Tour de France werkt aan scenario’s met beperkte toegang voor publiek

maandag 25 mei 2020 om 14:50
Tour de France werkt aan scenario’s met beperkte toegang voor publiek

foto: Cor Vos (archief)

De Tour de France is bezig om scenario’s uit te schrijven waarbij er minder publiek aanwezig kan zijn rondom de wedstrijd. Dat heeft Roxana Maracineanu, de Franse minister van sport, verteld tegen RTL France. Dit vanwege de maatregelen tegen het coronavirus.

“Mijn grootste wens is dat er publiek aanwezig is bij Roland Garros en de Tour de France, omdat die wedstrijden zonder publiek niet denkbaar zijn”, aldus Maracineanu. “Maar de realiteit is dat we de organisaties momenteel aan verschillende scenario’s laten werken, waarbij minder publiek aanwezig kan zijn. […] Zonder vaccin is een terugkeer naar de normaliteit voor de sport onmogelijk.”

De kans is groot dat bij de andere Franse wedstrijden, die vanaf begin augustus al verreden gaan worden, geëxperimenteerd gaat worden met de beperkte toegang van toeschouwers. Denk hierbij aan het Critérium du Dauphiné, de Bretagne Classic en het EK wielrennen. Die laatste twee koersen staan vlak voor de Tour op het programma en worden waarschijnlijk allebei verreden in Plouay. Een scenario zoals in Parijs-Nice, waar toeschouwers bij de start- en finishlocaties volledig geweerd werden, hoopt men te vermijden.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Arry1337 25 mei 2020 om 15:23

#stayhome en toch nog mensen laten komen kijken :/

Edv 25 mei 2020 om 16:52

Gewoon lekker fietsen en entree vragen op punten waar het normaal druk is wordt het vanzelf rustiger.

FDJ 25 mei 2020 om 18:21

Er is heel veel te regelen denk ik om het veilig te laten worden. Ook de vips inperken etc. Journalisten kun je bijvoorbeeld beperken tot de PR mensen uit de ploeg die het verhaal laten vertellen en een persbericht uitdoen en alleen mediamensen toelaten van de zenders die ook live verslag doen.

Romāns Vainšteins 25 mei 2020 om 22:07

Ik denk vooral dat we gaan merken dat een tour zonder teveel poespas en ‘gekkenhuis’ net zo of misschien wel zelfs mooi(er) is als eentje met. Uiteindelijk gaat het om de beelden en de koers, die overleven altijd.

Fred Postma 25 mei 2020 om 22:32

De fans zullen zeker gemist worden
maar minder dan in het voetbal, wat een steriele indruk maakt in lege stadions. Wielrennen gebeurt in het landschap en de natuur en dat scheelt enorm.

Scott Sunderland 25 mei 2020 om 23:19

Ik zou het wel prettig vinden om al de meerennende gekken op de cols niet te hoeven zien ja.

Fred Postma 26 mei 2020 om 00:09

Brengen wel opwinding en sfeer, die fans.

Fietsman 26 mei 2020 om 07:35

Ik hoop niet dat onder de wielerfans ook van die zuurpruimen zitten die gaan zeuren dat het zonder fans niet hoeft. Bij voetbal heb je nu mensen die elke mogelijkheid aangrijpen om te zeggen hoe stom ze voetbal zonder fans vinden. Zullen wij met z’n allen afspreken dat we dat hier niet gaan doen?

opdekant1 26 mei 2020 om 12:46

Voetbal zonder fans is stom.

Bij wielrennen valt dat wel mee.

Cyclinglife 26 mei 2020 om 08:17

Geen fans langs de kanten van een berg. Betekent ook meer kansen om ouderwets te stayeren de berg op zonder duizenden camera’s op je gericht. Een paar extra plakbidonnetjes, wat vaker een “mechanisch” probleem hebben en aan de auto hangen.

Cyclinglife 26 mei 2020 om 08:17

Geen fans langs de kanten van een berg. Betekent ook meer kansen om ouderwets te stayeren de berg op zonder duizenden camera’s op je gericht. Een paar extra plakbidonnetjes, wat vaker een “mechanisch” probleem hebben en aan de auto hangen.

Jean Dumas 26 mei 2020 om 10:38

De gendarmerie rijdt uit traditie vooruit, gemeenten kunnen drukke kruispunten blokkeren. De echte fan vindt zijn weg wel. Zal niet makkelijk zijn een juridisch kader te vinden, gezien het open karakter van de wielersport.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair