Tour de France is niet heilig voor Wout van Aert
foto: Cor Vos
donderdag 8 september 2022 om 19:19

Tour de France is niet heilig voor Wout van Aert

Wout van Aert kan zich in de toekomst een seizoen voorstellen waarin hij de Tour de France eens een jaar overslaat. Dat vertelde de Belg op een persbijeenkomst in de aanloop naar de Grand Prix Cyclistes Québec.

“Ik zeg bij voorbaat niet nee om volgend jaar een programma te rijden zonder Tour de France. In de toekomst wil ik zeker het seizoen een keer anders aanpakken. Mijn opbouw in de afgelopen jaren is altijd vrijwel hetzelfde geweest. Daar zou ik best een keer wat variatie in willen aanbrengen”, antwoordde de kopman van Jumbo-Visma op de vraag of hij de Tour de France niet eens een jaar zou willen overslaan.

Als Van Aert aan een ander programma denkt, dan denkt hij aan deelname aan een andere grote ronde. “Ja, het zou ook mooi zijn om een keer de Giro d’Italia of de Vuelta a España te rijden en op die manier een andere zomer te hebben. Dat is altijd iets waar we het met de ploeg over hebben en waar we gezamenlijk een beslissing in nemen.”

“Maar, laat ik voorop stellen dat terugkeren naar de Tour de France helemaal geen probleem voor mij is. Ik ben er altijd heel succesvol geweest en ik heb zeker ook zin om terug te keren naar de Tour.”

Van Aert rijdt de komende dagen de WorldTour-koersen in Quebec en Montréal. Beide koersen staan op zijn bucketlist, vertelde hij in een interview met onder anderen WielerFlits dat hij afgelopen woensdag gaf.

Favorieten voor Québec en Montréal met Tadej Pogacar, Michael Matthews, Greg Van Avermaet, Peter Sagan, Wout Van Aert en Geraint Thomas – foto: Raymond Kerckhoffs

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
8 september 2022 19:33
Toevallig een WK kort op de Tour volgend jaar...
    8 september 2022 20:29
    Snap de minnetjes op deze post niet zo. Denk dat er volgend jaar inderdaad renners gaan zijn die de Tour laten lopen voor het WK. En dat een Vuelta gaat profiteren van het feit dat er niemand meer hoeft op te bouwen naar het WK.
8 september 2022 20:07
Maar Wout is wel zalig voor de Tour.
8 september 2022 19:22
Er is dan ook maar één koers heilig en dat is de Ronde van Vlaanderen
8 september 2022 20:09
Koning wout !
9 september 2022 06:50
Zolang hij in die ploeg rijdt moet die elk jaar naar de tour daar stellen ze al hun toppers op en met Wout als helper zijn ze bij voorbaat klaar voor podium als de kopman niet wegvalt.
8 september 2022 20:04
Vingegaard krijgt nu al stress, strijden tegen Pogi zonder Wout.
    8 september 2022 21:37
    Vingegaard was gewoon de beste bergop
    8 september 2022 22:57
    Pogi zou 10 jaar achter elkaar de tour winnen is niet gelukt misschien wint volgend jaar Remco de tour wel moeten ze nog wel wat versterking halen wat met deze ploeg gaan ze dat normaal gesproken niet redden er moet minimaal nog een renner voor het klassement bij en nog 2 helpers voor hooggebergte .
    9 september 2022 05:59
    Eens moet zeker wat bij voornamelijk leestekens
8 september 2022 20:26
van Aert gaat net zozeer gewoon naar de tour als dat Evenepoel gewoon in de ronde start
8 september 2022 20:13
Mooi zo, kunnen er wat meer Nederlanders mee en hebben Vingegaard en Roglic geen last meer van ‘stoorzender’ Wout. :D

Reacties zijn gesloten.