‘Tour de France 2021 verruimt blik en start in Denemarken’

‘Tour de France 2021 verruimt blik en start in Denemarken’

foto: ASO

donderdag 5 juli 2018 om 11:30

De 105e uitgave van de Tour de France mag dan nog niet eens begonnen zijn, er zijn al geruchten over de editie van 2021. Volgens het Deense bt.dk is de kans groot dat La Grande Boucle over drie jaar neerstrijkt in Denemarken.

Maak de Tour nog spannender!
Met de game WielerFlits Ploegleider beleef je de Tour als een echte ploegleider. Stel je favoriete renners op in je eigen ploeg en verdien elke etappe punten.
Speel nu mee

Het medium baseert zich op verschillende bronnen, die melding maken van de mogelijke komst van de Tour naar Denemarken. Volgens Bjarne Riis heeft het plan van zijn ploeg Virtu Cycling om in 2020 een gooi te doen naar een WorldTour licentie, te maken met de gefluisterde Tourstart in Denemarken.

Mochten de plannen doorgang vinden, dan kan de Tourorganisatie uitpakken met een primeur. Nog nooit startte de Franse ronde in Denemarken. De laatste buitenlandse passage dateert van vorig jaar, toen de Tour van start ging in het Duitse Düsseldorf.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Hoebele 5 juli 2018 om 13:26

25 jaar na de eerste (en enige) Deense Tourzege van Riis. Toeval?

west 5 juli 2018 om 16:56

Blijft wonderbaarlijk dat in een (privaat) sportminded land als Denemarken (net als in Nederland) alleen een figuur als Riis het voor elkaar krijgt om een ploeg uit de grond te stampen..

Pédaleur de charme 5 juli 2018 om 18:34

Soixante pourcent kans dat het doorgaat, lijkt me.