Tour 2022: Moscon heeft last van Long COVID en geeft op in rit naar Lausanne

zaterdag 9 juli 2022 om 16:25
Tour 2022: Moscon heeft last van Long COVID en geeft op in rit naar Lausanne

foto: Cor Vos

Update

Gianni Moscon is de tweede opgever tijdens de achtste etappe van de Ronde van Frankrijk. Nadat Kevin Vermaerke zijn weg niet meer vervolgde na een valpartij in de openingsfase, gaf de Italiaan van Astana Qazaqstan er ook de brui aan. Moscon klaagde de afgelopen dagen al over knieklachten, maar Astana Qazaqstan meldt dat zijn opgave te maken heeft met Long COVID.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Woensdag was ik slecht, ik zou zelfs vreselijk willen zeggen”, zei Moscon vrijdag tegen La Gazzetta dello Sport. “Ik eindigde op een half uur van de winnaar. Mensen herkenden me wel en noemden mijn naam. Ze weten wie ik ben, en ik weet dat ook. Ik weet wat ik waard ben. Maar ik ben mezelf niet, ik kan het niet zijn. Maar toch is het zo.”

Gianni Moscon stond bij de start van de achtste etappe 168ste in het algemeen klassement. Hij hield slechts twee renners achter zich, Marc Hirschi en Anthony Turgis. Astana Qazaqstan vervolgt de Tour met zeven renners.

Update (16.25 uur)

Astana Qazaqstan heeft op sociale media opheldering gegeven over de reden van de opgave van Gianni Moscon. De Italiaan heeft volgens de Kazachse ploeg last van Long COVID. Moscon liep in januari corona op en kreeg daar bronchitis bovenop. Vervolgens kende hij een moeizaam voorjaar, waarin hij geen korte uitslagen wist te rijden en in veel wedstrijden überhaupt de finish niet haalde.

Dit artikel delen:

11 Reacties

fietsvriend 9 juli 2022 om 14:40

Ciao, Gianni

0
guyremgabdel 9 juli 2022 om 14:42

Beste beslissing. Kniepijn betekent rusten.
Update: dus covid. Waarom niet onmiddellijk hierover communiceren ? Covid is toch geen doping en het kan iedereen overeenkomen.

0
garconextraordinaire 9 juli 2022 om 14:46

‘Ze weten wie ik ben, en ik weet dat ook’. Dan mag je ook wel ff op hoofdletsel nagekeken worden zeg, zelden zoveel ‘ik’ gelezen.

0
de adelaar 9 juli 2022 om 17:00

Als ie long COVID had voorafgaand in het seizoen kan ik niet begrijpen na renners als de Declerq en Colbrelli dat Astana m meeneemt naar de tour en sterker nog gewoon opstelt

0
Wheely 9 juli 2022 om 18:29

Long of post covid is er helaas in zoveel vormen dat je dat zo niet 123 kan zeggen. Bij de ene kan het best een hartkwaal zijn terwijl het bij de ander enkel chronische vermoeidheid is. Niet iedereen die nu langdurig klachten ervaart na een besmetting kan nooit meer sporten of komt niet meer op niveau. Het zou gek zijn om alle renners die een terugval hebben na corona niet meer op te stellen.

0
Albeijing Feeniks 9 juli 2022 om 17:49

edit wf: niet doen

0
Romāns Vainšteins 9 juli 2022 om 18:02

Zie het positief, hersencovid zal alvast jou niet te grazen nemen.

0
Ronellenfitsch 9 juli 2022 om 17:53

Long covid nu maar ook de dekmantel voor algehele malaise, in dit geval dan toch …

0
Harry Hek 9 juli 2022 om 21:52

Omdat dat hetzelfde is/kan zijn.

0
Pietspeed 9 juli 2022 om 18:56

Citaat column wielerflits 27-10-21:

'n het geval van Moscon is bij het onderzoek gekeken naar de stabiliteit van zijn hart. “Er kwamen geen kritieke punten of onregelmatigheden naar voren. De plotselinge verhogingen van de hartslag tijdens inspanning, die Gianni onlangs voelde, houden geen verband met belangrijke pathologische verschijnselen”, vertelt dokter Corsetti aan La Gazzetta dello Sport. Dat betekent dat zijn hoge hartslag niet te verklaren is vanuit een stoornis.

'Hartrecorder geïmplanteerd
Wel is bij de 27-jarige Italiaan, onder zijn linkersleutelbeen, een apparaatje geïmplanteerd dat de hartslag continu controleert. Die recorder kan eventuele nieuwe onregelmatige hartslag meten en daarmee informatie verstrekken aan de artsen.'

Toen ook al long covid, of de echte covid 19, of misschien iets anders? En heeft hij nu wel of niet een hartritmestoornis, terwijl er kennelijk geen sprake is van een stoornis?

0
Maillot à Pois 9 juli 2022 om 22:12

Aangezien hij pas in januari COVID kreeg, zal het toen logischerwijs geen long covid geweest zijn

0

Headlines

Populair

Materiaalzone