Tour 2022: Mathieu van der Poel testte negatief op corona
foto: Cor Vos
donderdag 7 juli 2022 om 12:32

Tour 2022: Mathieu van der Poel testte negatief op corona

Voor Mathieu van der Poel verloopt de Tour de France voorlopig niet zoals gehoopt. De Nederlander heeft niet zijn beste benen, maar dat lijkt niet te komen door een coronabesmetting. MVDP deed gisteren een coronatest en kreeg een negatief resultaat, vertelt hij voor de start van de zesde etappe aan het Algemeen Dagblad.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Gisteren heb ik een coronatest gedaan, voor de zekerheid. Maar die was negatief”, zegt Van der Poel, die in de Roubaix-rit niet verder kwam dan een 81ste plaats. Ondanks zijn slechte gevoel, denkt hij momenteel nog niet aan afstappen. “Die vraag is gisteren ook gesteld. Maar hopelijk komt er een keerpunt. Met de benen die ik nu heb, kan ik niet veel. Ik maak me ook geen illusie dat ik er vandaag tussen ga zitten.”

“Het beste is om nu een paar dagen af te wachten en te kijken of het de goede kant opgaat. Het heeft niet heel veel zin om zo voort te rijden, voor mezelf niet en voor de ploeg ook niet. Maar ik hoop dat het nog betert, we hebben daarvoor nog geen deadline gesteld”, aldus Van der Poel. De eindstreep halen is voor hem geen doel op zich, vertelt hij ook nog. “Ik moet mezelf niet drie weken overal doorheen sleuren om alleen maar Parijs te halen, dan haal ik liever volgend jaar met een goed gevoel Parijs, bij wijze van spreken.”

 
14 Reacties
Sorteer op:
7 juli 2022
Poeh, dat wordt toch een dubbeltje op zijn kant om de rustdag te halen. En dan hopen dat het daarna beter gaat. Zo niet, dan lijkt me afstappen de beste optie. Verbaasd me dat hij nog geen corona heeft. Dit is Van der Poel onwaardig. Past totaal niet bij hem. Er zou toch wat aan de hand moeten zijn. Een mindere Van der Poel doet toch altijd nog mee voor top 20 á 30. Maar dit is niet oké.
  7 juli 2022
  Geen adequate voorbereiding op het seizoen en dan een loodzware Giro uitrijden. Kennelijk heeft ook MvdP menselijke trekjes.
Je kunt ook ziek (aan het worden) zijn zonder corona te hebben he?
7 juli 2022
Dat zegt natuurlijk helemaal niks. Er zijn genoeg mensen die altijd negatief testen op corona.
  7 juli 2022
  3 weken had ik corona 3x pos. Mijn vrouw had de zelfde symptomen en 3x negatief getest. Ik bedoel maar
  7 juli 2022
  3 weken geleden.
  7 juli 2022
  Mijn vrouw testte positief, en ik had dezelfde symptomen. (Misselijk, hoofdpijn,moe). Zij was zwanger, ik niet. Ik bedoel maar….
7 juli 2022
Hij heeft toch helemaal geen klachten die horen bij Corona (verkouden, keelpijn, hoesten, koorts e.d.)? Misschien is het de booster?
  Hoe vaak en in hoeveel verschillende situaties zeg/opper/poneer je dit als gemiddelde wappie? Ook wanneer iemand per ongeluk iets vallen laat of net te laat voor de bus aanhollen komt?
Kennelijk is die jongen niet fit, afstappen dus en lekker uitrusten.
7 juli 2022
Iedereen riep maar tegen Mathieu dat hij een grote ronde moest uitrijden om er sterker van te worden. Het resultaat is nu het omgekeerde. Dat lijkt mij al een les op zich dat dit geen algemeen geldende regel is voor iedereen.
7 juli 2022
vdP gaat voor de overwinning bovenop Alpe d'Huez !

Reacties zijn gesloten.