Tour 2022: Tadej Pogacar imponeert met zege in Longwy, Van Aert animeert etappe

donderdag 7 juli 2022 om 16:46
Tour 2022: Tadej Pogacar imponeert met zege in Longwy, Van Aert animeert etappe

foto: Cor Vos

Tadej Pogačar heeft de zesde etappe in de Tour de France, met aankomst in Longwy, op zijn naam geschreven. De Sloveen van UAE Emirates kwam na in een door Wout van Aert geanimeerde etappe als eerste over de streep. De renner van UAE Emirates bleek in een sprint bergop veel te sterk voor zijn concurrenten. Pogačar slaat twee vliegen in een klap, aangezien hij ook de nieuwe leider is.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Voor heel wat renners was het wonden likken na een veelbesproken kasseienrit naar Wallers-Arenberg, maar echt tijd om bij te komen van alle chaos was er niet. In een grote ronde is er voor de coureurs geen respijt: er wacht immers weer een nieuwe dag en dus etappe. Na de start in Denemarken en het vervolg in Frankrijk, begon de zesde etappe van de Tour de France in het Belgische Binche. Het is de eerste finale die als heuvelachtig bestempeld mocht worden. De etappe ging voornamelijk in zuidoostelijke richting naar het Franse Longwy, waar het venijn hem in de staart zat.

Van der Hoorn op pad met Skujiņš en Cosnefroy – foto: Cor Vos

Spervuur aan demarrages in spectaculaire openingsfase 
In een zeer geanimeerde openingsfase probeerde het halve peloton mee te zitten in de vlucht van de dag, waardoor het eerste koersuur voorbij vloog. Taco van der Hoorn beloofde voor de etappe al opnieuw in de aanval te gaan en de hardrijder van Intermarché-Wanty-Gobert hield woord. De Nederlander wist na veel vijven en zessen weg te rijden uit het peloton, samen met de Franse puncheur Benoît Cosnefroy en de Let Toms Skujiņš. Deze drie renners wisten een maximale voorsprong te vergaren van een minuut, maar de koers lag alleszins nog niet in een definitieve plooi. Van der Poel had het intussen (opnieuw) lastig in de staart van de groep.

In het peloton bleef het onrustig en zagen we een spervuur aan tegendemarrages, met als grote initiator Wout van Aert. De geletruidrager putte meerdere malen uit zijn onuitputtelijke krachtenarsenaal, maar raakte maar niet weg. Ook versnellingen van Filippo Ganna, Tom Pidcock, Nils Politt en Matej Mohorič werden in de kiem gesmoord, maar dit zorgde er wel voor dat de voorsprong van de drie koplopers – Van der Hoorn, Skujiņš en Cosnefroy – teniet werd gedaan. Met nog goed 180 kilometer te gaan werd dit drietal weer bij de lurven gegrepen en dus was alles weer te herdoen.

De gele man was zeer bedrijvig in de eerste koersuren – foto: Cor Vos

Nieuwe kopgroep – met drie Denen – krijgt weinig ruimte 
Van Aert probeerde vervolgens nog meerdere keren om weg te springen uit het peloton, maar de renner van Jumbo-Visma was niet mee toen een kopgroep van tien man zich wist te formeren. Met de onvermoeibare bergkoning Magnus Cort, Kasper Asgreen en Mads Pedersen waren drie Denen van de partij, net als Vegard Stake Laengen, Andreas Leknessund, Simon Geschke, Georg Zimmermann, Stan Dewulf, Ben Swift en Christophe Laporte. Deze vlucht leek wel kans van slagen te hebben, maar in het peloton waren ze nog altijd niet tevreden met de stand van zaken en dus werd er opnieuw jacht gemaakt.

Dit resulteerde in een nieuwe hergroepering na zestig doldwaze kilometers. In het peloton lagen heel wat renners inmiddels al op apegapen, maar er kwam maar geen einde aan de onophoudelijke stroom van aanvallen. Van Aert bleek nog over genoeg reserves te beschikken en ging er met nog 145 kilometer te gaan nog maar eens vandoor, dit keer met Quinn Simmons en Jakob Fuglsang. Dit bleek een belangrijk moment in de koers, want het peloton vond het welletjes en liet dan toch begaan. De voorsprong van Van Aert, Simmons en Fuglsang liep zo op tot ruim anderhalve minuut: de vlucht van de dag bleek eindelijk vertrokken.

Van Aert, Simmons en Fuglsang op avontuur 
De drie koplopers begonnen na 88 kilometer koers aan de eerste klim van de dag in de Franse Ardennen. Op de flanken van de Côte des Mazures beleefde Van Aert even een stressmomentje: de Belgische drager van de gele trui kampte met een schakelprobleem, maar kon het euvel zelf verhelpen en reed al snel weer terug naar zijn medevluchters. Op de top van deze klim van vierde categorie pakte Simmons overigens de volle buit aan bergpunten. Het peloton, dat inmiddels werd aangevoerd door de mannen van UAE Emirates, kwam met een achterstand van ruim twee minuten over de top van deze helling.

Van Aert en Simmons op weg naar Longwy – foto: Cor Vos

De kopgroep liep in de daaropvolgende kilometers nog verder uit en met nog 115 kilometer te gaan koesterden Van Aert, Fuglsang en Simmons een voorsprong van vier minuten op het peloton. UAE Emirates was nog altijd verantwoordelijk voor het leeuwendeel van het werk in de achtervolging, maar de ploeg van Tadej Pogačar kreeg op een bepaald moment hulp van… Guillaume Van Keirsbulck van Alpecin-Deceuninck. De Belgische formatie van de gebroeders Roodhooft had kortom nog ambitie voor de dagzege. Met Jasper Philipsen, die er in deze Tour al enkele keren dicht bij was, of toch met Mathieu van der Poel?

Van Aert bezig aan een kansloze missie? 
Bij het ingaan van de laatste honderd kilometer besloot – met BORA-hansgrohe – een derde ploeg de handschoen op te pakken in de achtervolging op de drie vluchters. Met verenigde krachten kwam het peloton alsmaar dichter: op tachtig kilometer van de streep was het verschil minder dan drie minuten. Van Aert, Simmons en Fuglsang bereikten intussen het plaatsje Carignan, waar de renners werden getrakteerd op de tussensprint. Van Aert streek zoals verwacht de meeste punten op, twintig om precies te zijn, waardoor hij nog maar eens uitstekende zaken deed in de strijd om de groene puntentrui.

Ook in het peloton werd er goed twee minuten later gebikkeld om de resterende punten: Philipsen kaapte 13 punten weg voor de neuzen van Fabio Jakobsen (11 punten) en Christophe Laporte (10 punten). In de spits van de koers zagen we ondertussen nog maar twee koplopers. Fuglsang had duidelijk geen vertrouwen in een goede afloop en besloot na een plaspauze te wachten op het peloton. Van Aert en Simmons moesten het in de resterende zestig kilometer met z’n tweeën zien op te knappen, wat geen sinecure was tegen een jagend peloton, aangevoerd door BORA-hansgrohe, Alpecin-Deceuninck, UAE Emirates en EF Education-EasyPost.

In het peloton was het alle hens aan dek – foto: Cor Vos

Ontketende Van Aert neemt afscheid van Simmons
De twee dappere vluchters leken bezig aan een kansloze missie, aangezien de voorsprong alsmaar verder werd teruggeschroefd. Met nog dertig kilometer te gaan reden Van Aert en Simmons nog een minuut voor het peloton uit. Die laatste reed duidelijk op het tandvlees en moest op een hellende strook een ontketende Van Aert laten rijden: de geletruidrager was zo volledig op zichzelf aangewezen. Een straf nummertje van Van Aert, maar de coureur van Jumbo-Visma moest nog wel 25 kilometer solo afleggen op weg naar de finish. Dit leek een brug te ver, maar met een Van Aert in supervorm moet je altijd met twee woorden spreken.

In het peloton werden er ondertussen nieuwe krachten aangeboord: zo zagen we Filippo Ganna op kop beuken en ook de mannen van Cofidis gingen zich bemoeien met de achtervolging. Met het ingaan van de laatste twintig kilometer was de voorsprong van Van Aert, die toch wat van zijn pluimen verloor, inmiddels geslonken tot goed veertig seconden. Daar was aan de voet van de Côte de Montigny-sur-Chiers nog twintig seconden van over. Dit bleek zelfs voor dé man van de eerste Tourweek niet voldoende en dus werd Van Aert met nog twaalf kilometer op de teller alsnog in de kraag gevat.

Dappere Van Aert haalt het niet, koers ontploft op Côte de Pulventeux 
In aanloop naar de voorlaatste klim op de route, de bijzonder steile Côte de Pulventeux (800 meter aan 12%), werd het peloton overigens opgeschrikt door een valpartij van onder meer Reinardt Janse van Rensburg en Kobe Goossens. De klassementsrenners wisten echter uit de gevarenzone te blijven en dus begonnen we met een compact maar tevens ook stevig uitgedund peloton aan de diepe finale. In het pak was er inmiddels geen sprake meer van Van der Poel: de Nederlander drong niet meer aan en koos voor zijn eigen tempo. Niet veel later ging ook het licht uit bij smaakmaker Van Aert, die zo afstand deed van het geel.

Alexis Vullermoz probeerde het in de finale – foto: Cor Vos

In de eerste groep was het inmiddels alle hens: door het gedrum en gekwak gingen opnieuw meerdere renners tegen de vlakte. Het grootste slachtoffer was ongetwijfeld Aleksandr Vlasov: de klassementskopman van BORA-hansgrohe was zo plots op achtervolgen aangewezen, net op het moment dat de renners begonnen aan de steile pentes van de Côte de Pulventeux. Op deze helling besloot Alexis Vuillermoz de knuppel in het hoenderhok te gooien. De Fransman van TotalEnergies sloeg een gaatje, maar leek op de top van de Pulventeux het gezelschap te krijgen van Pogačar, die in de tegenaanval was gegaan.

Superieure Pogačar is veel te sterk voor de concurrentie 
De tweevoudig Tourwinnaar kwam echter niet bij Vuillermoz en hield vervolgens de benen stil, wat laatstgenoemde in de kaart speelde. Vuillermoz, in 2015 winnaar van de Touretappe naar Mûr-de-Bretagne, behield in de dalende kilometers naar het slotklimmetje een beperkte voorsprong en begon als eerste aan de 1,6 kilometer lange slothelling. Vuillermoz was sterk, maar niet sterk genoeg om uit de greep te blijven van een eerste elitegroep van een dertigtal renners. UAE Emirates nam vervolgens de kop in dienst van Pogačar. Het was aan Brandon McNulty om zijn Sloveense kopman zo goed mogelijk af te zetten voor de eindsprint.

Het was echter Primož Roglič die als eerste de sprint aanging met nog goed 400 meter te gaan, met Pogačar in het wiel. Die laatste had echter alles onder controle, wachtte geduldig op zijn moment en kwam er met een machtige sprint nog uit. Pogačar won uiteindelijk met ogenschijnlijk gemak de sprint, voor Michael Matthews en David Gaudu. Tom Pidcock en Nairo Quintana maakten de top-5 compleet. Pogačar was aan de finish goed voor een dubbelslag, aangezien hij tevens de gele leiderstrui wist over te nemen van Van Aert.

De nieuwe geletruidrager – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

159 Reacties

Het Jachtluipaard van Numansdorp 7 juli 2022 om 16:48

Al die mensen die dachten dat Pogacar te verslaan was, hahahaha. Nu niet, nooit niet. Volkomen onverslaanbaar. Die gaat de komende 10 jaar de Tour winnen. En als ie zin heeft kan ie ook makkelijk het record van Cavendish breken.

En dan ging reed ie vandaag niet eens bijna voluit, misschien net aan 50%. Als het niet minder was.

0
Aart van Woud 7 juli 2022 om 16:49

Lekker klaargekomen?

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 7 juli 2022 om 16:50

Nou nee, want Pogacar is het slechtste wat het wielrennen ooit is overkomen en zuigt al het kijkplezier weg. Waar lees jij dat ik blij ben met deze vertoning?

0
djerkson 7 juli 2022 om 16:51

50%. Juist ja.

0
Michiel 7 juli 2022 om 16:54

Hahaha daar hebben we onze huiskat weer met zn belachelijke overdrijvingen hahaha

0
lo squalo dello Stretto 7 juli 2022 om 16:55

Pech loert altijd om de hoek. Daarnaast wint hij ook niet alles waaraan hij meedoet. Snap niet dat mensen altijd zo overdrijven. Bernal ging ook 5x de Tour winnen en Evenepoel gaat ook alle records breken. Sagan ging meerdere Vlaanderens en Roubaix’s winnen. Het loopt allemaal niet zoals we vooraf denken.

En los daarvan: ja, dit is genieten. Toch prachtig om zo een atleet aan het werk te zien. Vonden we Usain Bolt ook een vloek voor de atletiek dan?

0
Txirrindularitza 7 juli 2022 om 16:58

“Nou nee, want Pogacar is het slechtste wat het wielrennen ooit is overkomen en zuigt al het kijkplezier weg.“

^^ zo ziet waanzin eruit kinderen, u bent gewaarschuwd.

0
dnns1973 7 juli 2022 om 17:01

Dat dachten ze ook van bernal ,..

0
Deel Koeper 7 juli 2022 om 17:13

Bij Pogacar gaat het ook eens ophouden en dat zal ook sneller zijn dan verwacht. Uiteraard niet volgend jaar, maar 8 of 10 jaar gaat die ook niet domineren. Mogelijk nog wel een jaar of 3/4.

0
Klaas Foppen 7 juli 2022 om 17:21

De tour is nog lang niet voorbij, beetje hopeloze reactie, juist in het hooggebergte is hij wat kwetsbaarder, het is jammer dat roglic verder naar achter staat door die val, maar op afstand en bij tourbeurten aanvallen, zodat hij alleen komt en dan op afstand mannen wegsturen die dichtbij staan

0
Steve De Wolf 7 juli 2022 om 17:27

Pogacar ongenaakbaar de komende 10 jaren? Nee. De komende 10 jaren reduceert Remco immers Pogacar en Vingegaard tot Janneke en Mieke.

0
vevie 7 juli 2022 om 16:48

The Terminator wint weer. Hoe stom kan de rest zijn door niet in zijn wiel te gaan zitten. Kneuzen! Verdiende overwinning van de man die gaat winnen en al zou winnen. We kijken naar een optocht waar de winnaar al vast stond. De man laat anderen er als figuranten uit zien. Wat zal de ASO er van vinden. Weer een Tour zonder strijd.

Op naar de strijd voor het podium! Vamos, jongens!

0
lo squalo dello Stretto 7 juli 2022 om 16:53

Ik denk dat de ASO blij is met zo een figuur. Qua spanning is het iets minder maar het is een genot om hem aan het werk te zien.

0
SteadyEddy 7 juli 2022 om 16:56

Kneuzen???

0
vevie 7 juli 2022 om 16:58

Ik denk dat de ASO helemaal niet blij is. Elke grote ronde wil strijdt zien. Natuurlijk weten zij ook dat Pogacar de torenhoge favoriet is, maar ze willen ook zien dat de ronde aantrekkelijk is en er spanning is. Met de afsluitende TT in 2020 waren ze superblij. 2021 en 2022 zal ze echt niet blij maken. Integendeel. Het is wachten tot de Fransen hun messen gaan slijpen, wat daar altijd uiteindelijk gebeurt. Je weet dat het moment komt dat Le Equipe en de Fransen de dominantie zat zijn. Gebeurde bij Indurain, Armstrong, Froome en bij alle buitenlandse renners die domineren.

0
Monsieur Bendy 7 juli 2022 om 17:02

Ik hoop dat concurrenten als Roglic en Bernal nu eerder voor de Giro en Vuelta gaan kiezen en dat het aanzien van deze rondes, die bijna elk jaar veel vermakelijker zijn dan de Tour, flink zal gaan groeien. Dan zou er nog iets positiefs voortvloeien uit deze dominantie, die me nu al de neus uit komt.

0
LeoR 16 7 juli 2022 om 17:07

Gaudu zat goed in zijn wiel, en is wereldtop op dit soort aankomsten (vraag dat maar aan Wout). Maar Pogacar is gewoon nog een klasse apart, daar heeft plaatsing niet zo veel mee te maken.

0
jv88 7 juli 2022 om 17:13

Als ze spanning wilde hadden ze er wel een lange ploegen tt in gedaan. Daar had Jumbo ze pijn kunnen doen. Zo’n Aso wil een boegbeeld ,geen spanning.

0
Koers 7 juli 2022 om 17:21

De ASO wil geen boegbeeld uit een land van 2m mensen, dat trekt geen kijkers. Lijkt me sowieso dat ze spanning willen, daarom zit die kassei-etappe er ook in. Dan kon een rit zijn waar pogi op achterstand wordt gereden. Daarnaast wil de aso ook een spannende netflix docu, die moet voor nieuwe fans zorgen.

0
vevie 7 juli 2022 om 17:34

Idd, @Koers. Elk partij die iets organiseert wil spanning en strijd zien. Ze willen return on investment. De Netflix docu wil ook wat laten zien, maar op deze wijze ga je science fiction moeten toevoegen om spanning te creëren.

Sport houdt van boegbeelden, maar nog meer van entertainment. Een boegbeeld dat domineert wordt alleen getolereerd als er strijd is. Als dat er niet is, dan gaan mensen morren. Het hoort er nou eenmaal bij.

0
SprintMaster 7 juli 2022 om 17:49

De ASO moet maar gaan waarschuwen dat hij het niet te gek gaat maken. Nog 5 etappe zeges gaat niemand trekken.

0
jv88 7 juli 2022 om 18:23

Waarom dan geen ttt???

0
vevie 7 juli 2022 om 18:30

Niemand behalve zijn fans, de pogiboys, zitten daarop te wachten. Nobody. Hij gaat echter zeker nog 2 a 3 etappes pakken. 3 etappes is sowieso zijn gemiddelde in een grote ronde. Morgen wint hij ook.

Een ITT zal niet de oplossing zijn. Wellicht verliest Pogacar daar dan 30 seconden tot een minuut. De overige teams gaan dan echter al 2-3 minuten verliezen. Pogacar maakt dat wel weer goed in de bergen, de rest is dan al knock-out. Van mijn mogen ze de TTT er elk jaar in doen. Denk echter niet dat het het gewenste effect gaat hebben.

0
Wim Kruithof 7 juli 2022 om 19:26
Quote:
Ik hoop dat concurrenten als Roglic en Bernal nu eerder voor de Giro en Vuelta gaan kiezen en dat het aanzien van deze rondes, die bijna elk jaar veel vermakelijker zijn dan de Tour, flink zal gaan groeien.

+1

0
007 8 juli 2022 om 06:58

Ah joh. Alsof het leuk is dat WVA in elk type etappe kan winnen en dat ook nog doet. Als Pogi voor Jumbo had gereden of een Nederlander was dan was het natuurlijk helemaal geweldig. Ze dat gekleurde brilletje eens af

0
LeDouche 7 juli 2022 om 16:49

Pogacar piekt natuurlijk veel en veel te vroeg en wat fijn dat Roglic nog meedoet.

0
vanSpringel 7 juli 2022 om 17:09

Ben dezelfde mening toegedaan. Er is nog geen week voorbij in de Tour.

0
Viktrodriguez 7 juli 2022 om 16:51

Vlasov genaaid door de ASO met die compleet debiele versperring.

0
Poeksel 7 juli 2022 om 16:53

Dat was een soort boobytrap ja, maar volgens pcs heeft hij niet of nauwelijks tijd verloren.

0
Viktrodriguez 7 juli 2022 om 16:55

Wel onnodige inspanningen moeten leveren natuurlijk

0
madeinstars 7 juli 2022 om 16:52

O’Connor op 2,5 minuut binnengekomen. Dat is wel echt klaar

0
Mr. Tornado 7 juli 2022 om 17:12

Gaan voor een ritzege.

0
lo squalo dello Stretto 7 juli 2022 om 16:53

Ik vraag me af wat Van Aert hiermee wou bereiken.

0
Poeksel 7 juli 2022 om 16:53

Prijs voor de strijdlust had hij nog niet.

0
Aart van Woud 7 juli 2022 om 16:54

Punten voor de Groene trui

0
LeDouche 7 juli 2022 om 16:54

Mooie afscheidsronde in de gele trui

0
madeinstars 7 juli 2022 om 16:55

Morgen had hij sowieso geel kwijt geraakt, dus zoveel maakt het niet uit.

0
legrandbornand 7 juli 2022 om 17:31

Hoogmoed. Op een morgen sta je op en waan je jezelf écht Eddy Merckx. In de late namiddag blijk je gewoon Wout Van Aert te zijn. Een domme actie, anders kun je dit niet benoemen. Die 20 punten extra voor het groen binnenhalen? Kom op, dat geloof je toch zelf niet, zijn voorsprong is nu bijna al niet meer te overbruggen. Blijft hij netjes de hele dag in het pak, dan wint ie ook vandaag met lengten voorsprong. Dom Wout, en opnieuw een flater van jewelste van Jumbo.

0
kelderbelg 7 juli 2022 om 17:49

Lgbn

Eens, ze blijven maar flaters slaan bij JV. Een man in het groen, aantal dagen in het geel, een etappe overwinning en een GC man op de 3e plek. Prutsers zijn het!

0
Marlin 7 juli 2022 om 18:04

Domme reacties hier alweer. De ploeg heeft na afloop verklaard dat het vandaag niet de bedoeling was de wedstrijd te controleren. Een vlucht met verscheidenen renners zou dus sowieso voorop mogen blijven. Enig alternatief voor winst was Van Aert meesturen met die vlucht. Dat lukte niet en uiteindelijk moest Van Aert met slechts twee kompanen op pad. Uiteraard een kansloze missie, zeker nadat Fuglsang afhaakte.

0
legrandbornand 7 juli 2022 om 18:11

@kelderbelg gisteren hebben ze niet geblunderd mss? Vandaag een zo goed als zekere nieuwe overwinning én een extra dag geel verprutst door een roekeloze actie van de man die in hoogvorm verkeert en bijna niet te kloppen is op dit soort van aankomsten. Inzetten op 2 kopmannen waarvan 1 totaal kansloos is voor de eindzege (Roglic) ipv alles op uw beste paard te zetten. Ja inderdaad, flaters noem ik dat. Jij mag dat noemen zoals jij dat wil als jij je daar beter door voelt.

0
Aart van Woud 7 juli 2022 om 18:40

Wat een agressie zeg..

0
Tinus1984 7 juli 2022 om 16:54

Imponeren vind ik nou ook weer niet echt het juiste wordt. Op de nos hadden ze het ook al over hij reed iedereen de tomatenpuree in.

Dat hij dit aan kan weet iedereen. Roglic normaal ook zonder val.

Van aert zich opgeofferd dat zijn ploeg zich kon sparen???

Pogi wel weer veel geluk met die valpartij. Hoeveel engeltjes heeft hij per tour haha

0
Alfons Haavers 7 juli 2022 om 16:54

Lekker ritje.

Van Aert belachelijk sterk maar achteraf bekeken (daar is het lekker wonen) begrijp ik niet zo goed waarom hij hier zo met zijn krachten woekert. Het is nog 2,5 week Tour en alleen al voor het groen gaat hij nog energie genoeg nodig hebben. Wel een zaakje gedaan vandaag voor het puntenklassement, maar hier gaat hij toch wel een paar dagen van moeten herstellen vrees ik. Wel op een memorabele manier uitpakken in het geel. 'Entertainer' zullen we maar zeggen…

Als je zo sterk bent, kan je ook meedoen voor de dagwinst lijkt me. Maar ja, dan was de etappe misschien ook helemaal anders verlopen. Allemaal achteraf. En tegen Pogacar was wellicht toch niks te doen op die hellende aankomst. De uitdagers wel weer met de voetjes op de grond gezet door Het Lokje.

0
lo squalo dello Stretto 7 juli 2022 om 16:56

Tja, komende dagen kijken wat er in de tussensprint nog te graaien valt; een keer bidonnetjes halen en vooral in de mate van het mogelijke recupereren en richting week 2 kijken.

0
Baukema Tomoulin 7 juli 2022 om 17:19

Wout rijdt zoals Mathieu. Erg leuk voor de fans en de leek. Ik denk dat TJv het prima vindt. Zonder deze actie rijdt een kopgroep 10 minuten weg omdat niemand wil achtervolgen, kan ook maar dan waren ze pas om 18 uur binnen. Morgen Wout weer in de aanval? Anders morgen de kopgroep met 12 minuten omdat UAE niet wil/hoeft te controleren voor het geel. Pogi pakt iedereen in de alpen wel weer terug

0
Marlin 7 juli 2022 om 18:09

Neen, want Jumbo had vooraf beslist de westrijd niet te zullen controleren en dus de vluchtpogingen niet teniet te doen. Omdat de andere ploegen dan ook naar de gele truiploeg kijken, zou de vlucht van de dag voorop blijven. Zonder dat Van Aert kon meespurten voor de zege…… tenzij Van Aert zelf meeglipte met de vlucht. Dat lukte niet met een grote groep. Van Aert dan maar met een knappe afscheidsinspanning. Weliswaar kansloos met twee medevluchters. Maar inderdaad misschien niet verstandig met het oog op de komende ritten, waar hij al zijn krachten nog zal nodig hebben om punten te sprokkelen en eventueel nog een rit te winnen.

0
Maarten_85 7 juli 2022 om 18:28

Marlin, ik lees nu al een paar keer jouw commentaar dat JV de koers niet ging controleren en dat WvA daarom in de kopgroep moest om de rit te kunnen winnen. Dat is inderdaad wat de ploegleiding zegt. Maar dat toont alleen maar aan hoe onervaren ze zijn. Niks anders. Dat heeft het wedstrijdverloop ook aangetoond. Maar voor je gaat zeggen, "da's praat achteraf": dat was door iedere wielervolger met een greintje koersverstand al vanaf de start te voorspellen. Dit was al even weinig een rit voor de vluchters als de Waalse Pijl. Daar hoef je echt geen PhD wielertactieken voor te hebben.

0
Marlin 7 juli 2022 om 19:38

@Maarten_85
Wat is nou je punt ? Natuurlijk was dit een dag voor een vlucht. Wie zou die vlucht met een vrij grote groep, eenmaal die de vrijheid kreeg, teruggehaald hebben ? Zolang in die groep geen concurrent voor de eindrangschikking noch een belager voor het huidige geel zou meegeschoven zijn. Met het huidige geel bedoel ik dan de eerste opvolger voor het geel van Van Aert. Wie zou dan die vlucht gaan controleren en weer bijhalen ? Er ook rekening mee houdend dat verschillende ploegen sowieso door die vlucht zouden vertegenwoordigd zijn. Jumbo zou niet controleren, dat bleek uit hun verklaring achteraf. De ploeg van Pogacar ook niet.
Maar laat gerust je licht schijnen. Welke ploegen zouden de kastanjes uit het vuur gehaald hebben ? Wetende dat ze dan aan de finish in een sprint bergop kansloos zouden zijn tegen Van Aert en Pogacar. In plaats van wat negatieve commentaar te geven, moet je zelf met een degelijke uitleg komen. En die staven met argumenten.

0
Maarten_85 7 juli 2022 om 20:11

"Welke ploegen zouden de kastanjes uit het vuur gehaald hebben ?"
Alle ploegen die hopen dat ze in die drie weken ook ergens een ritje kunnen meepikken en niet mee zouden zitten in de vlucht. Met deze aankomst ga je gewoon geen (normale) kopgroep krijgen die uit de greep van het peloton blijft, tenzij ze zich daar misrekenen zoals gisteren. Zoals ik elders al zei, gaan de ploegleiders tegen beter weten in hopen op een zege ondanks de aanwezigheid van Pogacar. Dat kon je nu ook zien. Zelfs voor Philipsen werd keihard gewerkt, want je weet nu eenmaal maar nooit welke topbenen het jonkie misschien zal blijken te hebben.

Het was geen vrij grote groep. Dat is nu net het hele punt. Als het wel een grote groep was geweest, had WvA namelijk wel mogen meegaan. Alleen bleek al vlug in de rit dat de andere ploegen dat niet zagen zitten.

0
Monsieur Bendy 7 juli 2022 om 16:54

Gaaaap. Wanneer begint de Vuelta?

0
Mr. Tornado 7 juli 2022 om 17:00

Die doet Pogacar ook mee

0
Monsieur Bendy 7 juli 2022 om 17:04

Nee toch? Nou ja. Met een beetje geluk stopt hij over een jaar of 14 met koersen….

0
legrandbornand 7 juli 2022 om 17:35

Toch wel Monsieur, maar geen paniek, Remco staat dan ook aan de start.

0
Sjonge Jonge 7 juli 2022 om 18:48

Remco kan inderdaad de tijdrit winnen in de Vuelta

0
Alto de angliru 7 juli 2022 om 16:56

Lo squallo

Wanhoopsdaad van tjv

0
lo squalo dello Stretto 7 juli 2022 om 16:57

Hmja, wie weet een masterplan over 3 weken. Al sloopt Van Aert zichzelf ook met zo’n inspanning natuurlijk. En je weet dat er genoeg ploegen belang hadden vandaag. Nog zoveel teams zonder ritwinst, het is nog maar rit 6.

0
Laatste man 7 juli 2022 om 17:03

Voor groen stuk verder uitgelopen. UAE getest. Gewoon zo koersen en dan in Parijs maar zien. Gaat nog genoeg gebeuren, leuk toch voor iedereen dit.

0
bartp25 7 juli 2022 om 16:57

Pogacar heel sterk, die gaat zonder gekkigheden deze tour gewoon winnen. Roglic wat een bikkel, misschien niet 100% momenteel maar zit er gewoon sterk bij, hopelijk kan die morgen beetje bijblijven maar dat wordt lastig denk ik.

Rare keuzes weer van sommige ploegen.
TJV, wout was hier gewoon 1 van de topfavorieten, ik zeg niet dat hij Pogacar had geklopt maar was zeker top 5 geweest met veel punten voor groen.
EF, alsof Powless Pogacar kan afhouden van het geel
Alpecin, philipsen overschat

0
lo squalo dello Stretto 7 juli 2022 om 16:58

20 punten tussensprint is wellicht wel meer dan wat hij bij de streep had kunnen pakken

0
Marlin 7 juli 2022 om 18:11

Dan ga je ervan uit dat er geen kopgroep voor de zege zou spurten. Dat kon alleen als Jumbo de wedstrijd zou controleren. Maar dat wou de ploeg niet, met het oog op de komende ritten. Dat werd zo uitgelegd na afloop van de wedstrijd bij een interview.

0
Laatste man 7 juli 2022 om 16:57

Vuurwerk etappe. De Tour gaat nog genoeg geven de komende weken. Wout gestreden, Pogi sterk in zijn specialisme en Roglic leeft nog. Wout uitgelopen voor groen.

Straks in het hooggebergte gaan we Quintana, Ineos, Vingegaard/Roglic, Vlasov, Gaudu, Bardet, Mas, Caruso allemaal nog zien. Wordt nog speltakel en ik voorzie nog geen beslissing. Zeker niet voor 10 jaar..

0
vevie 7 juli 2022 om 17:00

Ik voorzie al de beslissing. Ik denk dat Pogacar de Tour dit keer niet met 5 minuten, maar met 3 minuten voorsprong gaat winnen.

0
F4L 7 juli 2022 om 16:57

Het gemak waarmee hij wint is wel bizar. Meerdere keren omkijken en de rest op lengtes sprinten. Ik voorzie een herhaling van de Tour van vorig jaar.

0
lo squalo dello Stretto 7 juli 2022 om 16:59

Hoezo bizar? Hij is gewoon de beste renner ter wereld. Ik vind het eerder bizar hoe Jumbo-Visma met meerdere pionnen het peloton aan gort rijdt. Dat is iets wat je die renners bij vorige ploegen nooit zag tewerkstelligen.

0
Aart van Woud 7 juli 2022 om 16:59

Hij ziet er na afloop ook altijd uit alsof hij totaal geen inspanning heeft gedaan.

0
Wheely 7 juli 2022 om 17:00

Kijk ook hoe fris hij er nu bij zit. Machtig.

0
F4L 7 juli 2022 om 17:02

@lo squalo dello Stretto, hij is zeker de beste renner ter wereld maar ik blijf mij er over verbazen (dat bedoelde ik met bizar). Hij steek er zover bovenuit dat het lijkt alsof de andere renners er niets van kunnen.

0
Vangenechten 7 juli 2022 om 17:07

@lo squalo

Volgens mij reed de beste renner ter wereld 150km voor het peloton uit vandaag…

0
de nieuweMerckx 7 juli 2022 om 17:12

Ojee, die fanboys toch….

0
Ome Richard 7 juli 2022 om 16:59

Wederom een.. opmerkelijke tactiek van Jumbo. Van Aert kan hier winnen en gaat in een hopeloze aanval. Vervolgens geeft Roglic de concurrent Pogacar een fantastische lead-out naar de winst. Ik snap wel dat UAE niet investeert in een sterk team rond Pogacar: Jumbo doet dat wel met hun kansloze tactieken.

0
Quesada Quesada 7 juli 2022 om 17:05

Van Aert had hier Pogaçar nooit van zijn leven verslagen.

0
Marlin 7 juli 2022 om 18:13

Neen, nogmaals neen. Jumbo had vooraf beslist niet de wedstrijd te willen controleren. Dus zou er sowieso een kopgroep weggereden zijn die grote voorsprong had genomen. Van Aert had dus nooit voor de zege kunnen spurten…. tenzij hij mee was in de vlucht. Dat is ondanks verschillende pogingen niet gelukt, alleen uiteindelijk wel met slechts twee vluchtgenoten. Maar dat was uiteraard kansloos.

0
Maarten_85 7 juli 2022 om 18:36

@Quesada Quesada: Nee, nooit van zijn leven inderdaad, deze WvA was om te beginnen die drie klimmetjes nooit over geraakt. Tegen dat het weer wat vlakker was en Pogacar zijn sprint begon, zat hij waarschijnlijk al op meer dan een minuut. Weet je, die hele WvA is ook gewoon superoverroepen. Op het vlakke, allemaal prima, maar zodra het bergop gaat, ligt-ie eraf.

0
Klerenhangerfan 7 juli 2022 om 19:56

Gezien het feit dat Matthews 2e werd had van Aert echt wel een kans op winst.

0
fietsvriend 7 juli 2022 om 16:59

De gezichtsuitdrukking van Vingegaard toen Pogacar over de lijn kwam. Gaan een hele lamge twee weken voor JV worden.

0
Ivanoviclover 7 juli 2022 om 16:59

Wie was de Jumbo die ternauwernood recht bleef toen de andere Jumbo in de graskant ging?

0
Monsieur Bendy 7 juli 2022 om 17:06

Volgens mij was dat ome Primoz en is hij ontsnapt aan nog meer ellende.

0
Ivanoviclover 7 juli 2022 om 17:18

Ja dat scheelde weer geen haar

0
Apemantus 7 juli 2022 om 16:59

Pogacar volgen gaat geen zin hebben, Jumbo-Visma zal wat moeten verzinnen. En wat zit die Vingegaard toch onrustig op de fiest, constant achterom kijken terwijl dat helemaal niet nodig is. Brengt Vlasov ook nog ten val met een remactie.

0
Retro Lex 7 juli 2022 om 17:00

Lekker gewerkt door Jumbos
Van Aert had etappe kunnen winnen vanuit het peloton
Inneos staat nu met 4 man in de top 10
Quintana opkousevoeten mee richting podium

0
fietsvriend 7 juli 2022 om 17:01

Heel interessant die positie van INEOS, maar geen van die mannen is sterker dan Pogacar. Lastig spelen.

0
Alto de angliru 7 juli 2022 om 17:01

Moet wel zeggen dat ik Rog helemaal niet had verwacht vandaag na de klap van gisteren, zegt toch wel wat over zijn kracht.

0
Laatste man 7 juli 2022 om 17:05

Wordt er aangevallen en gekoerst, weer kritiek van mensen. Geniet toch van de koers en de huidige generatie renners.

0
Comments 7 juli 2022 om 17:06

Arme Wout, ga eens navragen bij Taco hoe je dat aan moet pakken.
Na het frisse Denemarken is het toch weer wennen aan de bijna verwaarloosde Franse/Belgische steden, wegen en buurtschappen.

0
LeoR 16 7 juli 2022 om 17:16

Het was alleszins koers op Belgische bodem. Eerste uur aan 52,5km/u op golvende wegen. Bij zo'n spektakel maakt het mij niet echt uit hoe het landschap er uit ziet. :)

0
Alfons Haavers 7 juli 2022 om 17:20

Begint dat eierdopje onderhand ook niet enorm te spannen rond je hoofd?

0
Jacco van Stierop 7 juli 2022 om 17:38

Prachtige fietsregio: landelijk, golvende wegen, rustig dankzij ontbreken van krijsende toeristen, en gemoedelijke bevolking. Niet tot op de millimeter aangeharkt is natuurlijk niet hetzelfde als verwaarloosd.

0
TheBigShow 7 juli 2022 om 18:00

Jij kan het weten Alfons

0
Alfons Haavers 7 juli 2022 om 18:07

Dank dat je tussen al je TJV-dopinginsinuaties nog even aandacht voor me hebt, The BS.

0
TheBigShow 7 juli 2022 om 18:44

Snel Alfons! Ik zag nog enkele kritische noten op Belgische wielrenners waar je nog niet op hebt gereageerd!

0
Aart van Woud 7 juli 2022 om 19:48

Als er iemand beargumenteerd en gedistingeerd reageert is het Alfons wel. Jij daarentegen….

0
TheBigShow 7 juli 2022 om 21:45

Haha zeker. Over calimero beginnen omdat iemand kritiek heeft op een Belg en mijn naam afkorten tot the BS is erg beargumenteerd en gedistingeerd.

0
Romāns Vainšteins 7 juli 2022 om 22:09

Maar wel geinig en doeltreffend.

0
TheBigShow 8 juli 2022 om 08:35

En super origineel ook…

En zal ik zijn naam dan ook afkorten tot AH…

0
de adelaar 7 juli 2022 om 17:07

Poga wat een beest , een feest om naar te kijken… niks op af te dingen… tactisch heb ik mijn vraagtekens bij TJV.. leuk wat wout doet maar effectief nul. Vingegaard rijd te passief en is steeds 2 trappen te laat met zijn aanzet. Morgen wordt het nog eens goed uiteengezet en zal pogi er nog een aantal secondes bijdoen

0
martini151 7 juli 2022 om 17:09

Ik ben serieus benieuwd wat Roglic en Vingegaard nog gaan kunnen. Jonas had gewoon in het wiel van Roglic moeten zitten.

Alles kan nog gebeuren, 1 snotneus en de spanning is weer terug. Morgen gaat Pogacar domineren, dus we gaan zien wie er gaat winnen uit een kopgroep.

Roglic?

0
bartp25 7 juli 2022 om 17:13

zou het fantastisch vinden, maar geen enkele klassementploeg gaat toestaan dat Roglic in de kopgroep zit. Ik verwacht dat Roglic morgen nog wat tijd gaat verliezen op de andere favorieten maar wel weer komt bovendrijven richting een top 10 – top 5 plek.

0
Quesada Quesada 7 juli 2022 om 17:10

Die jongen staat echt op een heel ander niveau. Terwijl de rest zwoegend over de finish komt , lijkt het hem helemaal niets te doen. Ongekend.

0
fietsvriend 7 juli 2022 om 17:13

Het initiatief dat JV steedd neemt is leuk om naar te kijken maar uiteindelijk rijden ze in dienst van Pogacar. Wat ze ook doen.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone