Tour Down Under, Laurens ten Dam, Mark Cavendish

Tour Down Under, Laurens ten Dam, Mark Cavendish

foto: Cor Vos

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de Tour Down Under, waar Fabian Cancellara in het zonnetje wordt gezet, en Laurens ten Dam.

Tour Down Under eert Fabian Cancellara

Komend seizoen is het tien jaar geleden dat Fabian Cancellara in het Australische Geelong zijn vierde en laatste wereldtitel tijdrijden veroverde, een record dat hij sinds drie jaar deelt met Tony Martin. De Tour Down Under wil dit jubileum niet geruisloos voorbij laten gaan en zet de Zwitser tijdens de volgende editie dan ook in het zonnetje. Tijdens het Legends Night Dinner vertelt Cancellara over zijn carrière en ook kruipt hij zelf op de fiets tijdens de Challenge Tour-toertocht.

De Tour Down Under staat op de kalender van 21 tot en met 26 januari 2020.


Laurens ten Dam het theater in

Drie weken geleden nam Laurens ten Dam afscheid van zijn professionele wielercarrière, maar wie denkt dat daarmee het beruchte zwarte gat zich aandiende komt bedrogen uit. Na de Ronde van Lombardije, zijn laatste wedstrijd, bleef hij in Italië om een stuk over de oude pelgrimsroute van Milaan naar Rome te fietsen en ook zijn er plannen om te gaan roadtrippen in de Verenigde Staten of gravelkoersen te organiseren. Ook gaat de Nederlander binnenkort het theater in.

Op 2 december is Ten Dam immers te gast in de liveshow Hashtech #7: Tech & Sport, waar hij zijn licht laat schijnen over de rol van innovatie en technologie in de wielersport. Tijdens deze avond in TivoliVredenburg wordt hij ook ondervraagd over de oortjes die wielrenners tijdens de koers dragen: zijn die wenselijk, en maken ze de sport veiliger of juist minder aantrekkelijk? Andere thema’s zijn het verdienmodel in de wielersport en de toekomst van broadcasting.


Mark Cavendish daagt Team Ineos en Filippo Ganna uit

Mark Cavendish is onder de indruk van het wereldrecord van Filippo Ganna op de achtervolging. Toen de Italiaan tijdens de Wereldbeker baanwielrennen in Minsk het record van Ashton Lambie aanscherpte naar 4:04,252, was de Brit al welhaast sprakeloos. “Nog niet zo lang geleden was dit een wereldrecord in de ploegenachtervolging. Fenomenaal!”, twitterde hij. Later verbeterde Ganna zijn eigen tijd naar 4:02,647 en schreef ‘Cav’: “Dat liep snel uit de hand… Ongelooflijk.”

Volgens Cavendish is Ganna dan ook de aangewezen renner om het record onder de vier minuten te brengen en de Brit daagt Ganna’s ploeg Ineos dan ook uit: “Na Eliud Kipchoge en Ineos 1:59 (de geslaagde recordpoging waarbij de marathonafstand voor het eerst onder de twee uur werd gelopen, red) een paar weken geleden…wat dacht je van een Ineos 3:59-challenge? Ook een individuele achtervolging over vier kilometer onder de vier minuten leek immers ooit onmogelijk.”

Cavendish, die zelf ook een meer dan verdienstelijke baanrenner is en meerdere wereldtitels pakte op de Madison, benadrukte er wel snel bij dat hij slechts een recordpoging op de individuele achtervolging bedoelt. “Dus ga niet vergelijken of praten over snelheidsrecords op land of titanium onderbroeken. Het is waarschijnlijk sowieso beter haalbaar in wedstrijdomstandigheden, omdat er ook iemand anders in de baan is. Just sayin…

Dit artikel delen:

6 Reacties

AWestie 4 november 2019 om 10:31

TDU heeft geen tijdrit normaliter toch? Eer hem dan daarmee, vind ik persoonlijk leuker

KettingRechts 4 november 2019 om 11:07

Dan moeten de ploegen ook nog tijdrit fietsen naar Australië vliegen. Daarom zijn er ook geen tijdritten in de zandbak of in zuid Amerika.

Samlambeej 4 november 2019 om 12:02

In Qatar werden tijdritten gereden maar op een gewone fiets.

schlossborn1995 4 november 2019 om 12:05

In de UAE tour was er een ploegentijdrit.

Polleke 4 november 2019 om 13:12

de wielersport mondialiseren maar geen budget vinden om 1 extra fiets in te vliegen…enough said…

Samlambeej 4 november 2019 om 12:04

Edit redactie: Bedankt, is aangepast

Headlines

Materiaalzone

Populair