Tour 2022: Zieke Ruben Guerreiro gaat niet meer van start

zondag 10 juli 2022 om 10:35
Tour 2022: Zieke Ruben Guerreiro gaat niet meer van start

foto: Cor Vos

Ruben Guerreiro zal vandaag niet aan de start verschijnen van de negende rit van de Tour de France. De Portugees van EF Education-EasyPost is ziek, zo meldt zijn Amerikaanse werkgever. Het gaat overigens niet om het coronavirus.

Guerreiro voelde zich zaterdag – volgens de Portugese sportkrant A Bola – al ziekjes tijdens de achtste etappe naar Lausanne. De 28-jarige klimmer is niet besmet met het coronavirus, maar heeft wel een andere ‘niet COVID-gerelateerde’ ziekte en moet de Tour dus verlaten. Dit is een bittere pil voor de Portugees en zijn ploeg EF Education-EasyPost, aangezien Guerreiro in de weken voor de Tour uitstekend op dreef was.

De aanvalslustige renner werd namelijk negende in het Critérium du Dauphiné en won goed twee weken voor de Tourstart met verve de Mont Ventoux Dénivelé Challenge. Guerreiro kende echter een moeizaam begin van de Ronde van Frankrijk. De renner kwam in het Deense openingsweekend van de Tour hard ten val en sukkelde de voorbije dagen met zijn fysieke gesteldheid.

Guerreiro leek zichzelf de voorbije dagen echter weer een beetje terug te vinden: zo kon hij al vrij lang mee in de bergrit naar La Super Planche des Belles Filles. Deze opleving bleek van korte duur, want hij blijkt nu niet meer in staat om verder te koersen.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Wheely 10 juli 2022 om 10:48

Zonde, leuke renner. Menig pooltje naar filistijnen ook, das dan wel weer lollig.

0
Laatste man 10 juli 2022 om 10:55

Lijkt de vorm ook niet meer te hebben. Gevallen, wellicht nu dus ook niet fit.

0
xistnc 10 juli 2022 om 11:04

Ja, ik vrees dat er flink wat deelnemers aan Tourpooltjes met gezond verstand de Tour in zijn gegaan maar er als gefrustreerde wappies uitkomen.

0
Romāns Vainšteins 10 juli 2022 om 11:40

Ik dacht daar ook aan ja. Zag de naam namelijk vele malen meer vooraf komen dan dat ik zijn bakkes heb mogen ontwaren tijdens de koers.

0
Marlin 10 juli 2022 om 10:55

Ik vrees het ergste voor de resultaten van de testen tijdens de rustdag. Nu is het duidelijk dat bij de ploegtesten die renners die positief testen maar geen symptomen vertonen, wel degelijk in de wedstrijd blijven. Toch als het toppers zijn. Maar maandag zijn het testen uitgevoerd door de organisatie, dus de resultaten kunnen niet binnenskamer gehouden worden.
Daarbij zou toch het gezond verstand moeten gebruikt worden. Enkel diegenen die positief testen maar die zich ook ziekjes voelen, zouden moeten afhaken. De positief getesten, zonder symptomen, zouden de wedstrijd moeten kunnen verderzetten. Vertonen ze later ziektesymptomen, dan volgt onvermijdelijk de exit. Deze werkwijze is misschien niet helemaal zonder risico (besmettingsgevaar van anderen, hoewel ook nu renners besmet raken door andere renners vooraleer die positief getest hebben). Wordt de regel strikt toegepast, dan vrees ik dat maandagavond een paar (sub)toppers hun valiezen mogen pakken.

0
xistnc 10 juli 2022 om 11:01

Ook weer krom geformuleerd inderdaad, opnieuw inclusief het onjuiste ‘immers’.

0
worldtour 10 juli 2022 om 11:35

Ook Martin niet meer van van start ivm corona

0
Dumoulist 10 juli 2022 om 11:42

Uran ook al pijntjes, Cort die voor kansloze vluchten gaat, Bettiol die Powless uit het geel rijdt… EF Education weer als vanouds.

0
xistnc 10 juli 2022 om 11:50

Niet zo flauw, Cort heeft nog altijd de bollentrui en heeft daarmee de eerste dagen in zijn thuisland echt wel gescoord. Goed vergelijkbaar met de onderneming van Tjallingii destijds tijdens de Giro-start in Gelderland.

0
Dumoulist 10 juli 2022 om 11:59

Dat sentiment geldt alleen voor waterdragers. Gezien zijn kwaliteiten had ik Cort toch wel iets hoger ingeschat dan dat.

0
Brabander 10 juli 2022 om 13:40

Nou overschat je Cort denk. Voor zo’n renner heeft-ie het tot nu uitstekend gedaan

0

Headlines

Populair

Materiaalzone