Finish Mont Ventoux verplaatst naar lager gelegen Chalet Reynard
foto: Sirotti
woensdag 13 juli 2016 om 17:55

Finish Mont Ventoux verplaatst naar lager gelegen Chalet Reynard

Meerdere aanwezige media bij de Tour de France melden dat de organisatie van de Tour de France met de handen in het haar zit. Morgen, als de etappe naar de Mont Ventoux op het programma staat, wordt namelijk een noorderstorm tot windkracht 9 verwacht.

In dat geval zouden de renners op de Kale Berg de wind (schuin) tegen hebben als zij het bekende bos, in de openingskilometers van de Ventoux, verlaten. De organisatie overweegt om de aankomst enkele kilometers lager te leggen, bij Le Chalet Reynard op 1417 meter boven zeeniveau. Mogelijk zal vanavond al een beslissing genomen worden.

De organisatie zelf wil niets bevestigen. Zij zullen eventuele beslissingen via een officieel communiqué naar buiten brengen.

Update 17.55 uur
De aankomst van de Mont Ventoux gaat morgen niet door. De finish ligt nu enkele kilometers lager aan Chalet Reynard. Dat heeft Tour-directeur Christian Prudhomme bevestigd. “Naar de top van de Ventoux is te gevaarlijk voor renners en toeschouwers”, tekent het AD op uit de mond van Prudhomme.

RIDE Magazine
52 Reacties
Sorteer op:
14 juli 2016 02:36
Denk dat het eerder in het voordeel van Froome is omdat de inspanning korter is en dit dus krachten scheelt. Zeker na zijn drieste inspanning van gisteren.
14 juli 2016 08:35
Ik mis de info of het een HC blijft?

Reacties zijn gesloten.