‘Tour of Norway onzeker over toekomst’

dinsdag 26 november 2019 om 18:24
‘Tour of Norway onzeker over toekomst’

foto: Cor Vos

De Tour of Norway heeft in 2020 wellicht geen plaats op de UCI-kalender. De organisatie van de Noorse wielerronde heeft moeite om het financiële plaatje rond te krijgen. 

“We weten wat er nodig is om het evenement te organiseren, maar kunnen op dit moment niet aan deze eisen voldoen”, vertelt koersdirecteur Roy Hegreberg voor het Noorse TV2. “Met de signalen die we hebben ontvangen, ziet het er naar uit dat we deze problemen niet kunnen oplossen. In dat geval kunnen we beter 2020 annuleren, om ons te richten op 2021.”

De Tour of Norway heeft zes miljoen Noorse Kronen nodig om het evenement te bewerkstelligen, maar dat is geen sinecure. De Noorse overheid heeft vorige maand voorgesteld om 25 miljoen publiek geld voor wielerevenementen voornamelijk te verdelen onder de Arctic Race of Norway en in mindere mate de Ladies Tour of Norway. Dat is dan weer ongunstig voor de Tour of Norway en de Hammer Series in Stavanger.

Eerder werd al bekend dat de Tour of Norway in 2020 geen onderdeel uitmaakt van de nieuw gevormde ProSeries. De Tour of Norway had de afgelopen jaren een 2.HC-status op de UCI-kalender

Dit artikel delen:

2 Reacties

Dolledriesoldebroek 26 november 2019 om 19:37

Ja jeetje… hier gaat mijn jaarlijkse vakantie

Romerike 27 november 2019 om 07:54

Dat zou ik wel heel erg jammer vinden, hopelijk komt het toch nog voor elkaar.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair