Tour nog altijd optie voor gevallen Emanuel Buchmann

zondag 16 augustus 2020 om 14:38
Tour nog altijd optie voor gevallen Emanuel Buchmann

foto: Cor Vos (archief)

Emanuel Buchmann hoeft de Tour de France nog niet uit zijn hoofd te zetten. De Duitse kopman van BORA-hansgrohe kwam vroeg in de vierde rit van het Critérium du Dauphiné ten val (samen met Steven Kruijswijk), maar uit onderzoek is bij Buchmann geen breuk naar voren gekomen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Zoals het er nu naar uitziet, loopt zijn start in de Tour geen gevaar”, zegt ploegmanager Ralph Denk over de nummer vier van de Tour van vorig jaar. “Hij heeft wel kneuzingen en schaafwonden, maar op de röntgenfoto’s die we hebben gekregen is niets te zien dat duidt op een breuk. We moeten even afwachten wanneer hij de training kan hervatten.”

Buchmann zal vandaag nog het ziekenhuis in Frankrijk verlaten en hoopt maandag weer op de fiets te stappen om te kijken hoe zijn lichaam de val verteerd heeft.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Jan Blokland 16 augustus 2020 om 14:41

Goed nieuws!

Hij heeft nog twee weken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone