Tourwinnaar Tadej Pogacar begint seizoen op Mallorca

vrijdag 4 december 2020 om 12:52
Tourwinnaar Tadej Pogacar begint seizoen op Mallorca

foto: Cor Vos

De organisatie van de Challenge Mallorca, een serie eendagswedstrijden op het Spaanse eiland Mallorca, heeft vandaag laten weten dat Tadej Pogačar volgend jaar normaal gesproken van de partij is. Ook Movistar trekt met zijn kopmannen naar Mallorca.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Voor de 22-jarige Pogačar, die dit jaar op indrukwekkende wijze de Ronde van Frankrijk wist te winnen, is het de eerste keer dat hij zal deelnemen aan de Challenge Mallorca. Dit jaar begon hij zijn seizoen in de Ronde van Valencia, in 2019 trok hij naar Australië om in de Tour Down Under zijn eerste wedstrijdkilometers af te werken.

De organisatie van de Challenge Mallorca kan ook uitpakken met de aanwezigheid van de drie kopmannen van Movistar: Alejandro Valverde, Enric Mas en Marc Soler. Die laatste zegevierde dit jaar nog in de Trofeo Pollença-Andratx, een van de manches van de Challenge Mallorca. Ook Miguel Ángel López en Iván García worden genoemd in het persbericht.

De eerstvolgende editie van de Challenge Mallorca zal plaatsvinden van 28 tot en met 31 januari in het nieuwe jaar. Dit jaar gingen de manches naar Soler, Emanuel Buchmann en Matteo Moschetti. De Italiaanse spurter won twee wedstrijden.

Dit artikel delen:

5 Reacties

koos1 4 december 2020 om 13:23

Dan begint Pogacar al vroeg aan zijn seizoen.

0
doorak 4 december 2020 om 17:52

Inderdaad, maar houd het dicht bij huis zonder vere nare reizen. Tenminste zo lijkt het.

0
OllekeBolleke 4 december 2020 om 18:58

Deze dagelijkse artikels over Pogacar beginnen nu toch wel een beetje irritant te worden. Dat hij het eerst maar eens bewijst op de fiets tegen echte tegenstand.

0
doorak 4 december 2020 om 20:34

Of de regelmatige artikelen over PL, MvdP, RE, WvA, etc.
Tjongen jonge wat een non reactie. Alhier berichten over meer onbekende ver weg weg boeit veel minder volgers dan de toppers etc uit de ” regio”.
Daarna stellen bij deze renner dat hij zich nog moet bewijzen tov andere renners is helemaal troll gedrag.

0
OllekeBolleke 5 december 2020 om 19:10

En nu in het Nederlands aub…

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone