Tourdeelname Alex Dowsett ‘fifty-fifty’
vrijdag 26 juni 2015 om 09:31

Tourdeelname Alex Dowsett ‘fifty-fifty’

Alex Dowsett weet nog altijd niet of hij volgende week zal starten in de Tour de France. De Brit won op donderdag het nationaal kampioenschap tijdrijden met speels gemak, maar heeft nog geen definitief antwoord van Movistar, maar stond niet op de lijst met dertien namen in de voorselectie. Met name de inspanning voor het werelduurrecord brak hem op.

“Het is fifty-fifty of ik de Tour ga doen of niet”, zei Dowsett tegen Cyclingnews. “Ik ben goed op het vlakke en niet zo goed in de bergen. Als ik niet ga ben ik teleurgesteld, maar weet ik ook dat ik alles heb gedaan wat ik kon in de tijd die ik had.”

Dowsett hoeft zich overigens niet te schamen voor zijn seizoen tot dusver; eerder brak hij het werelduurrecord en won hij de Bayern Rundfahrt. Het is echter die inspanning die hem nu tegen lijkt te werken. “Mijn probleem is dat iedereen zich het hele jaar heeft gericht op de Tour”, zei hij. “En als ik het uurrecord niet had gedaan, had mijn focus daar ook volledig gelegen. Het kostte me wat tijd om hier overheen te komen. Ik had veel extra spiermassa, die eraf moest als ik de bergen in wilde. Dat was moeilijk.”

Movistar zal zich in de Tour volledig richten op Nairo Quintana en Alejandro Valverde.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
26 juni 2015 09:49
ik zag 8 zekere namen en nog 2 renners waarvan er eentje afvalt, Dowsett zat daar niet tussen dacht ik.
26 juni 2015 09:54
Met Malori hebben ze al vergelijkbaar type, maar zou hem toch meenemen
26 juni 2015 09:57
100% mee! van Goudwaarde voor de TTT en sowieso een prima renner die met zijn voormalige werelduurrecord ook nog eens de sponsor wat extra's oplevert. Er is vast wel een sllachtoffer voor aan te wijzen binnen de voorslectie.
26 juni 2015 10:11
Als hij meegaat topfavoriet voor ttt samen met sky
26 juni 2015 10:14
Het lijkt erop dat Movistar twijfelt tussen een extra pion voor de TTT of een extra klimgeit. Gezien de winstkansen van Quintana lijkt mij een keuze voor het eerste gerechtvaardigd
26 juni 2015 10:55
zou niet slim zijn als ze hem niet mee nemen!
26 juni 2015 11:10
Mwah, het parcours van die TTT is wel heel erg raar hoor. Je moet vijf man hebben die behoorlijk een heuvel op kunnen, ik denk dat Castoviejo dat dan wellicht beter kan, en ook in andere etappes meer tot steun kan zijn.
26 juni 2015 11:44
Ik denk dat ze bij Movistar beter iemand kunnen meenemen die Quintana en Valverde over de kasseien kan loodsen. Dat is denk ik wel hun achilleshiel voor de tour. Valverde kan dat beter dan Quintana maar als er zoals vorig jaar met minuten wordt gesmeten dan wordt het een lastige zaak voor ze.
26 juni 2015 14:34
@Romans Vainsteins, 100% niet mee! Malori, Castroviejo en Erviti en evt Rojas kunnen ook prima knechten op het vlakke. Met Castroviejo, Izagirre, Herrada, Anacona en Gadret laat je dan zelfs een goede klimknecht als Capecchi thuis. Ik zou dan niet nóg een klimmer thuis laten.
26 juni 2015 14:46
Voor het vlakke heb je al Erviti, Malori en Ventoso. Ik zie liever dat Movistar een extra klimmer zoals Anacona meeneemt. De huidige selectie ( volgens Lopez) ontbeert mijns inziens een klimmer. Je hebt natuurlijk wel mannen die Quintana een tijdje kunnen bijstaan met Herrada, Gorka Izaguirre en Castroviejo maar toch denk ik dat Quintana redelijk snel geisoleerd zal zitten met Valverde. Sky, Tinkoff en Astana beschikken op papier in het gebergte over sterkere pionnen.
26 juni 2015 18:16
@Hades
Zal wel meevallen, Herrada en Izagirre moeten toch wel een tijdje meekunnen...

Reacties zijn gesloten.