Tour 2022: Vanmarcke doet niet mee, debuut Van Gils en Vermeersch dichtbij

donderdag 16 juni 2022 om 09:06
Tour 2022: Vanmarcke doet niet mee, debuut Van Gils en Vermeersch dichtbij

foto: Cor Vos

Sep Vanmarcke zal niet meedoen aan de komende Tour de France, omdat hij zich wil voorbereiden op de eendaagskoersen in het najaar. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Volgens de Belgische krant is de kans groot dat Maxim Van Gils en Florian Vermeersch er wel bij zijn in juli.

Lotto Soudal hakt maandag de knoop door, wat betreft de definitieve selectie voor de Tour. Op het moment is alleen Caleb Ewan nog zeker van een plekje in de ploeg. Het lijkt waarschijnlijk dat ook Ewans vaste lead-out Jasper De Buyst af zal reizen naar Kopenhagen, maar Van Gils en Vermeersch maken volgens HLN dus ook een goede kans. Voor beiden zou het hun debuut in La Grand Boucle betekenen. Van Gils reed onlangs het Critérium du Dauphiné, Vermeersch is momenteel actief in de Baloise Belgium Tour.

Tim Wellens, Philippe Gilbert, Brent Van Moer, Frederik Frison, Andreas Kron, Michael Schwarzmann, Harry Sweeny en Reinardt Janse van Rensburg zijn de andere gegadigden bij de Belgische ploeg. Laatstgenoemde, Van Rensburg, moest de Baloise Belgium Tour wel aan zich voorbij laten gaan vanwege ziekte.

Geen Belgen bij Israel-Premier Tech
Israel-Premier Tech zal zonder Belgen naar Kopenhagen trekken. Naast Vanmarcke, ontbreken ook Ben Hermans, Jenthe Biermans en Tom Van Asbroeck in de selectie, die gevormd is rond Jakob Fuglsang en Michael Woods. Het is nog niet bekend of Chris Froome aan het vertrek zal staan. De Brit had een opleving in de Mercan’Tour Classic, waar hij elfde werd, maar moest nadien opgeven in het Critérium du Dauphiné.

Dit artikel delen:

7 Reacties

LB117 16 juni 2022 om 10:16

Seb zakte gister weer als een oude krant in elkaar op de laatste keer berg ten houte….
Als israel Cycling Nation zou ik niet meer op hem rekenen.
de laatste 2 jaren is het echt DRA-MA met seb

0
platteprijs 16 juni 2022 om 10:29

Je hebt gezien hoeveel pech hij voor dat moment had?!

0
Wheely 16 juni 2022 om 10:30

De carrière van Sep is een grote deceptie
Nooit is een feessie of een receptie

0
NiM 16 juni 2022 om 10:52

Ik vond Vanmarcke heel sterk als je zag vanwaar die telkens terugkwam na die lekke banden

0
LB117 16 juni 2022 om 11:43

Wat heb je aan sterk zijn…. na 2019 geen platte prijs meer gereden

0
zietemgaan 16 juni 2022 om 11:45

de soap rond Froome vind ik anders ook wel vermakelijk, weliswaar in de marge. Nu, hij mag me verbazen!

0
Thoin 16 juni 2022 om 12:07

Goh ik zou bij LTS gaan voor: Wellens-Van Gils-Kron (heuvelritten) en dan Ewan-De Buyst-Sweeny (treintje), Vermeersch voor het kopwerk en de kasseirit. Nog één plaats over. Ik verwacht niet dat Reini al de Tour mag rijden. Gilbert misschien als ode voor zijn carriëre. Van Moer of Frison eventueel als breakaway killer. Schwarzmann lijkt mij sowieso niet te gaan.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone