Touretappe kort geneutraliseerd door protestactie en gebruik traangas

Touretappe kort geneutraliseerd door protestactie en gebruik traangas

foto: Sirotti

dinsdag 24 juli 2018 om 12:24

De zestiende etappe in de Ronde van Frankrijk is tijdelijk geneutraliseerd geweest. Boeren blokkeerden de weg met strobalen. De politie gebruikte traangas om de boeren weg te krijgen, maar dit spul kwam per ongeluk ook in de ogen van de renners. De koersleiding stopte vervolgens het peloton om de renners de gelegenheid te geven om de ogen schoon te spoelen.

Er was veel politie op de been op de plek waar de boeren langs de kant van de weg stonden. De renners reden achter de rode auto langs de strobalen, zonder valpartijen tot gevolg. Een paar kilometer verderop stopten de renners alsnog. Diverse coureurs, waaronder de leider in het puntenklassement Peter Sagan, hadden dikke ogen. Na ongeveer een kwartier oponthoud, vertrokken de renners achter de auto. Na een drietal kilometers werd de wedstrijd weer officieel hervat.

Het gebeurde allemaal na ongeveer 30 kilometer na de start. Daarvoor kwam Warren Barguil al als eerste boven op het eerste klimmetje van de dag, de Cote de Fanjeaux (vierde categorie). Na de hervatting zijn er nog 185 kilometer te rijden.

https://twitter.com/LeTour/status/1021706135756328962

Dit artikel delen:

31 Reacties

Tour 24 juli 2018 om 13:01

Die beveiliging steld dus helemaal niets voor. Want dan hadden ze de koers 3 km voor het boeren protest stil gezet.
De Franse politie kijkt waarschijnlijk oude films van louie de Funest als instructievideo.

0
re-cycle 24 juli 2018 om 13:06

Wel veilig die strooibalen altijd bij het wielrennen. staat meestal iets onveiligs achter: in dit geval de boeren?

0
KRP 24 juli 2018 om 13:29

Franse boeren hebben al Jaren geen bestaansrecht meer en hangen bijelkaar van lokale, Europese en landelijke steun…. ik hoor dit vaker van lokale boeren in NL. En dan die achterlijke acties…. elke keer verbaas ik me weer over deze onzinnigheid.

0
roygo80 24 juli 2018 om 13:38

Ze hebben nu wel wereldwijd de aandacht gehad ;-))

0
john 24 juli 2018 om 14:03

Snap er geen ballen van,als de boeren( waar volgens mij geen enkele tractoren mogen komen ) de autoroutes blockeren sturen de idioten wat voor het peloton uit rijden met hun politie motoren ,je gewoon de staking in maar voor de internationale bedriegers op de fiets maken ze de weg snel vrij

0
GilBang 24 juli 2018 om 14:17

Zo hoop empathisch vermogen hier zeg. Paar minuutjes vertraging in het begin van de koers, lekker boeiend. Gun die arme boeren wat aandacht , die riskeren heus geen traangas en strafblad omdat de hooizolder vol staat met eu subsidies.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone