Tour 2022: Fabio Jakobsen biedt excuses aan voor uitspraak over Dylan Groenewegen

dinsdag 5 juli 2022 om 18:02
Tour 2022: Fabio Jakobsen biedt excuses aan voor uitspraak over Dylan Groenewegen

foto: Cor Vos

Fabio Jakobsen heeft na afloop van de vierde etappe van de Tour de France zijn excuses aangeboden voor de uitspraak dat de ritzege van Dylan Groenewegen ‘hem koud liet’. Daar vroeg hij speciaal aandacht voor in het flashinterview na de rit naar Calais. “Ik was een beetje gefrustreerd”, licht hij dat toe bij de NOS.

Castelli

Er werd hem een vraag gesteld over de klim in de finale van de vierde rit. “Voor ik dat doe wil ik terugkomen op gisteren”, begint Jakobsen. “Ik zei dat de overwinning van Dylan me koud liet. Dat gaat alleen om de prestatie. Ik begrijp uiteraard dat hij en zijn familie ook een heel lastige tijd doorgemaakt hebben. Daar heb ik veel respect voor. Ik was een beetje gefrustreerd. Dus bij deze mijn excuses.”

In Calais werd Jakobsen dertiende. Hij kon niet meer meesprinten om de tweede plaats, achter een ontketende Wout van Aert die solo won. “Eindelijk is Wout eerste, toch?”, lacht Jakobsen. “Ik was goed mee over het klimmetje, daar verbaasde ik mezelf een beetje over. Maar hij (Van Aert, red.) is zo sterk. En dat tegen het peloton. Bij het positioneren op het eind had ik niet meer de benen en daardoor kon ik niet meesprinten voor de tweede plek. Dit parcours is nog net te lastig voor me.”

“Jumbo-Visma hanteerde de perfecte tactiek met de ploeg. Zij hebben ook een heel sterke man met Wout. Ze trekken de boel uit elkaar”, aldus de gelegenheidsdrager van de groene trui. “Het grote peloton en mijn kleine groepje kwamen nog bij elkaar, maar Wout blijft weg. Dat is perfect uitgevoerd door de mannen van de supermarkt.”

Kansen op de kasseien
Er volgen niet veel sprintkansen meer, maar Jakobsen gaat niet bij de pakken neer zetten nu. “Morgen kan ik denk ik wel, het zijn vlakke kasseien morgen”, aldus de Nederlandse sprinter, die de vergelijking maakt met Kuurne-Brussel-Kuurne. Die koers won hij al eens. “We hebben een sterke ploeg en ik probeer dé man in de ploeg te zijn. Al zal ik niet de vooruitgeschoven man zijn. Maar morgen is wel weer een kans.”


Bekijk hieronder de beelden met de uitspraak waar Fabio Jakobsen zijn excuses voor aangeboden heeft.

Dit artikel delen:

72 Reacties

sooike 5 juli 2022 om 19:55

Onzin, deze reactie. Hij maakte een heel normale opmerking, dat het een mooie zege was van Groenewegen, maar dat het hem koud liet. Wat moet hij dan zeggen over zijn collega, aan wie hij bijna zijn dood of het einde van zijn loopbaan te danken had? Kom op, het is geen kleuterschool. Fabio, ik heb je hoog in het vaandel, maar dit had voor mij absoluut niet gehoeven en lijkt ook een opdracht vanuit je ploeg !

0
Anton van Valouwe 6 juli 2022 om 09:33

Hij had niet met je overlegd…? Sooike, de man waarvan Fabian Jakobsen ooit zei: “nooit van gehoord”…

0
reusjen 5 juli 2022 om 19:57

Ik was vrij scherp op Jakobsen, maar dit vind ik absolute klasse. Hiermee haalt hij niet alleen de angel eruit, hij wordt er ook redelijk van. Ik denk dat niemand echt van hem verwacht dat de 2 vrienden worden, maar ik gun het Fabio van harte dat hij niet gedreven wordt door woede en/of rancune. Dit soort dingen zijn mijn inziens een goede indicatie dat Jakobsen aan het helen is.

0
Team Spaak 5 juli 2022 om 20:19

Ik vind die Fabio wel leuk in zijn interviews.
Al vond ik dat over Groenewegen, ondanks begrijpelijk, wat jammer – maar dat is bij deze nu rechtgezet. Dat is netjes van hem.

Maar zijn wel altijd leuke interviews.
Fabio zegt wat hij denkt en geeft geen antwoorden die de mediatrainer hem influistert.
Vond het na de tweede etappe ook wel een leuke reactie na de eerste vraag van Han Kok een kort antwoord dat hij blij is en daarna “Wat vond jij ervan, Han?”
Kon ik wel waarderen!

0
unionwagtmans 5 juli 2022 om 20:38

Je zou bijna denken dat een wijntje teveel Patte Leffe goed doet.

Heel mooi dit. Moge alle witteboordenbedreigingen over en weer nu ook van de baan zijn.

Waar de Tour al niet goed voor (zou kunnen) zijn.

NB. over alle andere oorzaken van de crash zou er zonder bedreigingen nog wel wat meer nagedacht mogen worden (zie ook al 2 etappes in deze Tour)

0
Romāns Vainšteins 5 juli 2022 om 21:35

Uit Jakobsen’s reactie maakte ik op dat hij gereflecteerd heeft en besloten dat hij toch niet zo’n ijskouwe is zoals hij dat in koers, met groot succes, wel is.

0
poeskescherens 5 juli 2022 om 21:39

Toch wel een heel mooi gebaar. Zijn er overigens nog meer mensen die vinden dat hij behoorlijk lijkt op Ray Liotta (helaas overleden), bekend van o.a Goodfellas? In zijn jongere jaren uiteraard.

0
Mwielerfan 5 juli 2022 om 21:46

Zie het punt ja, maar wel dankzij die doodsmak nu hij een wat ruiger gezicht heeft. Dus erg fijn is het niet. Je zal maar elke dag in de spiegel kijken, aan dat ongeluk moeten denken en dan moet je ook nog dat figuur die wel even risico’s ging nemen met je leven voor een etappe in Polen vergeven van alles en iedereen.

0
Mwielerfan 5 juli 2022 om 21:44

En weer is fabio the bigger man. Wanneer komt groenewegen nou eindelijk eens met een gebaar? Sinds hij misplaatst claimde dat het goed zat tussen beide heren heeft hij nooit iets goeds gewenst voor jakobsen

0
Mwielerfan 5 juli 2022 om 21:49

Ik vind het heel raar dat er hier een soort vergeving geëist wordt. Alsof wij of groenewegen recht hebben op vergeving en Jacobsen maar een soort moderne jezusfiguur a al Mandela moet zijn. Nu 20 jaar na Mandela zie je trouwens dat dat vergeven destijds wel werkte op korte termijn, maar overal zijn de spanningen gebleven. Juist ook omdat door het snelle vergeven alle helaas letterlijke nazi boeren die de apartheid misdaden in stand hielden nooit berecht zijn.

0
Marik 6 juli 2022 om 07:24

Er zijn altijd lieden die niet te beroerd zijn om de tegenstelling nog maar eens op scherp te zetten. Terwijl de hoofdrolspelers allebei mooie stappen zetten. Ik vind dit zo ongelofelijk jammer.

0
Rick97 5 juli 2022 om 22:29

Wat word ik moe van die 2 nederlandse sprintdiknekken zeg met hun acteer interviews. Philipsen daarin tegen is een verademing om naar te luisteren

0
Marik 6 juli 2022 om 07:24

Gelukkig kun jij toch nog genieten van “echte” mensen. Ik ben oprecht blij voor je.

0
Anton van Valouwe 6 juli 2022 om 09:37

Dat wel natuurlijk, maar erg opletten doet hij niet….

0
hjjanssen1973 6 juli 2022 om 08:18

Dit siert hem. Sjappoo! En nu door met machtige sprints, heren!

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone