Tour 2022: Voorbeschouwing etappe 13 naar Saint-Étienne

vrijdag 15 juli 2022 om 15:00

Een dag na de koninginnenrit naar Alpe d’Huez, verlaat het peloton de bergen. Het is tijd voor een echte overgangsetappe. Grote kans dat een vroege vlucht het mag uitvechten in Saint-Étienne, al moeten de (sterkere) sprinters niet bij voorbaat afgeschreven worden. Kortom: het kan vele kanten op in de dertiende etappe van de Tour. WielerFlits blikt vooruit!

Deze maand verschijnt er weer een nieuwe RIDE. Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem eind november thuisbezorgd.

Parcours

Vanuit Le Bourg-d’Oisans volgen de renners in het begin van de rit de rivier de Romanche, dwars door het prachtige Alpenlandschap van het departement Isère. De route gaat in westelijke richting stroomafwaarts naar Grenoble, de geboorteplaats van AG2R Citroën-renner Nans Peters. In het verleden was Grenoble al 41 keer start- of finishplaats van de Tour. De laatste keer was in coronajaar 2020, toen de rit met aankomst op de Col de la Loze in de Hoofdstad van de Alpen van start ging.

Na een passage door het stadscentrum gaat de rit verder in noordwestelijke richting. Er staan in de dertiende etappe drie gecategoriseerde beklimmingen op het programma, die netjes verspreid over het parcours liggen. Na de Côte de Brié (2,4 km aan 6,9%) volgen de Col de Parménie (5,1 km aan 6,6%) en de Côte de Saint-Romain-en-Gal (6,6 km aan 4,5%), en op slechts tien kilometer van het einde de Côte de Sorbiers (1,9 km aan 4,4%) maar die is niet gecategoriseerd.

Het gaat de opeenvolging van korte beklimmingen zijn die deze etappe lastig maakt, want niet alleen de Sorbiers is een ongecategoriseerde heuvel in deze etappe. Er zijn er meer van over de gehele etappe. In het peloton zal de grote vraag zijn wie wil controleren. Wanneer een omvangrijke kopgroep ten aanval trekt, zal de voorsprong onder controle houden een lastig karwei worden.

Wellicht dat de sprintersploegen een duit in het zakje willen steken, want in Saint-Étienne ligt ook een kans voor de sprinters. De Côte de Sorbiers, de laatste serieuze heuvel op tien kilometer van de finish, is kort en niet bepaald steil. Een sprinter in topvorm moet dit kunnen overleven. Voor springveren als Wout van Aert, Michael Matthews en Peter Sagan is de waarschijnlijk niet lastig genoeg om het verschil te maken, wat weer een extra voordeel is voor de sprinters.

Wie een massasprint wil voorkomen zal dus niet moeten wachten tot de finale. In 2019 won Thomas de Gendt de achtste Tourrit die op exact dezelfde locatie finishte. Hij trok al in de eerste kilometer te aanval, kreeg een aantal medevluchters mee, maar bleek in het slot van de heuvelrit voor alles en iedereen te sterk.

De finishlijn zal liggen op de Rue Claude Verney Carron, ter hoogte van het voetbalstadion Geoffroy-Guichard. Hier speelt voetbalclub AS Saint-Étienne haar thuiswedstrijden. De kleur van het thuistenue zal bij de sprinters wel in de smaak vallen. Ze spelen namelijk in het felgroen. De bijnaam van de club is dan ook Le Verts (De Groenen).

Overigens is finishplaats Saint-Étienne historische grond voor wielrennen in Frankrijk. De allereerste Franse fiets werd hier in het jaar 1886 in elkaar gezet.

Officieuze start: 13.05 uur
Officiële start: 13.20 uur
Finish: tussen 17.25 en 17.50 uur
Afstand: 192,6 kilometer

Tijdschema belangrijke passages:
Passage Côte de Brié: tussen 14.00 en 14.05 uur
Passage Côte de Parménie: tussen 15.00 en 15.10 uur
Tussensprint La Côte-Saint-André: tussen 15.30 en 15.45 uur
Passage Côte de Saint-Romain-en-Gal: tussen 16.30 en 16.45 uur


Favorieten

De sprinters hoeven hun snelle benen deze Tour maar zelden aan te spreken. De rit naar Saint-Étienne lijkt op het eerste gezicht wel kansen te bieden, maar er zijn verschillende factoren die een massasprint minder waarschijnlijk maken. Allereerst, de plek in het rittenschema. De renners hebben net twee loodzware Alpenritten achter de rug. Vooral de pure sprinters zullen ’s ochtends ontwaken met flink wat pijn in de benen, waardoor ze wellicht opteren voor een snipperdag.

Mocht de etappe biljartvlak zijn, dan zouden ze zich hier wel over heen kunnen zetten, maar de route naar Saint-Étienne kent het nodige reliëf. Zelfs met frisse benen zouden de sprinters hier niet allemaal overleven. Bovendien zal de route avonturiers aansporen om het te proberen. En als maar genoeg potentiële vluchters inderdaad een poging wagen, dan is het waarschijnlijk dat één van hen het haalt. Hoe groter de kopgroep, hoe groter de kans op succes. Een selffulfilling-prophecy.

Krijgen de sprinters een kans? – foto: Cor Vos

BikeExchange-Jayco en Quick-Step Alpha Vinyl, de ploegen van Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen, zouden er evenwel voor kunnen kiezen om de boel te controleren. Tenslotte hebben ze de rapste mannen van het peloton in huis. Maar in de wetenschap dat de twee Nederlanders misschien niet overleven, kunnen beide ploegen ook andere kaarten spelen. Quick-Step Alpha Vinyl heeft meerdere mannen die het af zouden kunnen maken vanuit de kopgroep.

Yves Lampaert bijvoorbeeld, de winnaar van de openingstijdrit in Kopenhagen. Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, maar de Belg zal zijn goede benen van twee weken geleden nog niet kwijt zijn. Schrijf hem maar op, als het inderdaad een dag voor de vluchters wordt. Mattia Cattaneo – al veelvuldig in de aanval deze ronde – zal het wellicht ook opnieuw proberen.

Bij BikeExchange-Jayco beschikken ze dan weer over Michael Matthews, die het vanuit een uitgedund peloton of vluchtersgroep af zou kunnen maken. Dat laatste heeft waarschijnlijk de voorkeur, omdat de Australiër op die manier Wout van Aert kan ontlopen. In Lausanne kreeg Matthews klop van de alleskunner van Jumbo-Visma. Nog een reden voor BikeExchange-Jayco om het pak niet bij elkaar te houden.

Matthews werd geremonteerd door Van Aert in Lausanne – foto: Cor Vos

Zijn naam is gevallen: Wout van Aert. Wat kan en – vooral – mag hij deze rit? Zijn groene trui is al bijna binnen, maar wie weet wil hij zijn voorsprong nog wat verder uitbreiden. Dat kan door te winnen in de sprint van het peloton – groot of klein -, als ook door in de openingsfase mee te springen met de kopgroep. Dat laatste hoeft niet direct tegen de ploegbelangen in te gaan. Als Van Aert in de vlucht zit, kan hij van daaruit het geel van Jonas Vingegaard controleren. En in deze fase van de Tour, nu de Alpen al achter de rug zijn, staan de meeste renners op een dermate grote achterstand dat ze überhaupt geen gevaar meer vormen.

Wie zou Van Aert allemaal nog meer tegen kunnen komen in zo’n kopgroep? In ieder geval Taco van der Hoorn. De Nederlander weet precies op welke dagen de ontsnapping kans maakt en zal ook deze etappe zeker hebben aangekruist. Niet té lastig, maar zwaar om het peloton te foppen, of gewoonweg een vrijgeleide te krijgen. Met de vorm van de vluchtspecialist van Intermarché-Wanty-Gobert zit het in ieder geval goed, zo bewees hij in de Roubaix-rit naar Wallers-Arenberg.

Achter Simon Clarke – ook zeker opschrijven – eindigde hij daar als tweede. Het minimale verschil waarmee Van der Hoorn toen geklopt werd, zal zijn honger naar een etappezege alleen maar vergroot hebben.

Van der Hoorn na de Roubaix-rit – foto: Cor Vos

Waar Van der Hoorn in rit vijf nipt tekort kwam, was Magnus Cort in etappe tien met een banddikte verschil de winnaar. De Deen drukte zijn wiel net wat eerder over de streep dan Nick Schultz, nog zo’n outsider voor vrijdag. Cort kende tot dan toe sowieso al een succesvolle Tour: in de eerste week kleurde hij de koers door, in eigen land, de bolletjestrui te bemachtigen en urenlang voor het peloton uit te rijden. Eenmaal op dreef, gaat de renner van EF Education-EasyPost doorgaans op hetzelfde plan door. Zo won hij vorig jaar drie ritten in de Ronde van Spanje. Met twee in de Tour zal hij ook tevreden terugkeren naar Denemarken.

In dat land zal Andreas Kron (Lotto Soudal) met alle egards ontvangen worden, als hij een Tourrit weet te winnen. Misschien lukt het hem vrijdag. In Lausanne liet hij alleszins zien over de juiste benen te beschikken. Op de lastige aankomst eindigde hij als vierde, achter niet de minsten: Wout van Aert, Michael Matthews en Tadej Pogačar. Voor Peter Sagan is een vierde plaats voorlopig ook zijn beste klassering in deze Tour.

Schiet Sagan nog een keer raak? – foto: Cor Vos

De Slowaak werd daarnaast nog een keer vijfde en zesde. Degelijk – zeker na een aantal magere jaren -, maar de twaalfvoudig etappewinnaar in de Tour zal toch nog op wat meer hopen. In een overgangsrit als deze moet hij kunnen toeslaan. Dat kan bijvoorbeeld door sprint van een uitgedunde groep te winnen, zoals hij in het verleden veelvuldig deed, en wat hem onlangs ook nog lukte in de Ronde van Zwitserland. Maar ook meesluipen met een vlucht en van daaruit zegevieren, is een optie.

Jasper Philipsen zal waarschijnlijk gewoon gokken op een massasprint. Komt het daar op aan, dan hoeft de Belg in principe van niemand schrik te hebben. Hij wist nog nooit een etappe te winnen in de Ronde van Frankrijk, maar was er al wel meermaals dichtbij. En tegenover bijvoorbeeld Groenewegen en Jakobsen heeft hij het voordeel dat hij minder moeite heeft met heuvelachtig terrein. Hij beschikt zelfs over de kwaliteiten om zelf mee koers te maken. Wees dus niet verbaasd, als Philipsen in Saint-Étienne zijn Tourpalmares opent.


Favorieten volgens WielerFlits:

Tour 2022: Deelnemerslijst


Weer en TV

De renners krijgen in de tweede Tourweek te maken met tropische temperaturen, zo meldt Weeronline. Ook vrijdag is het zomers heet. Bij de start in Le Bourg-d’Oisans schijnt de zon volop. Het blijft droog en het is al vrij snel tegen de 30 graden. Later op de middag verschijnen er af en toe wat wolkenvelden, maar verder blijft het droog, en vooral erg warm. In Saint-Étienne wordt het zo’n 31 graden, iets koeler dan de afgelopen dagen.

De dertiende etappe is vanaf 12.45 uur live te zien via de Eurosport Player, vijf minuten later schakelt ook Eurosport 1 in. Sporza (op Eén) en de NOS (NPO1) zijn erbij vanaf 14.20 uur. Ben je niet in de gelegenheid om naar de tv te kijken, dan hoef je in het liveblog van WielerFlits niets te missen van deze Alpenrit!


Dit artikel delen:

101 Reacties

Steven_E 14 juli 2022 om 19:14

Na vandaag zeg ik Bagioli, lijkt zich eindelijk te herpakken deze Tour. Al kan het zijn dat hij afwacht tot Mende.

0
Daan Brakenhoff 14 juli 2022 om 19:16

Philipsen schat ik wel hoger in, maar zal wel een (random) vluchter worden.

0
Marik 14 juli 2022 om 19:17

We gaan hier toch zeker niet sprinten? Morgen wint er absoluut een baroudeur.

0
Panache 14 juli 2022 om 19:39

Misschien een sprint zoals afgelopen dinsdag? Deze etappe 13 is inderdaad een rit voor de vluchters, net als etappe 14, 15 en 16.
13 Cort – 14 Mollema – 15 Bettiol – 16 Madouas

0
Murcia 14 juli 2022 om 19:19

1 Wout van Aert
2 Wout van Aert
3 Wout van Aert
Dit moest ik doorgeven van de heer E. Planckaert.

0
S'mon 14 juli 2022 om 19:34

Zo was het geweest mocht hij een ploeg hebben die volledig in zijn dienst rijdt. ;)

0
jeanpaul 14 juli 2022 om 21:30

Eddy Planckaert zou Wout van Mars zeggen

0
oscarito1908 15 juli 2022 om 01:27

Alleen als hij in een geschikte ploeg zou rijden

0
tombolala 14 juli 2022 om 19:20

Never dat dit een sprint gaat worden. Zal een groep gaan worden met sterke semi-sprinters.

0
zotvankoers 14 juli 2022 om 19:23

En voor mij is politt morgen favoriet, had wel een ster verdiend . Ook van Poppel had geen moeite met de tijdslimiet, lijkt ook hersteld

0
Ricardo Otxoa 15 juli 2022 om 07:51

Ik denk ook aan een type kasseienvreter/RVV en voeg Dylan van Baarle en Alberto Bettiol toe aan

0
yannick14 14 juli 2022 om 19:44

**** Fred Wright
*** Magnus Cort, Nick Schultz
** Simon Clarke, Filippo Ganna, Benjamin Thomas
* Matteo Jorgenson, Andreas Kron, Matej Mohoric, Quinn Simmons

Maar even wat willekeurige namen :)

0
Pietspeed 15 juli 2022 om 19:12

Toch aardige inschatting

0
F4L 14 juli 2022 om 19:55

Een sprint lijkt mij niet heel reëel. Alleen als er heel snel een kleine groep renners (zonder echte kleppers) wegrijdt zie ik dat gebeuren

0
Viktrodriguez 14 juli 2022 om 20:11

En een sprint met Jakobsen en Groenewegen erbij zie ik al helemaal niet gebeuren. Het gaat constant op en af.

0
F4L 14 juli 2022 om 20:53

Dat valt mij deze etappe nog wel mee. Er zitten wel een paar beklimmingen aan maar ook veel vlakke/dalende stukken. Dat is een stuk makkelijker te controleren dan een etappe met korte klimmetjes na elkaar.

0
Amio1998 14 juli 2022 om 20:01

Kung morgen

0
Jens claeys 14 juli 2022 om 20:03

Als kung morgen niet mee is dan wss nooit meer deze tour.. Mijn laatste kans voor kung morgen!

0
Krist The Vanma 15 juli 2022 om 08:32

Snap niet waarom jullie aan Kueng denken, eerlijk gezegd.

0
zotvankoers 14 juli 2022 om 20:05

Zou deze rit ook niks voor meintjes zijn?

0
Brabander 14 juli 2022 om 20:40

De rit van vandaag was wel wat voor Meintjes ;)

0
Viktrodriguez 14 juli 2022 om 20:10

Zelfs mocht het een sprint worden, moet ik nog maar zien of dat Nederlandse duo sprinters meedoet op dit heuvelachtige parcours.

0
Wheely 14 juli 2022 om 20:20

Deze is voor de bwakeaway toch? Hup Taco!

0
Verweggistan 14 juli 2022 om 20:31

Fotofinish tussen Taco en Bauke

0
Merlinappa 14 juli 2022 om 20:56

Taco gaat zondag pas, deze is voor Bauke.

0
Wheely 14 juli 2022 om 20:57

Van Poppel sprint in de achtergrond naar plek drie.

0
Verweggistan 15 juli 2022 om 06:40

En in die sprint van het achtervolgende groepje klopt hij Dylan van Baarle.

0
Wheely 15 juli 2022 om 08:40

Eekhoff maakt de top 5 compleet.

0
Mirra 14 juli 2022 om 20:35

Dit is de kans voor Kung toch?

0
Fifty 14 juli 2022 om 21:16

Het is Küng Mirra. Je adresseert die Duitse klant toch niet:
“Sehr geehrter Herr Moeller,”
of wel?

0
Mirra 14 juli 2022 om 22:59

Excuses Fifty. De u-umlaut staat niet standaard op mijn toetsenbord. Kueng ook goed?

0
Veloburto 14 juli 2022 om 20:44

Hoe moeten we dan weten waar Mollema zit jongens? Zit Mollema er nog bij? Zie jij Mollema ergens Maarten? Mollema jongens, hebben we Mollema gezien? Mollema hoort hier bij te zitten. Ik zie Mollema nergens. Ja daar zit ie, daar achter in de groep, op zijn eigen kenmerkende wijze, harkend en bijtend. Mollema jongens, hij zit er nog bij hoor, ja ja! Zou dit een aankomst zijn voor Mollema misschien? Nu is het moment voor Mollema om te gaan of niet Maarten?

0
Brabander 15 juli 2022 om 02:17

Haha. Heerlijk dit

Waar zit Mollema?

0
Fifty 14 juli 2022 om 21:07

nou ja misschien met z’n Mercedes patsertank

0
Fifty 14 juli 2022 om 21:19

hoop dat Wout van Mars morgen een snipperdag neemt.
Tour is nog 9 etappes.

0
Mechia 14 juli 2022 om 21:41

Wout is wel erg belangrijk. Hij heeft 2 etappes binnen en het groen. Ik verwacht dat nu alles voor geel moet wijken.

0
Krist The Vanma 14 juli 2022 om 21:22

Zou mooi zijn als de heren Roglic en Vingegaard es iets terugdoen voor WVA maar gaat niet gebeuren natuurlijk.

0
EricV 14 juli 2022 om 21:55

Tuurlijk niet wva is bijzaak

0
YogiBear 14 juli 2022 om 22:29

Wat denk je zelf? Het is natuurlijk echt volkomen onlogisch dat Vingegaard hier een inspanning gaat doen.

0
Krist The Vanma 14 juli 2022 om 22:30

Hoop maar dat hij een goed loon onderhandeld heeft, dan.

0
Marik 14 juli 2022 om 22:36

Deze krankzinnigheid gaat al een paar jaar zo door. Dan begrijp je echt weinig van het wielrennen als tactisch spel.

0
Sjonge Jonge 14 juli 2022 om 22:52

Als je denkt dat Vingegaard hier energie gaat verspillen hoor je inderdaad wel echt bij de door jezelf genoemde 90% onzin reacties….

0
Romāns Vainšteins 14 juli 2022 om 23:03

Ja je laat een geletruidrager die net een Alpenklapstuk van jewelste opgevoerd heeft in het rood gaan vanwege een ‘dat is niet eeeeeerlijk’ kleuterprincipe.

0
Bonorrie 14 juli 2022 om 23:21

hahaha Krist, kom je ook hier weer aan met je gezever dat Roglic en co niks voor WVA terug doen.
Wat zit je nou echt dwars man, Wout presteert toch ook goed, heel goed zelfs en dat doet hij ook niet alleen hoor. Ook hij heeft daarbij de hulp van teamgenoten nodig en krijgt die ook.

Snap je nou nog steeds niet dat TJV als team SAMEN deze tour geheel volgens plan tot aan Parijs hun taken uitvoeren en ieder daar hun deel in heeft. GEEL is het doel en GROEN een mooie bijvangst, waarvoor Wout wat vrijheid heeft gekregen. Ieder heeft z’n taak en Wout z’n bijdrage wordt erg gewaardeerd, maar GEEL is nog steeds het hoofddoel en daar moet nu even nog alles voor wijken. Nu een andere kaart spelen is het domste wat TJV kan doen. Gewoon controle nemen, op Vingegaard passen en bijtanken voor de zware ritten die nog komen gaan.

0
oscarito1908 15 juli 2022 om 01:30

Eddy Planckaert ook weer actief op internet.

Voor meer geleuter http://www.wielerflits.be

0
Lalsacien 15 juli 2022 om 04:42

Krist zit jullie gewoon uit te dagen. Het is vakantie en ik zie meerdere mensen die uit hun tent gelokt zijn.

0
Krist The Vanma 15 juli 2022 om 07:56

Tuurlijk dat ik weet dat het niet zal gebeuren, maar mijn wielerhart bloedt er van.
‘die een klapstuk van jewelste’ heeft uitgevoerd. En hoeveel klapstukken van jewelste heeft WVA al opgevoerd? De raid naar blanc nez was minstens even straf.

0
Krist The Vanma 15 juli 2022 om 08:37

Dan hoop ik dat ze iets doen voor hem op de Elyseese Velden, maar weet je, zelf dat zie ik niet gebeuren…

0
Michiel 15 juli 2022 om 08:42

Wout klaagt niet. Krist wel. Lol

0
Lalsacien 15 juli 2022 om 08:53

@Krist je hebt geen wielerhart. In jouw hart is alleen plaats voor Wout van Aert.
Één voor Wout, allen voor Wout.
Maar moet jij niet denken, “de vrienden van Wout van Aert dat zijn mijn vrienden” ?

0
Alfons Haavers 15 juli 2022 om 09:09

Denk dat het in grote ploegen ook nooit alles voor 1 man is. Boonen moest bv. ook 2 Rondes van Vlaanderen aan Devolder ‘laten’ of kon niet vol doorsprinten met Pozzato voor hem in MSR.

Als je wil dat de hele ploeg altijd en overal in jouw dienst rijdt, moet je bij een kleiner ploegje gaan rijden, wat dan weer andere ‘nadelen’ met zich meebrengt.

Ik vind het voorlopig een goeie mix waarbij de kopmannen allen hun kans krijgen. Het moet ook niet te ver doorslaan dat pakweg Benoot, Kruijswijk of Kuss ook ineens een rit wil winnen. Mocht dat makkelijk kunnen leuk meegenomen, maar ondanks dat dat ook goeie renners zijn hebben die hier een pure knechtentaak. Dan kan Wout toch niet echt klagen?

En straks in andere koersen krijgt hij wel weer de volledige ploeg in steun. Prima toch?

0
Lalsacien 15 juli 2022 om 09:37

Van Aert krijgt alom waardering en respect en wordt ondanks de gele trui van Vingegaard gezien als de grote man van JV. En je kan zien dat hij er zich prettig bij voelt. Ik denk dat de tijdrit en de Champs -Élysées voor hem zijn. Bij de andere etappes zal het afhangen van het koersverloop.

0
Krist The Vanma 15 juli 2022 om 09:38

Ik geef toe dat ik soms wat overdrijf, maar ja, dat is eigen aan de mens.
Tuurlijk heb ik een wielerhart. Had het bijvoorbeeld fantastisch gewonnen mocht gisteren Froome gewonnen hebben… niet dat ik het de Cockpit niet gun.

Iets anders, wie denk je dat de grootverdieners zijn bij TJV. Zo’n WVA, zou die evenveel verdienen als Roglic bijvoorbeeld? Denk dat Vingegaard daar nog een trap of 2 lager onderstaat, niet?

0
Pietspeed 15 juli 2022 om 09:48

Krist, hoe moeten ze dat doen dan? Z’n veters strikken. Een bos bloemen naar z’n vrouw? Vandaag gaten dichtrijden naar vluchters?

0
kleomantre 15 juli 2022 om 10:08

Ik zou het niet weten, maar zou het niet onaanemelijk vinden als Roglic zijn contract op het moment van afsluiten net wat hoger ligt/lag dan die Van Aert. Roglic zijn metier wordt denk ik hoger ingeschaald en daarin is/was Roglic uitzonderlijk.

Zou je nu contracten moeten afsluiten dan zou Van Aert zeker niet zakken. Hoogstens ietwat promoveren en Roglic zou logischerwijs zakken onder Van Aert. De hoogtijdagen van Roglic lijken achter ons en het wordt duidelijk met Vingegaard dat het Roglic niet zal gaan lukken op het allerhoogste doel.

Maar de hoogte van het salaris is ook niet alles. Hoewel Van Aert echt wel de centjes hoog in het vaandel heeft staan (zie uitingen van manager, nft-verkopen, eigen helmsponsoring) denk ik dat andere zaken ook zeer doorslaggevend zijn en hij een balans zoekt tussen financiele waardering en het sportieve (kans op palmares opbouwen). JV heeft de omkadering van Van Aert zeer serieus genomen, iets waar ook veel waardering blijkt en dat meer waarde heeft dan een paar ton meer op de bankrekening als je al goed beloond wordt. Wat ook nog eens het geval lijkt is dat de trainingsmethoden en/of wisselwerking met trainers bij JV heem zeer goed bevallen of althans zeker goed aanslaan. Op dat vlak denk ik dat hij enkel bij Ineos of Bora iets soortgelijks zal terugvinden en andere ploegen geen beter alternatief zijn.

0
Lalsacien 15 juli 2022 om 10:42

@Krist je bent een vraagteken vergeten!

0
Jens claeys 14 juli 2022 om 21:30

Phillipsen en pedersen moeten dit goed aankunnen. Maar zouden beter mee gaan in vlucht. Mads is wel iemand die zich goed in kopgroep brengt. Verder hopen op kung!

0
EricV 14 juli 2022 om 21:54

Heeft ie geen porsche meer?

0
JasperMollema 14 juli 2022 om 22:10

Morgen inderdaad Küng! Solo en Matthews wint het sprintje van de restanten van de kopgroep.

Zeker geen Jakobsen en Groenewegen hier…

0
Mechia 14 juli 2022 om 22:59

Ze kunnen dit wel aan verwacht ik maar denk niet dat er genoeg ploegen zijn die de vlucht gaan controleren.

0
Wim Kruithof 14 juli 2022 om 22:10
Quote:
Voor springveren als Wout van Aert, Mathieu van der Poel…

Terug in koers, ‘Neerlands trots’?

0
Romāns Vainšteins 14 juli 2022 om 22:51

Afkickverschijnselen

0
Silent Hill 14 juli 2022 om 23:12

Iemand die de moeite genomen heeft om het hele artikel te lezen, en niet alleen de sterren te bekijken. Een zeldzaamheid op Wielerflits. Dat verdient een … euh … ster.

0
SprintMaster 14 juli 2022 om 22:48

Wout van Aert is moe en neemt een rustdag. Stop de persen!

0
riazor 15 juli 2022 om 00:17

@inleiding: De plaatselijke voetbalploeg van St. Etienne is vorig seizoen – voor het eerst weliswaar – gedegradeerd naar de Ligue 2.

0
Kopinkas 15 juli 2022 om 01:12

Geschke en Latour mee voor de bollen. Cort die volgt uit een soort pavloviaanse reflex, en vergeet dat hij vreemd genoeg na die eerste drie dagen amper nog een bergpunt scoorde.
Schultz die belust is op revanche en meespringt.
Maar Kron laat Lotto eindelijk juichen (Ewan lacht groen)

0
Ricardo Otxoa 15 juli 2022 om 07:57

Zo gaat dat toch wel vaker met de bollen? Heb Ide Schelling vorig jaar na de openingsweek ook amper in beeld zien rijden.

0
Baukema Tomoulin 15 juli 2022 om 10:14

Cort heeft wel een rit gewonnen en zou deze kunnen winnen als hij mee zit. Dan mogen Geschke en co 100 bergpunten ophalen. Een etappe is meer waard

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone