Tour 2022: Tourpeloton staat stil bij slachtoffers schietpartij in Kopenhagen

dinsdag 5 juli 2022 om 10:05
Tour 2022: Tourpeloton staat stil bij slachtoffers schietpartij in Kopenhagen

foto: Cor Vos

Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de schietpartij in Kopenhagen wordt er vandaag in Duinkerke voor de start van de vierde etappe van de Tour de France een minuut geapplaudisseerd. Tijdens dit moment staan de Deense renners opgesteld op de eerste rij.

Bij de aanslag zondag in een winkelcentrum in Kopenhagen kwamen drie mensen om het leven. De politie maakte gisteren bekend dat het gaat om een jongen en een meisje van 17 jaar en een 47-jarige man uit Rusland. Vier slachtoffers verkeren in kritieke toestand in het ziekenhuis. Het motief van de verdachte, die elf minuten na de eerste melding van de aanslag werd opgepakt, is nog onduidelijk.

Vrijdag was de Deense hoofdstad nog het decor van de Grand Départ van de Tour de France. De organisatie van de Tour de France reageerde maandag al geschokt en bedroefd. “De Tour de France betuigt het Deense volk zijn medeleven in deze tijd. De Tour is diep geschokt en bedroefd over wat er in Kopenhagen is gebeurd.”

“De bevolking van Kopenhagen heeft het peloton een van de grootste verwelkomingen in de geschiedenis van de sport bezorgd en sterke banden aangeknoopt met al haar volgers. De hele karavaan van de Tour betuigt zijn oprechte medeleven aan de slachtoffers en hun families.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Dikke Vrouw 5 juli 2022 om 11:01

Wat een ellende:(

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone