Tourwinnaar Jonas Vingegaard niet naar WK in Wollongong

dinsdag 16 augustus 2022 om 20:05
Tourwinnaar Jonas Vingegaard niet naar WK in Wollongong

foto: Cor Vos

Jonas Vingegaard maakt komende maand geen deel uit van de Deense selectie voor het WK in Wollongong. De nationale bondscoach, Anders Lund, maakte vandaag de afwezigheid van de winnaar van de afgelopen Tour de France bekend.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Jonas Vingegaard zal geen deel uitmaken van de WK-ploeg omdat hij ervoor heeft gekozen zich op andere doelen bij Jumbo-Visma te concentreren”, laat Lund op de website van de Deense wielerbond weten. De 25-jarige klassementsrenner kwam nog niet eerder in actie op een WK voor beroepsrenners. Wel deed hij in 2018 mee aan het WK voor beloften; in Innsbruck kwam hij destijds als 64e over de streep.

Lund kondigde wel de eerste vier namen voor de wegrit aan. Mattias Skjelmose van Trek-Segafredo, Jakob Fuglsang (Israel-Premier Tech), Søren Kragh Andersen (Team DSM) en Magnus Cort (EF Education-EasyPost) zijn alvast verzekerd van een startbewijs. “Die vier renners hebben het afgelopen seizoen allemaal een heel hoog niveau laten zien en ik ben ervan overtuigd dat ze een sterke prestatie zullen leveren op het zware parcours in Wollongong.”

De laatste vier renners worden op 29 augustus geselecteerd. Het WK wielrennen in het Australische Wollongong wordt gehouden van 18-25 september.

Dit artikel delen:

18 Reacties

Robin van Wijlick 16 augustus 2022 om 20:07

Dat is weer een knecht minder voor Van Aert

0
De Poezelige Poeksel uit Poekistan 16 augustus 2022 om 20:34

Computervertaling uit het Deens: “Het programma van Jonas is nog niet helemaal op zijn plaats. Zijn belangrijkste focus is de Lombardije-ronde. Voor die tijd rijdt hij één of meerdere races, maar welke dat worden is nog niet beslist", schrijft de perschef van TJV, die benadrukt dat het gaat om de wederopbouw voor de race."

0
Groetjesaandevoetjes 16 augustus 2022 om 21:13

Op PCS staat bretagne classic einde van de maand (waarschijnlijk omdat ze niet genoeg renners over hebben bij JV) en dan zal het vast begin oktober enkele italiaanse pro koersen zijn en dan Lombardije en dan einde seizoen?

0
de dorpspastoor 16 augustus 2022 om 20:42

Overigens nog een flinke bak vuilspuwerij van De Cauwer en die andere sukkel in de Podcast “De Tribune”. Daar zijn ze nog altijd bezig over de theorie dat Roglic niet geblesseerd was, maar bewust in de remmen geknepen had omdat hij geen tweede viool wilde spelen en niet wilde knechten voor Vingegaard.

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 16 augustus 2022 om 20:58

Hebben die een podcast dan? In het rijtje conspiracy theoristen, zo te lezen…

0
De Zeboe van de Zoncolan 16 augustus 2022 om 21:36

Het WK met Van Aert werd er ook weer bij gehaald. Het lijkt toch echt diep te zitten.

0
Limal 16 augustus 2022 om 22:09

Belachelijke theorie natuurlijk – Roglic heeft al vaak getoond dat hij met plezier werkt voor ploeggenoten en ook oprecht enthousiast juicht als die winnen – maar een podcast is natuurlijk iets dat je heel gemakkelijk links kan laten liggen als de hosts je niet aanstaan. Om daar week na week naar te luisteren op zoek naar dingen waar je heel verontwaardigd over kan klagen vind ik enigszins opmerkelijk.

0
de dorpspastoor 16 augustus 2022 om 22:20

Luisterde vroeger vaak met plezier naar De Cauwer. En ook nu vind ik bij vlagen echt wel prima.

Maar op dit soort punten slaat hij gewoon door. En dan lijkt hij meer op een nationalistische stemmingmaker met de pik op Roglic, dan op een wielerverslaggever.

Misschien moet Jose zelf maar eens een keer met 45 per uur over een strobaal fietsen…

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 16 augustus 2022 om 22:30

Ingegeven vanuit de regie, lijkt me. Vroeger was de cauwer juist de realist in de booth. Iemand die de anderen nogal eens lik op stuk gaf bij teveel aan emotie en betrokkenheid.

0
reusjen 16 augustus 2022 om 23:10

Laat me raden, ze hebben Spartacus ook nog even afgefakkeld omdat hij toch echt een motor in z'n fiets had…

0
SolitaryShell 17 augustus 2022 om 00:26

Ha ha.

Een uitbundig juichende Roglic (samen met Kuss) over de streep op de Granon vond ik juist hét moment van de Tour.

0
De Zeboe van de Zoncolan 17 augustus 2022 om 09:21

Het was trouwens niet De Cauwer die het zei maar een andere gast. De Cauwer beaamde het wel, en wist nog te melden dat Roglic een einzelganger binnen de ploeg is.

Normaal gesproken luister ik graag naar hem, maar ik begin me langzamerhand wel af te vragen of hij iets tegen Roglic heeft wat zijn beeld vertroebeld, of dat hij gewoon niet zo geïnformeerd meer is, en zich laat leiden door zijn gevoel.

0
Jean Dumas 17 augustus 2022 om 12:03

José is het kwijt, ook met Roglic topfavoriet nummer één. OK, hij kan groeien in de ronde maar het lijkt me sterk dat hij er meteen staat.

0
lo squalo dello Stretto 16 augustus 2022 om 20:47

Geen echte renner. Een schande dat hij het WK links laat liggen.

0
Marik 16 augustus 2022 om 20:55

Er komt een hoop op zo’n jongen af na het winnen van de Tour. Beter nu even heel zorgvuldig mee om gaan, zodat alles een plek kan krijgen. Dit lijkt mij dan ook een uitstekende beslissing van de ploeg.

0
bloemist 16 augustus 2022 om 21:01

De Cauwer zijn vriendjes kennen we onder tussen wel, een beetje objectief zijn lukt niet. Een berichtje van hier een fan club van daar allemaal mooi maar niet voor TV.

0
Limal 16 augustus 2022 om 22:12

Spijtig dat Vingegaard het WK overslaat, maar zulke afmeldingen zijn te verwachten wanneer je een WK organiseert in Australië. Gelukkig lijken vele toppers er wel naartoe te gaan.

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 16 augustus 2022 om 22:32

Juist. Het is een hele zit en met het tijdverschil ga je gedoe krijgen. Renners van naam die hier geen nummer 1 prio aan geveb, blijven beter weg.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone