Tour de Tietema: “Bij ons is het verhaal gelijkwaardig aan de sportieve prestaties”

Tour de Tietema: “Bij ons is het verhaal gelijkwaardig aan de sportieve prestaties”

foto: Tour de Tietema 2022/TDT-Unibet

woensdag 16 november 2022 om 08:00
Interview

De mannen van Tour de Tietema willen de wielerwereld verder op hun kop zetten met een eigen wielerploeg. Vanaf 1 januari zijn zij het gezicht van TDT-Unibet. Een nieuwe Nederlandse continentale ploeg.

De razendsnelle opkomst van Tour de Tietema
Tour de Tietema vergaarde in korte tijd bekendheid met de originele manier waarop ze verslag doen van de wielersport. We spreken de mannen voor een artikel in RIDE. Lees het hele verhaal op Ridemagazine.nl
De kijker hoeft niets te missen. Van de oprichting tot straks wellicht de eerste overwinning. Alles wordt gefilmd voor hun YouTube-series. Een interview met Bas Tietema, Josse Wester en Devin van der Wiel over hun nieuwe avontuur.

Jullie motto is: de wielerwereld op zijn kop zetten. Maar hoe gaan jullie dat doen met een wielerploeg?

Bas: De eerste keer dat een eigen team ter sprake kwam, was toen we voor het eerst met z’n drieën ging fietsen. Ik geloof dat we iets nieuws kunnen neerzetten als we het echt laten voortvloeien uit videocontent en de fanbase. Een wielerploeg is natuurlijk perfect vanuit een media-oogpunt. Je kunt verhalen vertellen, en ik denk ook dat wij vanuit binnenuit dingen anders kunnen gaan doen.

In de beginfase stuitte dit plan op heel veel weerstand bij Josse en Devin, maar de laatste maanden – en eigenlijk het laatste jaar in het algemeen – is dat beeld gekanteld.

We komen niet vanuit het niets. Er is al een grote fanbase met mensen die het verhaal volgen en voor ons is een eigen ploeg eigenlijk een volgende stap in wat wij gaan doen. Met de mensen die aan boord zijn, zowel op creatief als op sportief gebied, denk ik dat wij dat zeker kunnen.

Waar gaan we het grote verschil zien tussen traditionele ploegen en TDT-Unibet?

Devin: Het grootste verschil is dat bij profploegen alles draait om winnen en niet perse om de aanloop en het verhaal achter die prestatie. Bij ons is het verhaal gelijkwaardig aan de sportieve prestaties. Zo kunnen we mensen meenemen in de aanloop naar de prestatie.

De sportdocumentaires schieten momenteel als paddenstoelen uit de grond. Wat daarin eigenlijk gebeurt, is: je wordt bijvoorbeeld opgepikt aan het begin van de Tour de France en je wordt helemaal meegenomen in een soort van achter de schermen. Dan is de Tour de France afgelopen en dan rolt de aftiteling in beeld.

Waar wij denk ik het verschil in kunnen maken, is dat wij alles vanuit ons perspectief kunnen vertellen. Dus Bas vanuit het perspectief van de wielrenner, en Josse en ik meer vanaf de zijlijn en als maker. Eigenlijk zoals we het eerder hebben gedaan. Het is gewoon een ontdekkingsreis door het wielrennen. Eerst door het amateurwielrennen, straks door het profwielrennen.

Bas: Wij doen ook een best wel grote investering in de omkadering van de ploeg. “Er komt best wat kijken bij een continentale ploeg, alleen wij willen meer doen dan het geven van een fiets, shirt en wedstrijdprogramma.” Je geeft renners een fiets, een shirt en een goed koersprogramma en that’s it. Wij zijn bezig met een professionele omkadering. Er komen allerlei mensen fulltime in dienst en zij moeten er prima van kunnen leven. Voor de renners moet er geen constante, extreme druk opzitten. Wij willen het veel meer als een hechte groep neerzetten. We willen iemand bij de hand nemen als het even wat minder gaat, in plaats van dat we zeggen: ‘Jij rijdt slecht, dus ga eerst maar even zelf uitzoeken waar dat door komt’.

Gaat het een soort moderne realifeshow worden, waarbij jullie en de profwielrenners achter de schermen gevolgd worden?

Devin: Zo zou je het ongeveer kunnen zeggen. Daarin is de reis naar een hoogtepunt misschien nog wel belangrijker dan de bestemming, de koers zelf. In onze serie Josse gaat voor Goud ging Josse toewerken naar het amateurcriterium de Ronde van Hank. Voor die serie was het niveau van de wedstrijd en ook de uitslag niet het allerbelangrijkst. Het verhaal was vet en iedereen leefde mee.

Voor de nieuwe ploeg is het sportieve natuurlijk niet geheel onbelangrijk. Daarom hebben we ook Hugo Haak aangenomen om de hele sportieve tak te leiden en dan zo hoog mogelijke ogen te gooien. Maar dat is voor het verhaal niet per se noodzakelijk.

Jij wordt de kopman, Bas?

Bas: (lacht) Ik word geen kopman. Ik zal zeker een belangrijk onderdeel van de ploeg worden, maar niet de kopman. Van januari tot oktober vol kunnen koersen, gaat gewoon heel lastig zijn. Dat is gezien de rol die ik heb aangenomen niet realistisch. Nu de ploeg vorm begint te krijgen, heb ik weer meer tijd om te trainen. Afgelopen week heb ik ook weer zestien uur op de fiets gezeten, dat was alweer een tijdje geleden. Het fietsen vind ik nog altijd supermooi en ik denk dat ik daar een goed niveau in kan halen, maar we starten niet een ploeg omdat ik wedstrijden wil rijden. Ik ga er fysiek alles aan doen om voor mij het hoogst haalbare te presteren en ik wil vooral ook zorgen dat de rest van de selectie zich volledig kan focussen op het sportieve.

Wat wordt jouw rol in het team, Devin? 

Devin: Ik word kopman! (lacht) We gaan het verhaal vanuit ons perspectief vertellen. Hoe wij dit avontuur beleven. Vergelijkbaar met hoe we dat eerder hebben gedaan. Ik zal negen van de tien keer de camera vasthouden en domme vragen stellen aan iedereen, vragen wat er gebeurt. Bas is zelf één van de hoofdrolspeler in het verhaal.

Josse: Ik ga me organisatorisch en sportief inhoudelijk niet met de ploeg bemoeien. Dat is een heel bewuste keuze. De prestaties van het team zijn niet geheel onbelangrijk. Als we het sportief ook goed doen, vergroot dat de kans van slagen van dit project. Als wij ons daar in een belangrijke rol mee gaan bemoeien, haalt dat het concept, wat gewoon hartstikke serieus is, weer onderuit.

Wie gaat dan wel de ploeg leiden?

Bas: Dat gaat gedaan worden door experts, waaronder Hugo Haak. Onze focus ligt bij de mediakant, maar we zorgen er wel voor dat alles professioneel is geregeld. Dat is iets wat we altijd al doen. Aan de voorkant maken we  YouTube-video´s, maar aan de achterkant moet het wel heel goed geregeld zijn. Alles moet strak in elkaar zitten, dat is ook de ambitie met deze ploeg. Wellicht als we wel met ze drieën zouden leiden, was het misschien voor de video wel heel grappig geweest. Josse achter het stuur van de ploegleiderswagen… maar dat is niet wat we ambiëren neer te zetten.


Wat zijn de sportieve ambities?

Bas: Uiteindelijk winnen, maar er is niemand die tegen ons zegt: je moet zoveel UCI-punten pakken. Er is ook niemand die zegt hoeveel overwinningen we moeten behalen.. Het is onze ambitie om verder te komen op die wielerladder. We zijn ooit begonnen in de sportklasse bij de Ronde van Hank en gaan nu kijken hoever we die raket de lucht in kunnen schieten.

Hebben jullie al wedstrijden waar jullie definitief gaan starten? 

Bas: Ik denk dat we echt een mooi verhaal hebben om bij wedstrijden binnen te komen. Ik denk dat dat heel erg vet gaat zijn, maar aan welke koersen we gaan deelnemen, is nog niet bekend. Dat loopt via meerdere partijen. Daar zijn we nu mee bezig.

Ik denk dat we best wel een gevarieerd programma gaan rijden met ook relatief hoog aangeschreven wedstrijden. Eigenlijk een beetje de grote koersen – waar we niet gelijk meedoen om de winst, maar wat wel hele deftige koersen zijn – tot en met wedstrijden waar we gaan rijden voor de overwinning. Maar heel veel kan ik er nog niet over zeggen, dat is nog allemaal in aanvraag.

Op social media en in de reacties bij ons op de website heerst ook wat scepsis over jullie grootse plannen? Begrijpen jullie die weerstand?

Josse: Als het eerste idee geen weerstand zou oproepen bij mensen, was ons plan waarschijnlijk niet goed genoeg. Natuurlijk zijn er mensen die denken: het lukt niet, het kan niet. Als je je daardoor laat leiden, kan je tegenwoordig niet veel dingen meer doen.

Bas: Ik denk dat dat sceptische een beetje in het wielrennen zit. Want zijn wij een continentaal wielerteam dat goed genoeg is om een stap omhoog te zetten, dan houd je dat sceptische ook. Je merkt dat in alle lagen van het wielrennen. Als je een nieuwe ploeg begint, proef je ook dat sentiment bij renners, omdat het al zo vaak is misgaan met nieuwe teams in het wielrennen. Je hebt nu ook dat er in Frankrijk wat speelt. Er zijn zoveel ploegen die omvallen omdat de geldschieter vertrekt. Het vertrouwen is wat dat betreft extreem laag.

Hoe hebben jullie de renners overtuigd om mee te gaan in dit avontuur?

Josse: Dat is deels de verdienste van Bas en deels ook van Hugo Haak. En eigenlijk iedereen die zich erbij aan heeft gesloten op het sportieve vlak, of zich erbij aan gaat sluiten. Het is niet een grap dat we een ploeg starten, want dat is ook wel vanaf het begin ons doel geweest: we gaan het alleen doen als we ook daadwerkelijk denken dat we hier iets kunnen bewerkstelligen, anders heeft het geen zin. Dat hebben we in de sportklasse al meegemaakt. Wie ons kent, weet dat we een ploeg willen neerzetten met daadwerkelijk een goede omkadering.

Was het lastig, Bas? 

Bas: Nee, niet heel lastig. Het moeilijkste was iemand vinden die ons idee ook kan gaan uitvoeren, iemand die ook dezelfde visie met ons deelt. De makkelijkste weg is een traditionele naam uit het wielrennen te kiezen. Dat hebben we bewust niet gedaan. Hier zie je dat we, zoals we dat vaker doen, bewust hebben gekozen voor een andere weg. Met Hugo hebben we iemand met de juiste skill set om een nieuwe ploeg vorm te geven. Dat heeft hij ook in het baanwielrennen bewezen. Wanneer het straks goed met ons gaat, zal iedereen dat beamen. Gaat het slecht, dan zal het verhaal zijn dat hij geen verstand heeft van wegwielrennen. Maar ik heb er het volste geloof in, dat hij voor ons de juiste man is.

Josse: Uiteindelijk is het voor ons ook gewoon een jongensboek. Ik herinner me dag dat het allemaal redelijk concreet leek te worden nog goed. We liepen we terug naar kantoor en Devin zei: ‘WTF, we hebben straks gewoon echt een profploeg’. Dit is wel echt een jongensdroom, net als eigenlijk de afgelopen jaren. Ik hoop dat we onszelf nog een beetje kunnen verbazen de komende jaren.

In de WielerFlits Podcast bespreken we het ‘mysterie’ rond de oprichting van de ploeg en de gevoeligheden rond hun nieuwe hoofdsponsor.

Dit artikel delen:

50 Reacties

Wheely 15 november 2022 om 11:56

Het positieve aan dit verhaal wordt misschien wel dat de continentale wedstrijden wat meer in the picture komen te staan. Daar kan toch niemand een probleem mee hebben. De problemen met de sponsor snap ik maar de realiteit is nou eenmaal dat we in een vercrackte wereld leven en dat een hoop sponsoren eigenlijk niet door de beugel kunnen, boycot je de Tiet dan mag je ook vraagtekens stellen bij de ploeg van Pogi vind ik.

7
Boomie1 15 november 2022 om 19:36

Als we Pogi gaan boycotten hebben we allemaal boter op ons hoofd.
Er zijn sowieso 2 problemen met dit verhaal:

1. Het verdienmodel in de koers is niet goed, afhankelijk zijn van iemand die geld wil steken in de sport is niet gezond.
2. Waarom begin je over UAE? Terwijl Astana, Bahrain en vroeger Gazprom ook door overheidsinstanties gesponsorde ploegen waren.

-1
ken dcq 16 november 2022 om 12:34

In andere sporten leven ze toch evengoed van sponsorgeld, ajax bijvoorbeeld krijgt ook tientallen miljoenen via die weg binnen? Het is ook niet echt puur geld steken in de sport maar het is een evenwichtsoefening van sponsoren en return door publieke zichtbaarheid van je merk. Als een Jumbo er geld in steekt is het niet als privéspeeltje of zo maar wel als investering…

En Wheely heeft ook een punt dat als je echt loos gaat je geen enkele sponsor meer kan overhouden.

1
Massimo Bataille 15 november 2022 om 11:22

Die hele heisa over de sponsors mag toch wel wat gaan liggen hoor. Niet dat ik een gokker ben en voor mij er gerust zo weinig mogelijk reclame zijn over allerhande praktijken.
Maar het is echt overal aanwezig, waarom zo hard bashen op de ploeg van Tietema…

Nationale loterij sponsort al jaar en dag teams (lotto, FDJ zelfs lotto-jumbo eventjes).
Quickstep heeft Napoleon games als partner, Intermarché heeft Circus.
En je hebt de gehele Bingoal-Sauzen Pauwels structuur (3 mannenteams)
Daarnaast is het voetbal in belgie en nederland doorweekt met goksponsoring

Nogmaals, niet dat ik achter gokreclame sta, maar om hier Tietema op af te schieten is gewoon wat hypocriet. Ofwel ‘ban’ je dan alles die hierdoor gesponsord is ( niet eenvoudig), ofwel proberen we idd gezamelijk af te bouwen

3
Het Luipaard van Lent 15 november 2022 om 11:29

Het verschil hier is wel dat Tietema een grote volgerschare heeft die allemaal vrij jong zijn en vatbaarder zijn voor de prietpraat van gokbedrijven. Dat hebben klassieke wielerploegen simpelweg veel minder. Neemt niet weg dat ik dat ook niet goedkeur.

0
Michiel 15 november 2022 om 11:37

Ik vraag me wel af toen online gokken nog niet legaal was, in hoeverre ‘we’ aan het online gokken waren en vervolgens of de legaliteit tot meer gokken heeft geleid? En konden we wel meten hoeveel er illegaal online werd gegokt?

0
Boomie1 16 november 2022 om 06:17

@het Luipaard van Lent: waar baseer je dat op? Volgens mij heeft een ploeg als Quickstep een veel groter bereik dan TdT

0
Adorni 15 november 2022 om 12:19

Ik vind het moeilijk te verantwoorden tegenover je werkgever dat je al een halfjaar niet koerst (zonder geblesseerd te zijn), zelfs niet deftig traint omdat je bezig bent met een eigen ploeg op te starten waarvan de bedoeling is dat ze concureert.
Eigenlijk heeft Bingoal de opstart van TDT-Unibet gefinacierd.

Mooi dat er een nieuw team komt, maar ze moeten het ook gaan waarmaken om de beleving levend te houden. Laatste video over plan Bas is een half jaar geleden. Je volgers willen er kort op zitten. Het verhaal achter een wedstrijd kan niet pas 3maanden later volgen.

2
De Capybara van de Conradkade 15 november 2022 om 14:41

Eens. Erg opvallend dat er geen vraag is gesteld door de interviewer over de periode vanaf het NK bij Bas.

Ik gun hem het beste, maar ze zijn wel erg van het uitbuiten als het goed gaat (Ik word prof! Ik mag PR rijden!). Blijkbaar was het afgelopen half jaar ruk (?) en daarvoor al die DNFs, maar daar is amper content over gemaakt. Hoort dat dan niet bij het verhalen vertellen?

Ik was dit interview altijd begonnen met de vraag wat er het afgelopen half jaar is gebeurd.

1
Lay On 15 november 2022 om 21:43

Leuke constatering: Bingoal heeft de opstart medegefinancierd van de ploeg die de naam draagt van concurrent Unibet.

1
Lo squalo del lago di confine 15 november 2022 om 12:32

Je bent bijna 30 berichten verder en er is enkel inhoudelijk gereageerd op wat er Niet in het interview stond. Dan heb je als journalist de plank toch misgeslagen?

2
Boomie1 16 november 2022 om 06:19

Dat doen ze sowieso door een platform te blijven geven aan deze heten

0
Boomie1 16 november 2022 om 06:21

*heren. Ze doen niks meer dan anderen. Ze zijn en blijven afhankelijk van een zak geld van iemand die er wat in ziet. Nu is dat Unibet, morgen de emir van Qatar die net als Bahrain en UAE een wielerploeg koopt

0
Explorer 15 november 2022 om 11:21

Typisch nederlands(ben overigens gewoon nederlandse) door te gaan janken en zeiken om niks. Je kunt ook positief kijken naar een project wat deze jongens neer zetten en ze daarin ondersteunen.
Het 'kritisch' kijken zoals de meeste dat hier noemen naar co sponsers is natuurlijk grote bullshit. Kijk naar de sponsers van de andere teams waar die vandaan komen en ze invloed hebben op het milieu of andere belangrijke zaken. Steek vooral uw kop niet in het zand.
Verder prachtig dat ze renners als, de Vries, Budding en Tanfield aan zich hebben kunnen binden. Prima renners continentaal om in de picture te rijden.
Omkadering zoals ze zelf hier aangeven omtrent het professionele stuk wordt deels door de jongens zelf gedaan(youtube,slim). Hopelijk prikkelt het ook de jeugd, want dat doen ze op youtube iig wel.
Wielrennen is niet een sport die veel jonge mensen kijken in Nederland, hopelijk kunnen de jongens dat veranderen/inspireren.
Ik zou zeggen: Zet hem op!

1
Het Luipaard van Lent 15 november 2022 om 11:27

Ik ben natuurlijk ook kritisch op Ineos, Bahrein, UAE, Lotto soudal, en andere ploegen met dubieuze sponsors. We weten allemaal dat het ook zonder kan.

-4
Romāns Vainšteins 15 november 2022 om 11:37

Typisch Mondiaals om logisch gedrag aan een specifieke natie toe te kennen.

-1
Explorer 15 november 2022 om 12:01

@romans uiteraard kameraad uiteraard. Wat jij zegt klopt helemaal…

1
Explorer 15 november 2022 om 12:07

@het luipaard van lente, natuurlijk kan het zonder. Helemaal mee eens. Maar de goksite is veel dichterbij te vinden in Nederland. Daarom de kritische naïviteit omtrent de sponser is natuurlijk dubbel. We weten gewoon dat het om kapitaal gaat om de ploeg te starten niet om het gokken te promoten. De nadruk moet bij Bas, Josse en Devin liggen in het youtube gedeelte. En de sportieve prestatie op de weg.

-1
Antwanito Antwanos 16 november 2022 om 08:04

Krijgen andere continentale teams vanaf nu dan ook net zoveel aandacht als de heren van Tietema?

1
Technisch Directeur 16 november 2022 om 10:03

Beste Antwanito,

In het vervolg zie ik graag ook meer content over de andere Nederlandse continentale teams. Deze teams steken veel tijd en moeite om het Nederlandse wielrennen naar een hoger niveau te tillen. Dat doen deze teams o.a. door jonge talentvolle renners een kans te geven om zich te ontwikkelen.
Met extra media aandacht is het voor deze teams een stuk aantrekkelijker om zichzelf te promoten en mogelijk nieuwe sponsoren aan te trekken voor een betere ontwikkeling van de wielersport.

In het vervolg zie ik dan ook graag dat de redactie van Wielerflits hier meer in duikt. In dit geval van TDT-Unibet doet de redactie in mijn ogen al een goede gooi in de juiste richting.

Wellicht een idee om als Wielerflits zijnde ook aan te kloppen bij ieder CT team van NL voor een interview met de ploegleiding en de andere staf. Op die manier een inkijkje geven in de kleinere ploegen van Nederland geeft misschien de kans op instroom van nieuwe staf leden. Hier is naar mijn weten veel vraag naar bij deze ploegen.

Ik hoop dat we van de zelfde mening zijn dat dit inderdaad nog naar een hoger niveau getild kan worden.

Ik zie graag een reactie tegemoet.

Met vriendelijke groet,
Technische Directeur

0
Romāns Vainšteins 16 november 2022 om 11:00

Een technische directeur, is di opgebouwd uit meccano?

1
Technisch Directeur 16 november 2022 om 11:10

Voor een Let is je taalkundigheid goed ‘Romans’;). Oja ik geef liever de voorkeur aan Lego

1
Youri IJnsen 16 november 2022 om 16:16

Beste Antwanito en Technisch Directeur.

Dank voor jullie pleidooi. Gelukkig doen we dat reeds al een heel aantal jaren. Al deze berichten vind je hier terug: https://www.wielerflits.nl/nieuws/category/continental/

0
Het Luipaard van Lent 15 november 2022 om 09:55

Gemiste kans om eens te vragen waarom ze voor Unibet als hoofdsponsor hebben gekozen, of er andere mogelijkheden waren en wat ze er zelf van vinden om met een gokbedrijf in zee te gaan.

Verder klinkt dit vooral als een PR-praatje van kijk eens wat voor leuke vriendenploeg we gaan neerzetten en we doen het net even iets anders maar toch ook weer niet want winnen telt stiekem toch wel blablabla. Soort EF-copycat dit.

0
Michiel 15 november 2022 om 10:21

Ja, na al het geouwehoer hier hierover, was dat een logische vraag geweest. Gemiste kans

0
Romāns Vainšteins 15 november 2022 om 10:41

Ik was er ook al naar aan het zoeken idd: WF blinkt best vaak uit in wegkijken bij duurzame relaties waar minder belangrijke ploegen als het even kan op yellow-pages getrakteerd worden.

Meer OT klinkt het hele verhaal me nogal algemeen in de oren: scheidt Hugo Haak een soort geurtje uit dat er zo direct hijgend 10 topwielrenners aan komen draven? Is dit gezelschap op tijd met hun wielerliverealtimesoap project tov een toch wel stevige concurrentie op dat vlak? Boeit het een groot genoeg publiek écht wel hoe zo'n onderneming steentje voor steentje gelegd wordt? Verwordt met een constant camerabesef en een enorme focus daarop het hele project niet tot iets wannabe-BNnerigs met van die constant olijke, frisse en sympathieke allemanspraat?

Als al die losse initiatieven inclusief verantwoord producerende materiaallui eens in één grote blob opgezogen worden, dan zie ik er wel ergens heil in. Ware het niet dat EF er al is.

Trouewens: De Backstage Passes destijds van Greenedge, die zaten wel redelijk goed in elkaar. Maar daarvoor heb je toch echt renners in de spits van de koers nodig.

2
Lo squalo del lago di confine 15 november 2022 om 10:49

Gemiste kans? Zou het haast journalistiek oninteger noemen. Het gaat op WF maar over 1 ding bij die ploeg en WF plaatst vervolgens een advertorial zonder dat ene ding te benoemen.

0
DonQuijote 15 november 2022 om 11:15

@Romans
“scheidt Hugo Haak een soort geurtje uit dat er zo direct hijgend 10 topwielrenners aan komen draven?”
Misschien Hugo Haak niet maar de rest van de begeleiding wel.

0
Johnnie Doe 15 november 2022 om 12:39

Waarom ze voor Unibet hebben gekozen…. manmanman…. dat ze blij zijn dat Unibet er geld in steekt. Alsof ze veel te kiezen hadden. Denk het niet. Of mogelijk een sponsor als 2Love misschien? Stuk beter toch….

-1
Romāns Vainšteins 15 november 2022 om 11:20

Gedroomde kopman is natuurlijk Schippie, als ze die weten binnen te halen vermeervoudigt het project meteen x 1,5. Hoewel die waarschijnlijk zijn nagels in de baan zal zetten.

0
Het Luipaard van Lent 15 november 2022 om 11:30

Denk dat Schippie ook niet per se zo in de schijnwerpers wil lopen eigenlijk

0
heino 15 november 2022 om 11:28

Fantastisch initiatief!

Tegen elke conservatieve boomer zou ik willen zeggen, probeer te genieten van het inkijkje in de wielerwereld. Het is toch mooi om een vlieg op de muur te mogen zijn bij dit proces.

Mocht je het niks vinden kijk/ lees dan vooral niet. Maar om nu al te beginnen met anti supporten terwijl er nog geen meter gereden is…

0
Michiel 15 november 2022 om 11:36

Conservatieve boomer? Wat is dat nou voor een woke gelul?

0
Lo squalo del lago di confine 15 november 2022 om 11:39

Het gaat niet om anti-supporteren tegen tietema. Het gaat erom dat er op WF blijkbaar iets leeft, zowel voor- als tegenstanders en dat WF daar vervolgens geen vraag over durft of wil stellen. Zelfde verhaal als toen ze de dopingkoning Bruyneel in dienst namen.

0
Romāns Vainšteins 15 november 2022 om 11:41

Genotsopdringers.. Sorry, net zo immuun voor als gokreclames.

-2
heino 15 november 2022 om 11:53

@michiel volgens mij heb je de klok wel horen luiden maar weet je niet waar de klepel hangt wat betreft Woke

@ lo squalo omdat een paar mensen hier iets vinden moet WF dit direct in een interview aan tdt vragen.

@rv opdringen opdringen wat mij betreft meer een suggestie om het is te proberen

0
Michiel 15 november 2022 om 11:58

Dat lijkt me onmogenlijk als we dagelijks worden geconfronteerd met woke gedrag…Dat boomer gelul wordt in 9 vd 10 gevallen gebezigd door millennials of erger en dat zijn de wokies bij uitstek .Ik steek geen sigaren meer op als ik naast een schilderij zit. Hoe je het wendt of keert, het is van een treurigheid als je denkt dat mensen die hier om wat voor reden dan ook niets mee hebben dat dat ..conservatieve boomers zijn

-1
heino 15 november 2022 om 12:10

Nogmaals dan zou ik me er nog maar is in verdiepen, niet dat ik overigens voorstander ben van het wokisme.

Wat betreft je laatste opmerking, daar kan ik het dan weer wel mee eens zijn. Het is niet terecht om iedereen die hier niets mee heeft over één kam te scheren. Maar dan zou ik je het advies willen geven, schenk er geen aandacht aan. Alles wat aandacht krijgt groeit.

0
Michiel 15 november 2022 om 12:13

Maar het waren toch jouw woorden, Heino?

0
Lo squalo del lago di confine 15 november 2022 om 12:17

Is het bij die ploeg al wel eens over iets anders gegaan dan?

0
Klootje Kriekeljon 15 november 2022 om 13:34

De boomers die ik ken weten niet hoe ze direct op een reactie moeten reageren.

3
heino 15 november 2022 om 14:56

@klootje ik kon een kleine glimlach toch niet onderdrukken

1
Ronellenfitsch 15 november 2022 om 12:47

Apart wel dat er (buiten Tietema zelf) geen enkele rennersnaam in het interview genoemd wordt. Ja, het team is vast belangrijker dan het individu en dat soort bla bla, maar toch wel merkwaardig om compleet te negeren dat er een lijstje niet onaardige renners getekend heeft. Die vallen blijkbaar weg in de enorme schaduw van Hugo en de YouTubers …

0
Posterix 15 november 2022 om 13:01

Wat een verschrikking is die “oudste/nieuwste/populairste” optie! Chronologie graag, mijn autistische brein klapt uit elkaar zo…

Ot: waar ik van schrok in het interview: een week van 16 uur draaien en dan zeggen “dat kwam er de afgelopen tijd niet van” … welke zichzelf respecterende prof fietst er zo weinig uur? Daar komt dan toch niks van terecht? Ik weet niet wat de vuistregel is, maar een uur of 25 in de week lijkt mij geen uitzondering?

0
Maillot à Pois 15 november 2022 om 13:23

Selecteer dan de chronologische optie en klik daarna op ‘Instellen als standaard’ (verschijnt naast de dropdown). Heb je er nadien nooit meer last van.

1
oliebol 15 november 2022 om 13:13

Bas, Josse en Devin……waar kan ik geld inzetten om jullie te sponseren. Geweldig initiatief. Eindelijk weer eens een team wat van de gebaande wegen durft af te wijken.

0
Pietspeed 15 november 2022 om 16:52

‘Bij ons is het verhaal gelijkwaardig aan de sportieve prestaties. Zo kunnen we mensen meenemen in de aanloop naar de prestatie.’

Iets van geen prestaties, nul verhaal. Dan maken we er maar een verhaal omheen van? Maak daar dan ook maar een verhaal van. Aandacht en reclame genereren voor de sponsors en hun doelgroep. Klinkt mss negatief maar daar komt het wel feitelijk op neer bij gebrek aan echte toprenners die topprestaties kunnen leveren.

0
Lo squalo del lago di confine 15 november 2022 om 17:01

Het klinkt een beetje als toen het verhaal Nuyens. Helemaal niet bezig met het sportieve.
Zou me niks verbazen als halverwege het seizoen de fietsen worden verkocht of iets van die strekking zodat er geld is voor een ludieke actie.

0
unionwagtmans 15 november 2022 om 19:55

Lekker beginnen met de Ster van Zwolle; hoge symbolische waarde

0
Romāns Vainšteins 16 november 2022 om 07:28

‘Verhaal net zo belangrijk’

Dat wordt dus met een betonschaar en breekijzer in de ploegleiderswagen Paris Roubaix afwerken om in de schemering nog de baan op te komen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone