Tour of Britain kan uitpakken met aanwezigheid Thomas en Froome

Door , donderdag 16 augustus 2018 om 09:24
Tour of Britain kan uitpakken met aanwezigheid Thomas en Froome

foto: Sirotti

De vijftiende editie van de Tour of Britain kan uitpakken met de aanwezigheid van het koningsduo Geraint Thomas-Chris Froome. Beide renners hebben in een persbericht hun deelname bevestigd aan de achtdaagse rittenkoers, die zal beginnen op zondag 2 september. Sky – de ploeg van Thomas en Froome – rekent eveneens op Wout Poels.


Thomas en Froome – de nummers een en drie van de voorbije Tour de France – gaan in eigen land op jacht naar hun eerste eindzege. Beide renners wisten namelijk nog nooit de Tour of Britain te winnen. De 32-jarige Thomas eindigde in 2009 en 2017 respectievelijk als zesde en zevende. De één jaar oudere Froome wist tijdens zijn deelnames in 2007 en 2009 niet verder te komen dan een 31e plaats.

“Ik kijk er wel ontzettend naar uit om terug te keren”, aldus Froome. “Ik heb altijd onthouden dat er een geweldige sfeer heerst, en de wedstrijd is de laatste jaren alleen maar gegroeid. Het is lang geleden dat ik er nog eens reed. De Vuelta a España was altijd een groot doel, en helaas viel die gelijk met de Tour of Britain.”

“Nu ik de Vuelta niet zal betwisten, is er de mogelijkheid om terug te keren naar het Verenigd Koninkrijk. Het parcours ziet er in elk geval veelbelovend uit”, zo laat de viervoudig Tourwinnaar weten.

Ambitieuze Thomas: “Sta aan de start om mee te strijden”
Thomas laat net als zijn ploeggenoot weten enthousiast te zijn. “Ik wist na de Tour al meteen dat ik wilde meedoen aan de Tour of Britain. Het is heel speciaal dat de koers start in ‘mijn’ Wales. Ik vertrek met het idee om te genieten, maar ook om mee te strijden. We hebben een sterke ploeg tot onze beschikking. Ik kan niet wachten!”

Koersdirecteur Mick Bennett is in zijn nopjes met het binnenhalen van de twee Britten. “Het is fantastisch dat we twee van de beste Britse wielrenners aller tijden hebben weten te strikken.” De OVO Energy Tour of Britain – zoals de wedstrijd voluit heet – begint op 2 september in Pembrey Country Park.

Vijftiende editie kent ploegentijdrit en aankomst bergop 
De twee sleuteletappes volgen op donderdag en vrijdag, als de renners een tijdrit én een aankomst bergop voorgeschoteld krijgen. De slechts 14 kilometer lange tijdrit zal worden afgelegd in ploegverband, en eindigt op de top van Whinlatter Pass. De slotrit voert het peloton over een afstand van 77 kilometer van en naar hoofdstad Londen.

Vorig jaar werd de Tour of Britain gewonnen door Lars Boom. De Nederlander van LottoNL-Jumbo wist Edvald Boasson Hagen en Stefan Küng van de eindzege af te houden.

Dit artikel delen:

4 Reacties

assen 16 augustus 2018 om 11:40

Mijn voorspelling: Boom gaat zijn winst niet prolongeren.

kelderfan 16 augustus 2018 om 11:58

Dat komt dicht bij de waarheid. Wie gaan er voor TLJ de strijd aan tegen ’t trio Froome, Thomas en Poels.

xistnc 16 augustus 2018 om 12:20

Dan kan de rest wel inpakken.

Jungle Man 16 augustus 2018 om 12:35

En wie gaat Sky dan afvaardigen nar de Vuelta?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.