‘Tour de France Femmes 2023 vertrekt in Clermont-Ferrand’
foto: Cor Vos
woensdag 5 oktober 2022 om 17:32

‘Tour de France Femmes 2023 vertrekt in Clermont-Ferrand’

De Tour de France Femmes zou volgend jaar zomaar van start kunnen gaan in Clermont-Ferrand. Dat meldt de regionale krant La Montagne. Koersdirecteur Marion Rousse zou de stad afgelopen maanden bezocht hebben. Dit jaar ging de eerste editie van de Tour voor vrouwen van start op de Champs-Élysées in Parijs.

De Tour de France Femmes staat volgend jaar gepland voor tussen 23 en 30 juli. Waar de rittenkoers zal eindigen moet nog bekend gemaakt worden. De tweede etappe zou eventueel plaatsvinden tussen Saint-Genès-Champanelle en Mauriac in de Auvergne. Het volledige parcours zal 27 oktober tegelijk met de editie voor mannen officieel bekend worden gemaakt.

Olivier Bianchi, de burgemeester van Clermont-Ferrand, reageert enthousiast op de mogelijke keuze voor zijn stad. “Gendergelijkheid is een belangrijk onderdeel van ons sportbeleid. We zijn blij dat de Tour voor vrouwen weer op het programma staat en dat onze stad genoemd wordt om het evenement te ontvangen”, zegt hij.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
5 oktober 2022 18:04
Leuk, dan zal ik zeker langs de kant staan. Dat is in de buurt voor mij.
5 oktober 2022 17:47
Ik zet nu alvast in op regen aan het vertrek.
    5 oktober 2022 21:25
    Dan heb je een redelijke kans om geld te verliezen, want in de regenschaduw van de Chaîne des Puys heerst er in de stad zelf een eerder droog klimaat.

    (Voor de periode 1991-2020 viel er volgens MétéoFrance in juli gemiddeld 63 mm neerslag, vaak in korte onweersbuien, waar dat voor NL zo'n 85 mm is; gemiddelde aantal uren zon is resp. 256 vs. 214, ondanks dat de dagen in juli beduidend langer zijn in 'het noorden' )
    6 oktober 2022 08:27
    Wellicht heb je gelijk, ik ben er drie keer geweest en heb er drie keer geen zonnestraaltje gezien. De derde en laatste keer had zelfs onze tent er genoeg van en hebben wij uiteindelijk een extra zijl gekocht om over de tent heen te spannen :)
5 oktober 2022 17:55
Prima regio voor een mooie Tour! Ben benieuwd naar de etappes.
5 oktober 2022 18:17
Ik hoop op etappewinst voor Ferrand-Prevot
5 oktober 2022 21:32
Hele mooie fietsstreek, en ik vind het altijd leuk om de gitzwarte kathedraal te zien temidden van de lichte omringende stad. Ziet er wmb een beetje demonisch uit :-)

Ik droom (ook bij de mannen) al langer van een klimtijdrit die vertrekt op de Place de Jaude in het centrum en eindigt op de Puy de Dôme. Heb ooit zelf die weg gefietst, maar dan in het midden van de nacht zonder fietslichtjes (bij volle Maan) omdat ernaar boven rijden verboden is sinds er (opnieuw) een treintje naar de top rijdt.
5 oktober 2022 17:50
Als men voor gendergelijkheid zo wenselijk is: laat ze dan ook gewoon drie weken koersen op eenzelfde parcours als bij de mannen.
    5 oktober 2022 17:53
    Wil jij dat ze met 20 dames parijs halen?
    5 oktober 2022 17:57
    Als blijkt dat overgrote gedeelte van vrouwenpeloton Parijs dan niet haalt is dus duidelijk dat er geen sprake kan zijn van gendergelijkheid. Wat van mij overigens helemaal niet hoeft, gendergelijkheid kan mijne inziens ook niet aangezien er simpelweg een (fysiek) verschil tussen mannen en vrouwen zit.
    5 oktober 2022 21:55
    Gendergelijkheid heeft niets maar dan ook niets te maken met fysieke gelijkheid. Jij slaat echt de plank compleet mis.
    6 oktober 2022 00:57
    Volgens het college van de mensenrechten (die zouden er iets vanaf moeten weten toch?) wordt het volgende beweerd: ‘Onder gendergelijkheid verstaan we het gelijk stellen en gelijk behandelen van mensen ongeacht geslacht, genderidentiteit of seksuele geaardheid in het maatschappelijk verkeer en voor de wet.’ In dat geval moeten de vrouwen toch ook een drieweekse Tour aangeboden krijgen? Aangezien we vrouwen gelijk moeten stellen aan mannen en gelijk moeten behandelen…
    6 oktober 2022 01:07
    Volgens mij wil je het niet snappen, dan houdt het op.
    6 oktober 2022 02:20
    Ik denk dat ik het beter snap dan de meeste mensen kunnen begrijpen… maar ik ben inderdaad geen voorstander van gelijke behandeling: daar doe je veel mensen tekort mee. Gelijke kansen ben ik wel een voorstander van.

Reacties zijn gesloten.