Gianni Moscon worstelt zich met kniepijn door Tour: “Ik kan niet herstellen”

vrijdag 8 juli 2022 om 11:38
Gianni Moscon worstelt zich met kniepijn door Tour: “Ik kan niet herstellen”

foto: Cor Vos (archief)

De voorlaatste plaats in het algemeen klassement van de Tour de France, op ruim 48 minuten van gele trui Tadej Pogačar, is weggelegd voor Gianni Moscon. De Italiaan van Astana Qazaqstan worstelt zich door de eerste week heen. “Ik ben mezelf niet, maar toch is het zo”, vertelt hij aan La Gazzetta dello Sport.

Eind vorig jaar werd Moscon nog vierde in Parijs-Roubaix, maar in de kasseienrit van deze Tour werd hij laatste op 29.22 minuut van winnaar Simon Clarke. “Woensdag was ik slecht, ik zou zelfs vreselijk willen zeggen. Ik eindigde op een half uur van de winnaar. Mensen herkenden me wel en noemden mijn naam. Ze weten wie ik ben, en ik weet dat ook. Ik weet wat ik waard ben. Maar ik ben mezelf niet, ik kan het niet zijn. Maar toch is het zo”, laat Moscon weten.

Al het hele seizoen wil het niet vlotten voor de 28-jarige Moscon, die afgelopen winter overstapte van INEOS Grenadiers naar Astana Qazaqstan. Afgelopen winter had hij last van het coronavirus en bronchitis, en daar komen nu ook nog knieproblemen bij.

“Elke dag fietsen is een ding, maar ik heb de indruk dat ik niet kan herstellen, dat ik de inspanningen niet kan verwerken”, geeft Moscon aan. “Ik weet niet wat de oplossing is. Ik moet proberen vol te houden en zien of ik mezelf uit deze situatie kan bevrijden. Ook al denk ik dat dat niet gaat lukken.”


Dit artikel delen:

6 Reacties

Glorious 8 juli 2022 om 11:44

Doorgaan heeft geen enkele zin. Ook voor vd Poel niet. Maakt alles erger.

0
Poeksel 8 juli 2022 om 11:48

“Maar ik ben mezelf niet, ik kan het niet zijn.”

Klinkt als een nummer van Acda en de Munnik :P

0
Wheely 8 juli 2022 om 12:00

“Maar ik ben mezelf niet, ik kan het niet zijn
Ik ben de gangmaker op het foute festijn”

0
xistnc 8 juli 2022 om 11:50

Vino: “We gaan hem niet pushen om verder te rijden”.

0
Shinzawai 8 juli 2022 om 12:04

Afstappen lijkt me dan de enige optie in de hoop om nog iets van het najaar te kunnen maken.

0
RLM 8 juli 2022 om 12:49

Was ook al een complete ramp in het begin van het jaar. Kan me ook nog herinneren dat hij in 2019 of zoiets er ook altijd heel vlug af moest toen hij nog bij Ineos zat. Misschien ligt de Tour hem gewoon niet

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone