 20:08

Ik ben bobbie traksel moe. Geluid uit is serieus een goede tip.

0
De Cabybara van de Conradkade 5 november 2021 om 09:58

Wel een stukje leuker dan darts, dat achter de decoder gaat.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone